7 жертви на авиобомба, паднала върху блок и детска площадка в Харков

Володимир Зеленски обвини Запада, че ограничава отбраната на Украйна
31 авг 2024 12:45, Анисия Иванова
274
7 жертви на авиобомба, паднала върху блок и детска площадка в Харков
Снимка: БГНЕС

Седем са вече цивилните жертви на руска атака срещу Харков. Руска бомба порази жилищна сграда и игрална площадка в североизточния украински град. Освен убитите има и най-малко 77, заявиха украинските власти, цитирани от Ройтерс.

Украинският президент Володимир Зеленски каза, че сред убитите е 14-годишно момиче. Кметът на Харков Игор Терехов каза Telegram, че на игралната площадка е убито едно дете.

Вследствие на удара 12-етажната жилищна сграда се възпламени, информира още кметът. Изпод развалините бе измъкнато тялото на убита жена и по този начин броят на жертвите нарасна на седем, каза Терехов по-късно.

Около 20 от ранените са в сериозно състояние, заяви областният управител на Харковска област Олег Синегубов.
Зеленски отново иска разрешение за далекобойни удари по Русия

След удара по Харков Володимир Зеленски отново призова западните съюзници на Украйна да позволят на Киев да поразява с предоставените от Запада оръжия с голям обсег военновъздушни бази на руска територия.

"Един удар, който нямаше да се случи, ако нашите сили за отбрана имаха възможността да унищожават руските военни самолети там, където са разположени. Няма рационална причина, поради която да ограничаваме отбраната на Украйна", заяви Зеленски в Telegram, цитиран от БТА.

Киев казва, че най-ефективният начин за предотвратяване на удари като този по Харков, е да бъдат поразявани руските самолети, от които се изстрелват снаряди срещу Украйна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


274
Още от Русия
Треньорът по джудо на Путин: Той обича спорта така, както дете обича лего
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
214
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До Денацификатор 203 Какво разбираш под "свободен народ"? Всеки да си развява голия дupнuk, да плющu момченца и да наглее? Да ти таковам "свободата" kupлива! P.S.Koлилe дoлнo, ти, дето триеш - не се занимавай с мен, остави коментарите ми и няма да ти разкатая rнycната фамилийка. Aнaдънму, ач кипek?
213
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До бай Гоце Пак ли разпространявате лъжи наедро. Нещо достойнство, тъй-онуй?
212
19
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Терористична държава, това е Русия.Цял свят го вижда.
211
3
 
16
 
! Отговори
бай Гоце преди 2 седмици
да де, ама от запада са казали на нарко-нацисткия клоун-резидент, че ако ги иска теа неща, ще трябва да обяви война на РФ, и че не отговарят за последствията. Обаче смъркачът напира ли, напира!
210
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До Анонимен 208 Пише глупости неотговарящи на реалността и сам си ги "харесва". Смятай.
209
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До Анонимен 206 Пише руски опорки и после сам си ги "харесва". Резил.
208
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Toва не авиобомба. Авиобомбата щеше да срине блока или поне половината блок, а ВСИЧКИ прозорци НА ЦЕЛИЯ щяха да изхвърчат с дограмите на поне 30 метра. Това се получава, когато ФУГАСНА АВИОБОМБА се взриви и ударната вълна тръгва през всяка пролука А в Харьков половината прозорци на блока са здрави, срутване стана след пожара. На паркинга горят няколко автомобила. Сто процентово попадение на ПВО ракета. А пораженията на пострадалите са като от осколки на ПВО ракета-окъснати крайници, без обгаряне
207
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До До 186 А, значи укаинската армия си воюва. Добре, това го изяснихме. Я сега изброй ВСИЧКИ оръжия, които Украйна е получила от Запада като бройки и да сравним с тези , които са на фронта, да видим колко процента са такива.
206
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Зельо,Зельо, слагай радари и ЗРК по покривите на училища и хотели и в дворовете на детски градини и после реви че са ги бомбили. Представям се какъв рев ще се нададе ако ви запукат с касетъчни бомби като тея дето пускате в Белгород. Ама като ви го наденат голям рев пада. Така е. Просите си го. Ще си го получавате. А Ф -ките как са? лъскате ли ги по полските латища? Че в небето падат.
205
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До Анонимен 204 - Ами, такива викат "Да живей!" от дивана и чакат друг да го свърши. Те и зелените последователи същите.
204
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До ДенацификаторТи ли ще я де нацифицираш?
203
12
 
7
 
! Отговори
Денацификатор преди 2 седмици
Докато не бъде денацифицирана, Русия няма да има място при свободните народи и ще си остане един перверзен концлагер.
202
6
 
4
 
! Отговори
Наблюдател преди 2 седмици
Обикновен фашизъм.
201
4
 
10
 
! Отговори
ХХХ преди 2 седмици
Само Зеленски има файда от подобни удари по блокове и детски площадки , болници и старчески домове ! Така от "искам" става "изисквам" военна помощ....и вместо за отбрана хукнал да превзема Курск ....не го е** за Украйна и народат ....въобще .....е** го само войната да продължава и да се разширява както той направи !
200
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Пиши все копейките бря ,а за уйрайнската гривна но не пишете)
199
2
 
11
 
! Отговори
До 198 преди 2 седмици
Това което се слечваше в град Донецк 2014-2022 ( Украйна обстрелва цивилни) изобщо не се отразява в Западните медии..не съществува!
198
1
 
10
 
! Отговори
Руснака преди 2 седмици
Ауу и върху детска площадка. Това, че от 2013 та до 2022ра постоянно падаха бомби върху детски площадки и училища и жилищни блокове беше нещо нормално нали?
197
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Зеленски е наредил да гръмнат блока,той редовно убива украинци и писне обвинява Русия ,вероятно е прекалил с дрогата ,гад,фашиска
196
0
 
9
 
! Отговори
Тая война е толко преди 2 седмици
Безсмислена! Разбирам някой в началото на Запад да си е вярвал че ще победи със санкции..но бързо си видя че това е невъзможно в наши дни заради Китай и Индия.Някой сепиозно ли си мисли на Запад,че Украйна ще победи на военно Русия??????През ВСВ Вермахта е тръгнал с 4 милиона армия , 6000 самолета, 4000 танка през Операция Барбароса и даже са превзели 1,600,000 км2 и ПАК СА ЗАГУБИЛИ!!
195
0
 
9
 
! Отговори
Двойни стандарти преди 2 седмици
А за вчерашният обстрел на Беогород от Украйна с касетачни боеприпаси, нито дума?!