7 жертви на авиобомба, паднала върху блок и детска площадка в Харков

Володимир Зеленски обвини Запада, че ограничава отбраната на Украйна
31 авг 2024 12:45, Анисия Иванова
274
7 жертви на авиобомба, паднала върху блок и детска площадка в Харков
Снимка: БГНЕС

Седем са вече цивилните жертви на руска атака срещу Харков. Руска бомба порази жилищна сграда и игрална площадка в североизточния украински град. Освен убитите има и най-малко 77, заявиха украинските власти, цитирани от Ройтерс.

Украинският президент Володимир Зеленски каза, че сред убитите е 14-годишно момиче. Кметът на Харков Игор Терехов каза Telegram, че на игралната площадка е убито едно дете.

Вследствие на удара 12-етажната жилищна сграда се възпламени, информира още кметът. Изпод развалините бе измъкнато тялото на убита жена и по този начин броят на жертвите нарасна на седем, каза Терехов по-късно.

Около 20 от ранените са в сериозно състояние, заяви областният управител на Харковска област Олег Синегубов.
Зеленски отново иска разрешение за далекобойни удари по Русия

След удара по Харков Володимир Зеленски отново призова западните съюзници на Украйна да позволят на Киев да поразява с предоставените от Запада оръжия с голям обсег военновъздушни бази на руска територия.

"Един удар, който нямаше да се случи, ако нашите сили за отбрана имаха възможността да унищожават руските военни самолети там, където са разположени. Няма рационална причина, поради която да ограничаваме отбраната на Украйна", заяви Зеленски в Telegram, цитиран от БТА.

Киев казва, че най-ефективният начин за предотвратяване на удари като този по Харков, е да бъдат поразявани руските самолети, от които се изстрелват снаряди срещу Украйна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


274
Още от Русия
Треньорът по джудо на Путин: Той обича спорта така, както дете обича лего
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
194
0
 
6
 
! Отговори
Колективния Запад преди 2 седмици
Не знае ли че след като не може с Цветна Революция в Москва, не може със санкции да победи Русия, Русия е спечелила вече!На военното поле е невъзможно да я победи!!
193
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Когато подобни бомби паднаха на плажа в Севастопол убивайки пет руски деца на место и ранявайки още петдесет други хора нищо не написахте по въпроса?
192
1
 
1
 
! Отговори
Войводата преди 2 седмици
1. Чета ако вие сте свикнали краката да са ви гладки като на мома, да носите поли и да слагате червило не ставате за четници. Ще развратите дружината.2. Влезте в затвора по добре3. Живота на четника е тежък може да се наложи с месеци дори десетилетия да воювате на всяко ниво.
191
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Имаше репортажи по западните медии наскоро по случай Хирошима и Нагасаки, питат обикновени японци по улиците, и те се извиняват и оправдават че са виновни те за атомните бомбардировки, казват, че Япония не е искала да се предава и искала да воюва, а САЩ са искали мир, войната не е хубаво нещо и за това правилно са пуснали атомните бомби. Същото ще говорят след 10 години и в Украйна (или каквото остане там) ако Русия изравни всичко със земята, при това не са необходими атомни оръжия, Русия разполага с технологии да ги размаже и без да използва атома, но Русия ги жали вече 3 години.
190
0
 
2
 
! Отговори
Натаняху преди 2 седмици
Само 7Моята армия постига по-добър резултат!
189
1
 
15
 
! Отговори
До 186 преди 2 седмици
Ааа месото е украинско, но оръжията, разузнаването, командирите, финансирането, инструкторите итн. Са от НАТО!
188
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Най-обикновен руски тероризъм.
187
1
 
20
 
! Отговори
хи хи хи преди 2 седмици
Онзи ден от украинска охранителна камера се видя как чичо Искандер прави на мармалад няколко РЗСО, без нито една цивилна жертва. Днес умните укpи стреляха по цивилни граждани в Белгород. Ама какво му пука на козяшката мръша
186
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До До 181 Я кажи едно поделение което не е украинско.
185
2
 
8
 
! Отговори
Байдън преди 2 седмици
Войната трябва да продължава още! Няма значение колко души загиват, нали не са американци?!
184
1
 
19
 
! Отговори
До 181 преди 2 седмици
Ако това беше война между Русия и Украйна щеше да свърши за три седмици..
183
0
 
13
 
! Отговори
И Зеленски преди 2 седмици
И Хитлер са художник и артист които нямат представа от военно дело..разликата е, че Хитлер не е избивал народа си за интересите на чежда държава която ме плаща..
182
7
 
3
 
! Отговори
Руски наборник преди 2 седмици
До Анонимен 173 Ми, как. Товарят ни на камионите и излизаме в посока Киев. С вързани на гърба ръце и закрити очи.
181
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Ако Русия действаше както израел в Газа, Украйна щеше да бъде премазана за 3 дни. В момента тази измислена държава съществува само благодарение на благородставото и милостта на Путин и на Русия.
180
5
 
18
 
! Отговори
Територията на преди 2 седмици
Украйна намалява всеки ден..
179
3
 
11
 
! Отговори
Инвазията в Курск преди 2 седмици
Само ускори разпадането на Източния фронт в Донбас защото Украйна изтегли оттам най добрите се войски..сега ги избиват м Курск!Ако бях Путин нямаше да искам никога украинските войски да се изтеглят от Курск ;)
178
1
 
11
 
! Отговори
До 176 преди 2 седмици
В Будапещския меморандум ( който юридически не е обвързващ и няма силата на договор) също са сложили подпис САЩ че няма да се намесват във вътрешната политика на Украйна като нахример да правят преврати и Украйна ще остане неутрална извън Нато..
177
1
 
3
 
! Отговори
До 176 преди 2 седмици
Ти явно не ки мел Бедапещския меморандум!И не знаеш какво и това меморандум ха ха ха
176
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
русия показа на целия свят и всичко около нея , че вяра неможе да й имаш. През 1994г русия слага подписа си да пази Украйна и нейната цялост , ако унищожи своите ядрени глави. През 2022г. самата тя е нападна. Какво повече да говорим. Всеки може да прочете за този Факт от историята.
175
4
 
15
 
! Отговори
Зеленски преди 2 седмици
Е в капан в Курск..Не може да излезе от там никога.. а фронта в Покровск се разпада!