Русия извика италианския посланик заради репортаж за Курск

Той защити "независимостта" на медиите
17 авг 2024 11:10, Нели Христова
90
Русия извика италианския посланик заради репортаж за Курск
Снимка: БГНЕС

Италианският посланик в Москва защити "независимостта" на медиите в петък, след като беше призован от руските власти заради телевизионен репортаж на италианската РАИ в района на Курск, обхванат от военни действия, съобщи Министерството на външните работи.

Сесилия Пичони обясни, че обществената телевизия РАИ, „и по-специално редакционните екипи, планират своите дейности по напълно свободен и независим начин“, каза говорител на министерството пред АФП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
17
 
9
 
! Отговори
пияница мистик преди 1 месец
До Четейки тук === Ахахахахахахахаха...Ти кой си видял да влиза тук в затвора за тези неща които изброяваш бе, другарщ дeбиL OLигофренов :))))) И "Турция" по онова време е нямало, имало е Османска Империя, за да бъдем под някакво измислено робство. Турция е държава създадена от Ататюрк. Въобще робство не е имало. Имало е чорбаджии, хората са си имали ниви и поминък. Само някакви пиянгури са пиели по кръчмите и са искали "освобождение". И ми покажи един поне, дето са го вкарали в затвора, че благодарил на 0pkите, че са ни "освободили" *** и извергите сте дето пишете тук :)))
58
16
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Е то няма как колхозниците да разберат такова нещо като свобода на словото и и че ше правиш само квото каже путинарко или мутрофеевна
57
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А в това време,някъде в Москва,Филип Киркоров се кълчи по чорапогащник.
56
10
 
20
 
! Отговори
Безаналогово преди 1 месец
За първи път в историята Атомна държава я млатят на собствена територия!
55
11
 
22
 
! Отговори
Божи преди 1 месец
Италианците не са нарушили нито един закон. Според виенската конвенция за войната, отбраняващата се страна може да бъде придружавана от независими журналисти който са защитени от самата конвенция. Отбраняващата се страна може да навлиза в територията на нападащата в отговор на нападението за да се защити. Всичко това не важи за другата страна и подлежи на преследване от закона.
54
18
 
14
 
! Отговори
Четейки тук преди 1 месец
Само 1 извод. Американците още не са пречупили народа тук. Има още такива които все още мислят и не искат под игото да се забрани, не искат затвор за всеки който каже че е имало турско робство и обиди нашите братя от нато турците и затвор за всеки който е благодарен на Русия за освобождаването което всъщност ни е дадено от САЩ. Да им се чудя защо не са си направили САЩ паметник в София че са ни освободили те
53
3
 
19
 
! Отговори
Турист преди 1 месец
Миналата седмица посетих Плиска,Преслав и Велико Търново. Сега съм в Охрид. Къде мога да видя средновековните столици,крепости и замъци на древна Русия?
52
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Как върви тридневната спецобосрация на Путин? Мие ли вече кълките в Ламанша или е на тежки апове за запичане край Суджа?
51
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Италианците да направят сега един репортаж за имението на Медведев в загниваща Тоскана,на Соловьов край пропаднало Комо, на Сечин и Мордашов и т.н.
50
6
 
13
 
! Отговори
Фемин хелп преди 1 месец
Другари Запада пак на нахуяри В момента в който другарите обуха джинси а другарките бикини се разбра че сме изгубили войната на идеологически фронтИ вижте ги сига нащи държавни и партийни ръководители Децата им на Запад Парите им на Запад а те седят тука стражат народа Как едно не се обърка да иде у Расията
49
18
 
16
 
! Отговори
До 47 преди 1 месец
Наркоман е зеленски = доказано. Фашистите са в окраина - доказано. А ти евроатлантическо същество бегай да си решаваш проблема - от кой джендър си...
48
13
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Гаврата с пръкналата се през 1991 година Расийска Федерация продължава.
47
21
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Всички жители на Курск чакат с нетърпение референдума,където 87 процента ще гласуват за отделяне от фашисткия режим на наркомана Путин!
46
9
 
14
 
! Отговори
№39-я преди 1 месец
Ти в кой свят живееш бе душицо? В 70-80 години на миналият век ли бе човеченце,СЕГА сме 2024 и няма независими и свободни медии,всички работят за някого,време ти да се събудиш от сън дълбок и пушка да метнеш на рамо и очите да си отвориш.Интерсно ,а ЕКИПА на RAI защо не е в Донбас?
45
15
 
16
 
! Отговори
Знаещ преди 1 месец
Ха-ха-ха, еввро-атлантическите иzроди явно не са чували за правилата за влизане в чужда държава.
44
5
 
15
 
! Отговори
Istinata преди 1 месец
Руското външно министерство съобщи е извикало италианския посланик в Москва заради, както незаконно пресичане на границата, след като италиански ТВ екип се появи в Курска област.
43
5
 
8
 
! Отговори
Жоро Сороса преди 1 месец
Ще си го изкарат на него и ще лежи в концлагер както Навални горкия.
42
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 40... Само не забравяй че Русия има много по добри и продължава да настъпва към кийв..
41
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 39... То и българските медии са много свободни в словото..
40
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Сигурно и краварското посолство в Италия много им помага в "демократичните и свободни слова...