Украинската офанзива Курск е огромна стратегическа грешка

Украйна се оказва въвлечена в скъпо струващо и безполезно начинание
19 авг 2024 16:06, Гергана Попова
638
Украинската офанзива Курск е огромна стратегическа грешка
Снимка: БГНЕС/ EPA

Атаката на украинските въоръжени сили срещу граничните райони на Курска област е стратегическа грешка на Владимир Зеленски, пише The Hill.

Изданието посочва още, че подобно отклоняване на сили от главния театър на военните действия е „огромна стратегическа грешка“. Според The Hill, стъпка прилича повече на трик на второразряден актьор, отколкото на опитен държавник, и няма да промени динамиката на конфликта.

Въпреки че нахлуването завладя заглавията и нанесе известни психологически щети на Русия, подобни повърхностни победи не правят много, за да променят фундаменталната динамика на конфликта. Русия, въпреки своите неуспехи, остава страхотна военна сила с огромен арсенал и ядрено възпиращо средство. Въпреки че демонстрира смелост и издръжливост, Украйна е изправена пред обезсърчаващо предизвикателство да преодолее това огромно несъответствие.

По-критично, това отклоняване на сили от главния театър на войната е огромна стратегическа грешка. Всеки войник, танк и артилерия, използвани при руското нахлуване, представляват загуба за украинските усилия за освобождаване на окупираните територии. Тези ресурси, ако бъдат концентрирани на фронтовите линии, биха могли потенциално да донесат осезаеми печалби, отслабвайки руската отбрана и създавайки възможности за решителни пробиви.

Вместо това Украйна се оказва въвлечена в скъпо струващо и в крайна сметка безполезно начинание. Докато светът гледа очарован, истинската битка за бъдещето на Украйна продължава да се разиграва другаде. Решението на Зеленски да заложи на рекламен трик с високи залози е трагична погрешна преценка, която може да има далечни последици.

Време е за трезв размисъл. Украинският народ заслужава лидерство, фокусирано върху практически, постижими цели, а не върху грандиозни жестове. Въпреки че смелостта и предизвикателството са възхитителни, те трябва да бъдат смекчени със стратегическа мъдрост. Пътят към победата не лежи в символични актове на неподчинение, а в методичното, безмилостно преследване на териториално освобождение, пише още изданието.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


638
Още от Русия
Глас от САЩ: Атаката на Украйна в Курск е провокативна и глупава
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
469
12
 
9
 
! Отговори
Хахаха преди 4 седмици
Да се готвят за огромна стратегическа грешка Белгородска, Брянска, Воронежка и Московска области.
468
16
 
5
 
! Отговори
агент Мъдлър ЦРУ преди 4 седмици
Откакто фронта се измести в Русия, вече гори в Русия. Киев е спокойно. Не е толкова лош ход. Ще се руши на ручка земя. После ще си седи като в Чернобил.
467
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
ВСУ създаде буферна зона на територията на Русия. Точно както искаше руския фашист в Кремъл.
466
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Днес западната преса направо го разкъса зеленски дори го нарекоха второ класен актьор. Говорят че от 6 насам двеста танка общо са загубили 50 в курск
465
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Хитрата сврака, с двата крака.
464
17
 
7
 
! Отговори
Антикомунист преди 4 седмици
Украйна трябва да победи и русия да е със затихващи функции в световната политика!!!@
463
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До Юнак Демилитаризиранет и денацифицирането на руската фашистка империя върви строго по план.
462
15
 
5
 
! Отговори
Антикомунист преди 4 седмици
.The Hill , ???? Какви сташни " анализатори" С хибридната руска война от десетилетия целяща дестабилизация на запада, русофилите са навсякъде. Затова хора бдете. Не позволявайте в името на децата си завръщането на комунистическото мракобесие!!!!!!!
461
3
 
21
 
! Отговори
Юнак преди 4 седмици
Фанатизирания Сирски, изигра последният си ход, на отчаянието начевайки Курската офанзива, събирайки елитните си части и хвърляйки ги в оганя, където ще бъдат унищожени. Явно този ход го е преписал от джуджето Хитлер с отчаяния ход на Арденската офанзива през ВСВ. Тези фанатици , явно неразбират , по подобие на японците през ВСВ, че единственият им правилен ход е да минат от пътя на Войната по който те тръгнаха през 2014 г. , по пътя на МИРА. Това което иска Путин и руснаците.
460
23
 
5
 
! Отговори
онлайн анкета преди 4 седмици
Ще остане ли Зеленски президент на Украйна до края на годината: + (да), - (не)
459
3
 
28
 
! Отговори
онлайн анкета преди 4 седмици
Ще загуби ли Украйна Донбас: + (да), - (не)
458
0
 
7
 
! Отговори
Развеселен преди 4 седмици
До Анонимен 471 Яко. :)))
457
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Що да е грешка? Руснаците вчера освободиха 5(пет) села, включително и Ню Йорк. А фронтът в Донбас се сипе като захар, започва евакуацията на няколко украински града, защото руснаците са на 5-6 километра от тях и стволната артилерия ги плющи яко! А в Курск хохлите ограбиха магазините, постреляха по цивилни, но дойдоха "Ахмат" и 810-та Черноморска бригада и труповете на хохли напълниха Телеграм. Няма грешка, всичко е точно! Муахахахахахахаах!!!
456
0
 
4
 
! Отговори
Развеселен преди 4 седмици
До Не е ли ясно? Кои са тия фирми? :)))
455
9
 
6
 
! Отговори
онлайн анкета преди 4 седмици
Да окупира ли Украйна цялата Курска област: + (да), - (не)
454
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Хиляди бандеровци наторяват с телата си всеки ден руската земя
453
3
 
19
 
! Отговори
Не е ли ясно? преди 4 седмици
До дум-дум Северен пото: Газ може да има и на Луната. Въпроса е на каква цена. Знакови фирми от германската икономика се изнесоха извън ЕС заради високите цени на горивата. ............................................... Не че има нещо общо с темата.
452
1
 
25
 
! Отговори
Зевзек преди 4 седмици
Кво стана...франсетата кога отиват на фронта?Или ги хвана шубето?
451
0
 
7
 
! Отговори
Що за въпрос? преди 4 седмици
До ОНЛАЙН АНКЕТА: Сега чакаш някой да започне да се препира с теб дали е наш "вековен враг Русия"? И докато се препирате, ще забравите за какво иде реч в статията. А и каква връзка има това с темата?
450
17
 
6
 
! Отговори
дум-дум Северен пото преди 4 седмици
Kaпeйки, разберете, мантрата с цената на газа се изтърка още преди една година. Газ има предостатъчно, европейците имат топла вода и парно, всичко в Европа е наред.