Руски войник взриви командирите си и след това дезертира в Украйна

Не исках да умра за Путин, казва той
22 авг 2024 20:00, Нели Христова
264
Руски войник взриви командирите си и след това дезертира в Украйна
Снимка: Twitter

Руски войник се засне как хвърля граната в бункера с командирите си вътре, преди да избяга от частта си и да се появи отново в Украйна.

Руски доброволчески батальон, воюващ на страната на Украйна, заяви във вторник, че е помогнал на пилот на дрон, който протестира срещу "систематични военни престъпления", да избяга в Украйна.

Кадри, публикувани от легиона "Свобода на Русия", показват как войникът хвърля граната в мазето, където спят командирите му, както и други руски войници, преди да избяга и да премине в Украйна. 24-годишният мъж, идентифициран с името "Силвър", каза на пресконференция в Киев във вторник, че от 15 души, спящи в мазето, един командир и няколко старши офицери са тежко ранени.

Дезертьорството на мъжа през май тази година беше координирано с украинската страна, която е поставила мини на този път за бягство. Мъжът е следвал предварително планиран маршрут.

"Силвър ни предоставяше жизненоважна информация като местоположението на войските и оборудването и текущите офанзивни задачи на фронтовата линия в продължение на няколко месеца, когато се присъедини към съпротивата", каза легионът "Свобода на Русия".

Операторът на дрона се разочаровал от руската армия заради "убийствата, престъпления на командирите, корупцията и военните престъпления".

"Исках да служа в армията. Дадох клетва да защитавам родината си", каза мъжът, който се присъедини към армията година преди нахлуването в Украйна. "Моята страна е там, в Русия, и никой не я е нападал. Не исках да служа на Русия по време на тази война и не исках да умра за Путин".

Военното разузнаване на Украйна потвърди, че войникът, който според съобщенията е участвал в боевете за източния град Авдиевка като оператор на дрон миналата година, е бил допуснат да дезертира в края на сложна операция.

Министерството на отбраната на Русия не коментира съобщенията за дезертьорство. Не са потвърдени предишни, независимо проверени случаи на дезертиране на руски войски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


264
Още от Русия
Щатите разследват американци за руска пропаганда
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
226
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Хахахаха, ей тия укропи задминаха и Холивуд в пропагандата....
225
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Който е бил в казарма много добре знае, че цялата статия е тотална глупост. Ще го пусне някой тоя да се шлае въоръжен до зъби в бойна част нощем? И още повече ще го пуснат спокойно да влиза и излиза? С оръжие? "Отивам до магазина за бира... само да си взема гранатите и автомата. Ей сега се връщам. Някой да иска нещо?" И на бариерата "Жоре, как е? Абе тука гръмнах спалното и мисля да дезертирам, нали няма проблем?" Т
224
3
 
0
 
! Отговори
Сенеката преди 2 седмици
И тоя е пътник!
223
11
 
6
 
! Отговори
емо преди 2 седмици
поредната доза дезинформация на този русофобски сайт на новините - ако е имало такъв случай през май то украинската преса щеше да го разтръби по целия свят, защото много рядко се случва руснак да се предаде в плен, за разлика от масовото предаване в плен на украински военнослужещи. това просто е една постановка на украинците, която русофобката христова бърза да предаде, нали затова й се плаща.
222
1
 
2
 
! Отговори
Мда преди 2 седмици
.....Да дезертираш е престъпление във всяка армия.......... Сепаратизмът и колаборацията също са тежки престъпления, военната агресия и окупацията на чужда територия също.
221
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Като долни предатели на род история и вяра,украинците почитат предателите,но който го е направил веднъж,ще го направи пак,измеt!!!
220
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Предатели винаги ще има, въпросът е да не останат ненаказани.
219
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Найстина украйнците са открили машина на времето ''зимата на 2024''. Или клиповете са снимани на конвейр и са объркали времето за пускане.
218
12
 
3
 
! Отговори
Егати жалкия напън. преди 2 седмици
С всеки изминал ден по-нелепи и по-нелепи изпълнения. Ако отделиш 10 секунди да помислиш малко, няма никаква логика да се записва доброволец в "легиона" "Свободна Русия" защото "не искам да умира". Това е като да се хвърлиш в морето, защото не искаш да се удавиш...
217
1
 
1
 
! Отговори
Ели Коптер преди 2 седмици
Този път, не съм аз!
216
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Така и така ще мре, поне е избил банда престъпници.
215
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
"Зимой 2024 года на связь..." - мдааа, украинците са открили машината на времето!!!
214
9
 
12
 
! Отговори
ЯА преди 2 седмици
Кеф бате, почнаха да се избиват помежду си!От сабале играя кючек и го д....ва за Ко.стя.
213
8
 
9
 
! Отговори
е, и? преди 2 седмици
Платено дерьмо.
212
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
"15 души, спящи в мазето, един командир и няколко старши офицери са тежко ранени" - хаха, явно е бил толкова некадърен, че не е успял и един спящ да убие. Абе я дайте онази статия в която украински командир казва "идва ми да се гръмна" по повод неподготвените хора които му изпращат, без никакви военни навици.
211
15
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Фронтовете падат ама простата платена мисиирка си ни залива с пропагандна помия !
210
12
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Новините за Украйна трябва да са в раздел Зоопарк и животни.
209
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До Анонимен 193 Не се заблуждавай че само в руската армия е така. По време на война е така във всяка армия включително и в украинската. На война като на война. Влезем ли във война и в нашата армия ще е така.
208
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Онази с косата очаква всички чужди агресори в Русия.
207
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Да дезертираш е престъпление във всяка армия. И наказанието е смърт. Виждаме го често и в украинската армия където обстрелват опитващите да се предадат. Но да убиеш или раниш бойните си другари докато дезертираш е равно на сигурно смъртно наказание. И този ще свърши като пилота на хеликоптер в Испания. Рано или късно. И така и трябва без значение в коя армия се случва.