Украйна прекалено бързо губи дългоочакваната западната техника в Курск

Руските войски са загубили само няколко единици техника
19 авг 2024 11:11, Нели Христова
164
Украйна прекалено бързо губи дългоочакваната западната техника в Курск
Снимка: БГНЕС

Украинските въоръжени сили твърде бързо губят ценна бронирана техника в Курска област, която са получили от западните страни. Това има смисъл, ако има успех, пише Forbes.

"...Бързото настъпление струва на украинския експедиционен корпус, състоящ се от около половин дузина бригади и няколко отделни батальона и спомагателни части, значително количество ценна бронирана техника“, посочва изданието.

Медията отбелязва, че руските войски са загубили само няколко единици техника.

"Съотношението на загубите на оборудване – големи украински отписвания в сравнение с относително малкия брой руски отписвания – е необичайно“, продължава Forbes.

Дали големите загуби си заслужават за Генералния щаб в Киев зависи от целите на нахлуването и дали съотношението на загубите ще се промени с развитието на кампанията в Курск, отбелязва изданието.

Oryx изчисли, че през първите девет дни от операцията украинците са загубили четири танка и 41 пехотни машини. Сред загубите бяха рядък британски танк Challenger 2 и няколко американски бойни машини Stryker.

 "Изчерпването на техниката на пехотата, включително верижните бойни машини и колесните транспортьори, е особено остро за украинските въоръжени сили. Те губят тези ценни машини с почти два пъти по-голяма норма. И докато средното ниво на загубите се оценява за целия фронт от 1000 километра на по-широката война, тези загуби при Курския плацдарм се случват на фронт от 80 километра“, отбелязва Forbes.

Според медията загубата на толкова много ценна техника може да не притесни украинските плановици, ако, разбира се, стратегическите успехи на Курската кампания оправдаят материалните разходи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


164
Още от Русия
Залогът на Зеленски: Успехът на шокиращата руска офанзива виси на косъм
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
139
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Най после да кажат истината ,,постоянно лъжехте в полза на Украйна
138
2
 
16
 
! Отговори
Българин преди 3 седмици
Украйна губи западна техника а екипаж е от запад .Воината вече между сащ НАТО и Русия . НАТО вече не е отбранителна а терористична организация създадена от сащ ***
137
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Най смешното е, че в южна Украйна за 48ч украинците са загубили 7 села. Ако продължат с това темпо, нахлуването в РФ ще е напълно излишно.
136
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Мъдлър, в случая порше или москвич се четат по различен начин. какъв? Ами кирката влиза еднакво лесно в предното стълкло и капака както на москвича, така и на поршет. Разликата е в цената на ремонта. И на самата кола. И на експлоатацията.ТОест, мислиш неправилно. Или по - точно не мислиш.
135
23
 
7
 
! Отговори
ТАКА СИ Е преди 3 седмици
РУСНАЦИТЕ смело и мъжествено се предават, а УКРАИНЦИТЕ страхливо и под конвой ги водят към лагерите за военнопленици !
134
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
запада страда защото украинското месо на руска територия ще захрани с човешки органи руските трансплатационни центрове, а не западните!!!
133
1
 
6
 
! Отговори
Жададык преди 3 седмици
До 82 ОМБрКато портиер на бардак...Познах ли?
132
2
 
11
 
! Отговори
Жададык преди 3 седмици
Едно от любимите развлечения на говедата е да са съберат 500 хиляди на стадион, за да гледат как *** със самоделка се засилва с 300 км./час и се шибва в стена.....Ако оживее, го обявяват за национален герой....Не оживява в 99% от случаите..... Това шоу им осигури кръвожадния клоун за сбогом....
131
10
 
5
 
! Отговори
агент Мъдлър ЦРУ преди 3 седмици
Ручки лади бият Порше танкове! Баx! Това трябва да го видя, за да го повярвам. Руската техника я знаем колко е добре.
130
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
То да не е да грабиш магазини и да стреляш по празни къщи? Хохол изяде няколко засади, при едната 7 машнини на решето, една - трофей, обезглавени от 30 мм оръдие хохли, черва и джигери навсякъде. Сега хохол копае окопи, но окопът не помага срещу ФАБ-3000. Следоватено хохол си копае гроба.
129
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
"дългоочакваната западната". нела пак е във вихъра си. Поне е превела непропагандна статия тоя път. Не че тя е превела де, гугъл я е превел, тя само я е преписала, некадърно при това. Както обикновено.
128
19
 
4
 
! Отговори
Изопачаване е че ! преди 3 седмици
Руската техника победила западната ! То въобще не е имало някакъв параритет 100 западни тамка 100 руски и на другите оръжия също Русия беше тъпкана със оръжия за воене на война птип 2-рата световна Украйнците направо ги разнищиха онея пройзвеждат тези ги унищожават АМА Запада не дава даде 20-танка па след 6-месеца пак --защото не са те на пангала това дадът онова не дадът --самолети 2г-няма ! Без подръжка на полето и ,,Брадлито,, гори ! Щатите загубиха виет.война със 60хил срещу 2милиона виетнм.
127
29
 
10
 
! Отговори
От мен преди 3 седмици
Поредната русоробска простотия на днес и дир.
126
11
 
19
 
! Отговори
Руя преди 3 седмици
Всичко да унищожат руснаците и да ги избият до един.Жив да не остане.
125
0
 
13
 
! Отговори
Боби преди 3 седмици
До 82 ОМБр Това което виждаш по медиите е ВЪНШНАТА ОХРАНА и тя наистина е от елитни военни на СБУ и ВСУ. Но Личната охрана е друго нещо. Личната охрана е тази дето както се казва го слага да спинка в съответната стая
124
17
 
3
 
! Отговори
82 ОМБр преди 3 седмици
На зеленски не му трябва чужда,а и не виждам околу него охрана различна от СБУ,като цяло може да купи и продаде поне 3 частни армии за охрана.
123
5
 
30
 
! Отговори
Боби преди 3 седмици
До 82 ОМБр Зеленски е З А В И С И М на 1000% от западните служби. От коя служба е "охраната" на семейството му? Още нещо публична тайна е че неговата "лична охрана" е от МИ6! И Зеленски играе ролята която неговите КУКЛОВОДИ са предвидили... Ни повече ни по-малко
122
6
 
2
 
! Отговори
Боби преди 3 седмици
До 82 ОМБр ХИМАРС или РСЗО МАРС с ГПС насочване е от 2004 прекратено 2009 и отново подновено вече в съвременен и модернизиран вид 2015 година. Да тази система вече може да стреля по продължение на пътя при необходимост.
121
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Сега не Путин ,а Западът собственоръчно ще елиминира Зеленски.
120
4
 
2
 
! Отговори
82 ОМБр преди 3 седмици
Да де,на аз служех 2002 г.