Украинското нахлуване в Курска област може да доведе до световна война

Светът е на ръба, смята руският депутат Михаил Шеремет
Обновена: 16 авг 2024 09:36 | 16 авг 2024 09:35, Елка Василева
963
Украинското нахлуване в Курска област може да доведе до световна война
Снимка: архив, БГНЕС

Руският депутат Михаил Шеремет каза, че подкрепяното от Запада украинско нахлуване в Курска област е довело света по-близо до световна война, предадоха руски агенции, цитирани от Ройтерс.

Още по темата
Украински войски преминаха границата в руската Курска област на 6 август. Оттогава те постигнаха значителни успехи в настъплението си и принудиха Москва да евакуира повече от 200 хил. мирни граждани.

„Като се има предвид наличието на западно оборудване, употребата на западни боеприпаси и ракети при нападения срещу гражданска инфраструктура и неоспоримите доказателства за участието на чужденци в атаката на руска територия, човек може да стигне до заключението, че светът е на ръба на Трета световна война“, каза Шеремет, цитиран от РИА.

Шеремет е член на комисията по отбрана в руския парламент. Той повтори позицията на руския президент Владимир Путин, който казва, че страните членки на НАТО са дали зелена светлина на плановете за украинско нахлуване в Курска облст. САЩ отричат подобни действия, уточнява Ройтерс.

В интервю за в. „Известия“ президентският помощник Николай Патрушев също обвини Запада, че стои зад нападението. Според него НАТО и западни разузнавателни служби са участвали в планирането на украинската операция в Курска област. Патрушев не представи доказателства, отбелязва Ройтерс.

„Операцията в Курска област е била планирана и с участието на НАТО и западните специални служби“, подчерта Патрушев. Той каза, че изявленията на САЩ, че не са замесени в нападението, не са верни.

Украйна и нейните съюзници твърдят, че Русия получава помощ за военните действия от Китай, Иран и Северна Корея.

Севернокорейският лидер Ким Чен Ун потвърди обещанието за задълбочаване на сътрудничеството с Русия и изрази увереност, че Москва ще бъде победител в своята „свещена война за мир и справедливост“, отбелязва Ройтерс.
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


963
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
678
3
 
5
 
! Отговори
Пророк Йеремия преди 1 месец
И ще бъде Светлина.... Все пречистваща....И за едните и за другите....Така че, не си чешайте езиците, а си избършете н.... те г.... ове и марш по дупките :)))
677
7
 
14
 
! Отговори
. преди 1 месец
Други медии със снимки и видеа показват как всичко украинско там се унищожава. Тука идвам само да се драча с натювците, не да чета лъжите ви.
676
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Радев и Копейкин са забелязани, да бягат по бели *** ,назад от Куркс !!!!!
675
7
 
19
 
! Отговори
Димо преди 1 месец
Руските *** се чудят каква глупост да изръсят. Все някой им е виновен, все някой им е крив.Абе ***, вие нападнахте Украйна...не тя вас.Русия трябва да бъде заличена, тя наистина е ЗЛО - както беше казал Рейгън.Повечето западняци си мислят, че с тях може да се говори като с нормални хора, да се обсъжда и преговаря, но не...те са на ниво 19-и век.
674
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ха.ха.ха.ха.ха.ха .И д,ржавата kochina Русия срещу КОЙ ЩЕ СЕ БИЕ ????? *** алкохолици от Кремъл ,две години плашат с ядрени оръжия ...Сега като видяха края на държавата им ,всеки ден измислят кагебейски партенки..Те предизвикват съжаление у нормалните хора ,за пропадналия морал и нормалност в руското управление .....
673
4
 
11
 
! Отговори
пропуснат шанс преди 1 месец
Язък, че свърши олимпиадата във Франция ! Руската армия с тези нахъсани украински треньори щеше да завоюва безапелационно всички медали в бяганията !!!
672
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
От десет дни ,Путин не е излизал от бункера ,,,Не се хранел, напикавал се и говорел несвързани неща ....
671
5
 
20
 
! Отговори
Ха ха ха преди 1 месец
За първи път в световната история Атомна сила е бита на собствена територия като дайре на селски мегдан! Това е позор за Путин. Според русофилията било временно. То и аз шибах временно ама булката роди
670
13
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Телата на терористите са разхвърляни в цялата погранична зона.
669
0
 
1
 
! Отговори
cunimi ku... преди 1 месец
До До661 --Ще има зад Москва.
668
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Цяла Русия с нетърпение очаква САЩ и Украйна, да ги освободят от Кремълската тирания на военнопрестъпник N 1 в света Путин !
667
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Москва е близо, някакви си 300 км.Строят окопи *** ....Но това не върши никаква работа ,срещу американските и английските ракети ...
666
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
За Курските пенизи на Сирски ВСУ ще плати гигантска цена. Разтягането на фронтовата линия на север засяга преди всичко самите украински войски.
665
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Филиал на Фауве съкращава една трета от всички работни места. Поради значителен спад в продажбите, IAV обяви, че планира да съкрати 2000 работни места в близко бъдеще. Това означава, че всеки трети служител ще загуби работата си. Доставчикът на автомобили е дъщерно дружество на Volkswagen Group. В цяла Германия почти всеки ден се съобщава за масови съкращения.
664
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Руската газ става все по търсена в Европа.
663
6
 
5
 
! Отговори
Мхм преди 1 месец
До АнонименИзлеза, че Зеленият е Божят син... един такъв смъркащ Христос...Абе що не си ....!
662
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Цените на газта в Европа достигнаха годишен връх. Фючърсите на газ в най-големия европейски хъб, холандския TTF, са били на цена от 40,6 евро за мегаватчас. Това представлява ръст от 12% от началото на месеца.
661
8
 
2
 
! Отговори
До661 преди 1 месец
На тая украинска психиатрия още ли няма ограда
660
3
 
4
 
! Отговори
посраното ЕСе преди 1 месец
За Грузия не е от решаващо значение кога ЕС ще започне преговори за присъединяването й към Общността, заяви премиер-министъра Кобахидзе.
659
4
 
3
 
! Отговори
До 657 преди 1 месец
Е те нападнаха, които трябва и украинците с тия глупости го доказаха,ама не са научили една поговорка.Не се опитвай да хапеш тоя, които може да те изяде