Украинската офанзива Курск е огромна стратегическа грешка

Украйна се оказва въвлечена в скъпо струващо и безполезно начинание
19 авг 2024 16:06, Гергана Попова
638
Украинската офанзива Курск е огромна стратегическа грешка
Снимка: БГНЕС/ EPA

Атаката на украинските въоръжени сили срещу граничните райони на Курска област е стратегическа грешка на Владимир Зеленски, пише The Hill.

Изданието посочва още, че подобно отклоняване на сили от главния театър на военните действия е „огромна стратегическа грешка“. Според The Hill, стъпка прилича повече на трик на второразряден актьор, отколкото на опитен държавник, и няма да промени динамиката на конфликта.

Въпреки че нахлуването завладя заглавията и нанесе известни психологически щети на Русия, подобни повърхностни победи не правят много, за да променят фундаменталната динамика на конфликта. Русия, въпреки своите неуспехи, остава страхотна военна сила с огромен арсенал и ядрено възпиращо средство. Въпреки че демонстрира смелост и издръжливост, Украйна е изправена пред обезсърчаващо предизвикателство да преодолее това огромно несъответствие.

По-критично, това отклоняване на сили от главния театър на войната е огромна стратегическа грешка. Всеки войник, танк и артилерия, използвани при руското нахлуване, представляват загуба за украинските усилия за освобождаване на окупираните територии. Тези ресурси, ако бъдат концентрирани на фронтовите линии, биха могли потенциално да донесат осезаеми печалби, отслабвайки руската отбрана и създавайки възможности за решителни пробиви.

Вместо това Украйна се оказва въвлечена в скъпо струващо и в крайна сметка безполезно начинание. Докато светът гледа очарован, истинската битка за бъдещето на Украйна продължава да се разиграва другаде. Решението на Зеленски да заложи на рекламен трик с високи залози е трагична погрешна преценка, която може да има далечни последици.

Време е за трезв размисъл. Украинският народ заслужава лидерство, фокусирано върху практически, постижими цели, а не върху грандиозни жестове. Въпреки че смелостта и предизвикателството са възхитителни, те трябва да бъдат смекчени със стратегическа мъдрост. Пътят към победата не лежи в символични актове на неподчинение, а в методичното, безмилостно преследване на териториално освобождение, пише още изданието.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


638
Още от Русия
Глас от САЩ: Атаката на Украйна в Курск е провокативна и глупава
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
489
15
 
2
 
! Отговори
Развеселен преди 4 седмици
До Да те натъжа... Чета всички постове на руските наколенки като комикси, защото са в този жанр :)))) Ти за какво мислиш, че съм развеселен - щото не спират :)))))
488
3
 
19
 
! Отговори
Малък праз преди 4 седмици
Колко могат да постигнат 6 бригади на ВСУ, принципно? Да стигнат до Москва? Все ди мислех, че има хора с мозък във ВСУ, но уви. Опитът да повторят маршрутът на Пригожин е абсолютно безумие, особено с натовска техника. Женя им се усмихва от Оня свят, че елементарните му капани още действат.
487
12
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До Юнак Руските петоколонници какви ли не глупости измислят за да си оправдаят крепостничеството.
486
17
 
5
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 4 седмици
Какви обучени военни човеко, виж че изпраща в месомелачката деца 19 годишни. В момента се надига вълна от протести в мацква. Мюслитата не умират в джихад, а в болни путинови амбиции.И скоро те ще се отрекат от Путин Очаквам съюз без Русия на всички страни на Стан.Тоя малък борсук ,заради тях подкрепя Хамас, но скоро и вече излизат фъйшкийте му , че първо няма ресурси второ беден и трето откачен. Стой и гледай как от расия ще останат 40 млн Полша
485
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Днес ликвидираха доста тиктокъри от украйнската армия
484
2
 
8
 
! Отговори
Да те натъжа... преди 4 седмици
До Развеселен Даже според Зеления пленените руснаци са 380. Цифрата на пленените в Курск хохли расте всекидневно, на групи по 20 прасенца вдигат копитца. Другата седмица бройката може да се изравни, но като се има пред вид, че руснаците държат няколко пъти повече пленници, тези 380 човека едва ли имат значение за обменния фонд. Апропо, руснаците правят щуро шоу с пленените хохло мародери, даряват ги с близалки и ги обличат с потничета от пликове на разграбените вериги магазини.
483
3
 
