Украинското нахлуване в Курска област може да доведе до световна война

Светът е на ръба, смята руският депутат Михаил Шеремет
Обновена: 16 авг 2024 09:36 | 16 авг 2024 09:35, Елка Василева
963
Украинското нахлуване в Курска област може да доведе до световна война
Снимка: архив, БГНЕС

Руският депутат Михаил Шеремет каза, че подкрепяното от Запада украинско нахлуване в Курска област е довело света по-близо до световна война, предадоха руски агенции, цитирани от Ройтерс.

Още по темата
Украински войски преминаха границата в руската Курска област на 6 август. Оттогава те постигнаха значителни успехи в настъплението си и принудиха Москва да евакуира повече от 200 хил. мирни граждани.

„Като се има предвид наличието на западно оборудване, употребата на западни боеприпаси и ракети при нападения срещу гражданска инфраструктура и неоспоримите доказателства за участието на чужденци в атаката на руска територия, човек може да стигне до заключението, че светът е на ръба на Трета световна война“, каза Шеремет, цитиран от РИА.

Шеремет е член на комисията по отбрана в руския парламент. Той повтори позицията на руския президент Владимир Путин, който казва, че страните членки на НАТО са дали зелена светлина на плановете за украинско нахлуване в Курска облст. САЩ отричат подобни действия, уточнява Ройтерс.

В интервю за в. „Известия“ президентският помощник Николай Патрушев също обвини Запада, че стои зад нападението. Според него НАТО и западни разузнавателни служби са участвали в планирането на украинската операция в Курска област. Патрушев не представи доказателства, отбелязва Ройтерс.

„Операцията в Курска област е била планирана и с участието на НАТО и западните специални служби“, подчерта Патрушев. Той каза, че изявленията на САЩ, че не са замесени в нападението, не са верни.

Украйна и нейните съюзници твърдят, че Русия получава помощ за военните действия от Китай, Иран и Северна Корея.

Севернокорейският лидер Ким Чен Ун потвърди обещанието за задълбочаване на сътрудничеството с Русия и изрази увереност, че Москва ще бъде победител в своята „свещена война за мир и справедливост“, отбелязва Ройтерс.
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


963
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
658
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ха.ха.ха.ха ...И държавата kochina Русия ,срещу КОЙ ЩЕ СЕ БИЕ ????? Обкръжена е от целия свят - от Америка ,Европа ,до Япония и Австралия !! Само в главите на малоу.мните алкохолици от Кремъл ,може да се родят такива ненормални послания ..Между другото нашите русофляци вярват на тези глу.пости и са единствени в света ....
657
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Украйна няма право да съществува, украинците се провалиха. Получиха всичко, Русия им даде плодородна земя, даде им икономика, 90те години имаха икономика сравнима с тази на Франция, всичко им беше дадено, и всичко разсипаха. Самото съществуване на Украйна е опасно и вредно защото се явява причина за война. Украйна е държава терорист. Не само Западът е виновен, и украинците са виновни.
656
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Атаката срещу района на Курск беше фатална грешка за Киев
655
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Путин е Антихриста
654
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Обобщено в едно изречение - оставете руснаците да нападат когото си решат и да анексират, които територии си решат, за да няма война. Ей това е класическа дефиниция за лизачество.
653
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Украйна е държава терорист.
652
0
 
7
 
! Отговори
Голям майтап преди 1 месец
Руските тролеи бясно замазват жълтокафевите линии на Путин.а те се размирисват още повече.
651
2
 
1
 
! Отговори
верно е! преди 1 месец
САЩ и ЦРУ са на страната на Путин.
650
7
 
1
 
! Отговори
До 648 преди 1 месец
Да и Зелето ще си плати за слабоумието,то в Украйна явно това си е съвсем нормално
649
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Донбас, Новорусия - всичко това е руска земя.
648
4
 
2
 
! Отговори
До 634 преди 1 месец
Само според украинските компексарчета,а кирките вече ги имаме за тия нагляри развяващи просешки лозунги само стой и гледай тук не ти е Украйна
647
3
 
1
 
! Отговори
Малко новини 2 преди 1 месец
Руснаците апочнаха да ликвидират штурмовите групи на украинците където "завезеха" 1100 км,днес сутринта една село сложиа знамената на Украйна,на обяд на дрруго селце,5 украински дестантици в село Борки бяха унищожени от 80 бригада,още 6 десантника от същата бригада бяха унищожени в Курска област между селата ,започна се чистката ,те затова и се окопват украинците около Суджа.Руските мъже спасиха един украински войник който бе ранен и изоставен от своите в гората ,те не го линчуваха,а помогнаха.
646
2
 
6
 
! Отговори
Руско позорище преди 1 месец
Необятно
645
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Дори и всички да ги избият, ползите за Украйна са очевидни - цял свят видя, че ядрена държава може да бъде атакувана.
644
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Путин заговори с езика на войната
643
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Ха ха ха 639 - глупости, Израел редовно е в такова положение, не един и два пъти до сега
642
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Украйна е агресор.
641
1
 
0
 
! Отговори
До 637 преди 1 месец
И като се събуди какво стана
640
4
 
4
 
! Отговори
Ха ха ха преди 1 месец
За първи път в световната история Атомна сила е бита на собствена територия като дайре на селски мегдан! Това е позор за Путин. Според русофилията било временно. То и аз шибах временно ама булката роди
639
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Цяла Русия се обедини и застъпи в защита на Курска област. След кадрите които показват по телевизията със зверствата на украинските агресори и тежката ситуация на цивилното население което напуска домовете и се евакуира, в обществената нагласа на руснаците вече няма никакво съмнение, че Путин и военните трябва да действат с твърда ръка срещу Украйна.