Руски генерал подлял вода на Путин, отслабил защитата на Курск

След това Украйна атакувала
21 авг 2024 19:36, Нели Христова
210
Руски генерал подлял вода на Путин, отслабил защитата на Курск
Снимка: БГНЕС

Руски генерал е разпуснал съвета, натоварен да следи сигурността в руската област Курск през пролетта, като по този начин е отслабил защитата на границата преди безпрецедентното украинско нахлуване, съобщи „Уолстрийт джърнъл“.

Позовавайки се на служител на руските служби за сигурност, изданието твърди, че генерал-полковник Александър Лапин е заявил, че военните на Кремъл могат сами ефективно да защитават границата.

В резултат на това той е разпуснал междуведомствения съвет, състоящ се от военни офицери и представители на местните и регионалните служби за сигурност, които е трябвало да помогнат на Москва да формира съгласуван отговор на нахлуването на Украйна.

В доклада се подчертава, че Русия вероятно все още щеше да се затрудни да реагира на събитията, които се развиха в Курска област, но това е допринесло за объркването и дезорганизацията, които Москва демонстрира, опитвайки се да прогони украинската армия от руска територия.

Безпрецедентната операция на украинската армия, продължаваща вече две седмици, доведе до превземането на град Суджа в Курска област и до разрушаването на всичките три моста над река Сейм близо до границата с Украйна.

Украинските сили са напреднали 28-35 км в Курска област и са поели контрола над 93 селища досега, според главнокомандващия Олександър Сирски.

Руското министерство на отбраната обяви едва на 20 август, че ще сформира войскови групи в Белгородска, Курска и Брянска област за защита на населените места по границата с Украйна.

Отне четири дни на руското правителство да съобщи за „антитерористична операция“ в Брянска, Курска и Белгородска област, които граничат с Украйна.

Според украинските официални лица провежданата от Киев операция има за цел да създаде „буферна зона“ на руска територия, да предотврати трансгранични удари и да отклони руските подкрепления от източната част на Украйна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


210
Още от Русия
Украинските войници в Курск: Тук е като на ваканция в сравнение с Донецк
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
140
0
 
2
 
! Отговори
Този преди 2 седмици
Генерал още не е целувал Корана и не е още обрязан. А Путин, след обрязването и целувка с Корана от болки е пропуснал отбраната.
139
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
1357 кв км по малко русия и се овеличава
138
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Никой руски генерал не може да подлее вода те вода непият Путин е достатъчно глупав да се провали и сам
137
4
 
6
 
! Отговори
:-§ преди 3 седмици
в Курск укроидиотите за първи път в световната военна стратегия и тактика направиха уникален маньовър - взривиха мостовете по които щяха да продължат настъплението си, с което улесниха защитаващите се руснаци
136
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Мандата на Байдън е много успешен за Путин, 130 000 километра украинска територия, украйнския град Ню Йорк вече е руски, с руско знаме... Редно е Харис да я изберат за да може да услужи на Путин с още 100000-200000 украинска територия. Така де трябва да има приемственост. Приоритетите следва да се запазят.Прочети още на: https://dnes.bg/usa/2024/08/22/trymp-ako-specheli-drugarkata-kamala-idva-tretata-svetovna-voina.617747?utm_source=referral&utm_medium=articles&utm_campaign=internal_links#comment-newest
135
4
 
4
 
! Отговори
Страшно е преди 3 седмици
Да нападнеш 23 пъти по-малка държава и да те чупят от бой. На собствена територия. Армия от пандизчии да сбереш и тя да избяга. 10 години ракета да строиш и да се пукне като пуканка. Рублата на стинка да ти стане. За Париж и Лондон да тръгнеш -в Суджа да пристигнеш. Флагманът по дъното да лази. На Рамзан и Тарзан да се надяваш. Страшно е!
134
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Украинските сили са напреднали 28-35 км в Курска област и са поели контрола над 93 селища досега, според главнокомандващия Олександър Сирски.СИРСКИ ЛЪЖЕЦО ЗАЩО НА ОНГЛИЙСКАТА КАРТА НА КУКЛОВОДИТЕ ТИ НАПРЕДЪКА Е САМО 15-25 КИЛОМЕТРА. ЗАЩО БРЕ ЛЪЖЕШ ЗА БУДАЛИ ЛИ НИ ИМАШ.
133
1
 
1
 
! Отговори
JDAM преди 3 седмици
До бай ФАБ 141 06.08.24 г. беше преди две седмици. Бяхте ги изтласкали още тогава. Кога да очакваме крайния резултат? :)))
132
5
 
2
 
! Отговори
бай ФАБ преди 3 седмици
да де, ама дори и на 100 км да "напредне" укро-Вврмахтът и да "поеме" контрол на 100 селища, крайният резултат ще е: фул ликвидейшън на укро-нацистите в Курска област, паралелно с довършването им в т.нар. Укриана. Това е добре отработен механизъм от векове. А след туй вече също така е пак ясно: пълна и безусловна капитулация (също добре отработено)
131
3
 
4
 
! Отговори
Простокурин преди 3 седмици
И сега русофашагите ще викат норвежци за да вадат Курск от водата.
130
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Пълен смях, излагация след излагация...
129
4
 
12
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 3 седмици
Това, което направиха руснаците в Курск се нарича капан за ммишшки. Заложиха на лакомията на Зелер и успяха. Сега Зелер ще праща постояяно там нови и нови украински бойци с надеждата да се закрепи в куркска област а руснаците без да форсират нещата системно там ще ги унищожават. За руснаците е 10 пъти по лесно да утилизират украински бойци в Курска област отколкото в Донбас. Украинците нямат никаква поддръжка от местното население, не познават добре района а на руснаците всичко им е подръка.
128
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Дрън, дрън!Ако някий си мисли, че няма разработени десетки сценарии за което и да е въздвйствие по границата е просто неумен. А да ни разказваза своята неумност и догатки, значи приема публиката за неумна.
127
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Никакви агенти не са нашите копейки, това са завършени проZтаци с извратена съвест..
126
12
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Русия е лъжкиня и 24 каратова измамница.Русофилите са агенти на Москва и Българофоби.
125
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Сега Путин ще го прати в сибирски гулаг, той не търпи некой да е против него... :))
124
5
 
8
 
! Отговори
Сара Джесика Паркър преди 3 седмици
Другарят *** никой не може да го бутне, защото му дадох дамските си обувки на висок ток, цели 12 сантиметра Маноло Бланик и той от джудже стана великан
123
15
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Путин сам си подля вода нападайки Украйна. Няма нужда путинджийството да търси трескаво виновения за провала на Русия. Той е ясен и незнайно защо все още този човек е оставен да води Русия към пълен хаос и крах.
122
4
 
5
 
! Отговори
Редактора преди 3 седмици
Вода, да се чете, водка!
121
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Тъпагьоз, ти да не си по кадърен от Путин , бе червей?