15
 
! Отговори
Юнак преди 4 седмици
До сънародниците русофоби: моята Майка бих да я прости беше едрогърдата жена, което значи богата на ресурси, и ме е закърмила с любов и доброта , кърмила докато сам се откажа. Вашите майки са плоски като дамски и ви кърмят със злоба и омраза, или ви кърми козата,овцата или най вече с изкуствено млеко. Забравихте сънародници, че 1878 г. нашата свобода дойде след "Агресия" на Русия срещу тиранина Османска империя, подкрепяна, въоражаеана от Западните Велики сили.Рудия няма да отстстъпи.
482
13
 
4
 
! Отговори
Кремълското Жуже преди 4 седмици
На масковско червеноПлощадно въже.
481
9
 
3
 
! Отговори
Развеселен преди 4 седмици
До Аз Ами, за 25 години управление на ботоксовия крадец - толкова :))) Ех, ако не беше *** мотен КГБист и си беше прибирал кинтите от ресурсите, вместо да се прави на нещо, което никога не може да бъде ... :)))
480
13
 
5
 
! Отговори
Аз преди 4 седмици
Мислех, че Русия е "Въздух под налягане", но не очаквах да са толкова зле военно. Това ако американците влязат в Русия за две седмици са я превзели. Никаква съвременна техника и никакви обучени военни
479
14
 
4
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 4 седмици
Не е грешка.Голямата война се готви отдавна.Пуйдрин го чака ада, ако не се покае.
478
20
 
6
 
! Отговори
Огромна грешка преди 4 седмици
Нахлуването на путиноидни войски на чуждите територии на Украйна, Грузия, Молдова е огромна грешка. Надменните рашки скоро ще го разберат.
477
2
 
15
 
! Отговори
Малък праз преди 4 седмици
Слабото място на Зеленски е самолюбието. Залужни беше Генерал с опит. Сирски, макар и съветски военен е мижитурка, изпълняваща и най-престъпните заповеди. В Пентагонът очевидно или не са чели Сън Дзу, или това самоубийство е планирано от МИ6.
476
11
 
4
 
! Отговори
Развеселен преди 4 седмици
До Малък праз Мисля че предаванет в плен на хиляди руски наборници е "па плана" :)))) Руския фашист в Кремъл с поредния си гениален ход :)))
475
2
 
3
 
! Отговори
Развеселен преди 4 седмици
До 321 Ми, кво да говорят иначе? :)))) Не видиш ли, че и идола им Медведев и той същите неща прави? :)))))
474
5
 
3
 
! Отговори
Малък праз преди 4 седмици
Прословутият Пригожин примами ВСУ в капана Бахмут. Даде шанс на руснаците да се окопаят, когато ВСУ бяха по-силни и съумяха да ги изтласкат от Харков.
473
5
 
14
 
! Отговори
Майка Юнашка преди 4 седмици
Когато едно дете насила по изкуствен начин се ражда в Шестия месец а не в деветия става недоносено. Това се случи с Украйна и Възродителният процес там. Украинците от нетърпеливост, окуражени от Американците и Европейците, не се съобразиха с интересите на Русия в лицето на Путин, а именно това да стане по естествен път,без да се бърза и детето да се роди в деветия месец по естествен път. И така да бъде обичано и обгрижвано и от двамата родители. И всичко това днес нямаше да се случи. Но " да бе
472
1
 
3
 
! Отговори
Хаххаа преди 4 седмици
Голям рев
471
4
 
8
 
! Отговори
Малък праз преди 4 седмици
Защо се предадоха руснаците, в началото на Офанзивата. Защото са наборни граничари и им се живее. Защо Русия ги изостави така. Проспа ли нападението. Или се опитва да ликвидира последните подготвени части на ВСУ, с наемниците и бандеровците? Способен ли е Путин да жертва хора за подобен капан. Съдейки по пдводницата Курск, Беслан, операта в Москва - твърдо ДА!
470
16
 
11
 
! Отговори
321 преди 4 седмици
Малко хронология. ВСУ думна крайцера Москва - копейките - отговора на Русия ще е ужасяващ - Отговора - Русия изтегли ЧФ от Крим. ВСУ думна щаба на РА в Крим - копейките - отговора на Русия ще е ужасяващ - Отговор няма. ВСУ издумка 30% от ЧФ на русия, върна си Лиман, Изюм и Херсон - копейките - малко объркани - това е капан и отговора ще е страшен. ВСУ започна да думка летища и нефтобази в Русия - пак същото. Сега ВСУ превзе руски територии. Копейки това капан ли е или да чакаме отговор???