Путин: Свещен наш дълг е да изхвърлим врага от Курск

Украйна се ръководи от "извънземни" или чужденци, заяви той
Обновена: 5 сеп 2024 11:31 | 5 сеп 2024 11:27, Инна Ангелова
297
Путин: Свещен наш дълг е да изхвърлим врага от Курск
Снимка: ЕПА/БГНЕС

“Украйна се ръководи от “извънземни или чужденци“, които просто не мислят за страната си”, заяви руският президент Владимир Путин по време на пленарна сесия на Източния икономически форум (ИИФ).

“Свещеният дълг на руските въоръжени сили е да изхвърлят врага от района на Курск и да защитават гражданите”, категоричен е руският президент.

Президентът заяви, че Русия ще стартира проект за производство на дронове в Далечния Изток за граждански цели. Той обясни, че икономиката на бъдещето е “изградена около хората“, така че е невъзможно да се изградят промишлени съоръжения без социална инфраструктура.

Владимир Путин също така нареди със задна дата от 1 юли да се повиши до 1 милион рубли плащането за изплащане на ипотеки за многодетни семейства в далекоизточни региони с ниска раждаемост.

Президентът акцентира върху Далечния изток и каза, че той се е превърнал в “най-важния фактор за укрепване на позицията на Русия в света“, “флагмана“ на страната в новата глобална икономическа реалност.

“Моля ви да помислите за изграждането на атомни електроцентрали в Далечния изток“, допълни Путин.

На последните три Източни икономически форума бяха подписани споразумения на стойност над 10,5 трилиона рубли: “Източният икономически форум се превърна в призната платформа за установяване на силни бизнес контакти и обсъждане на стратегически въпроси в развитието на руския Далечен изток и целия Азиатско-Тихоокеански регион”, заяви президентът на Руската федерация.

Междувременно говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви, че в Украйна има голям брой чуждестранни военни инструктори от различни държави, които участват в бойни действия и в обучението на украинските сили, но Русия е все по-ефективна в борбата с тях.
 
"Добре ни е известно, че инструктори от най-различни страни в света се намират на територията на Украйна, участват в бойни действия, вземат активно участие в обучението и подготовката на украинските военни. Непосредственото въвличане на чужди държави в конфликта е налице. Това не е нещо ново. Нашите военни стават все по-ефективни в ударите срещу такива цели", каза той.

Песков отбеляза, че това е много добре от гледна точка на напредъка на специалната военна операция и постигането на всички нейни цели, поставени от руското ръководство, съобщи агенция РИА Новости. Според говорителя на Кремъл САЩ и Европа не проявяват интерес към дипломатическо решение по отношение на войната.

Русия не вижда никакви предпоставки за мирни преговори с Украйна в момента, каза още Песков, цитиран от РИА Новости.

Говорителят на президента на Русия също така заяви, че руските власти не обсъждат обявяване на нова мобилизация.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


297
Още от Русия
Русия отговаря: Ще се насочи към американски медии
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
224
13
 
7
 
! Отговори
Идвайте братушки преди 1 седмица
Идвайте братушки! Освободете ни от робията на ФАЩ. Корпоративния западен камшик плющи безпощадно по гърба ни вече 30 години. Нищо не ни остана. В управлението са полуграмотни лакеи и слугинаж като Кирчо Петков тъпира и Ицето Иванов грантояда. Положението е много зле. Единствено Майка Русия може да ни помогне както винаги го е правила.
223
11
 
7
 
! Отговори
МАЙКА РУСИЯ преди 1 седмица
Ще се събудим рано една сутрин, още преди изгрев, но ще видим, че слънцето вече е изгряло. Ядреното слънце! Секунди по-късно ще ни помете вълната. Ударната вънлна! В последния си миг живот ще съжалим че сме дръзнали да застанем срещу майката. МАЙКА РУСИЯ!
222
8
 
10
 
! Отговори
Сът преди 1 седмица
Толкова го защитава,че вече съм изгледал десетки клипове на руски освободители на Курс,където безчинстват и грабят опразнените градове и села. Толкова за руският солдат-освободител
221
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
А ДА СЕ ИЗНЕСЕТЕ ОТ УКРАЙНА НЕ Е ЛИ ВАШ СВЕЩЕН ДЪЛГ И ДА ПЛАТИТЕ РЕПАРАЦИИ ЗА РАЗРУХАТА И УБИЙСТВАТА...НА ЕДНА ДУМА НЕ ВЯРВАМ, А И ОЩЕ НЕЩО КОГА ЩЕ СИ ПРИБЕРЕТЕ 20/35 000 000 РУСНАЦИ ДА БЛАГОДЕНСТВАТ У ВАС, А НЕ ДА СЕ МЪЧАТ ВЪВ ФАЛИРАЛА ЕВРОПА- АМИ ТЕ СПОРЕД ВАС ГЛАДУВАТ- КЪДЕ СА 1600 ЕВРО ПОМОЩ КЪДЕ Е ВИСОКАТА МИН/СРЕДНА ЗАПЛАТА У ВАС 380ЛВ/1460ЛВ И В ЛЕВА ПОМОЩТА В ГЕРМАНИЯ Е 3200ЛВ....ПРИБИРАЙТЕ ГИ ТЕ СА НЕЩАСТНИ ИСКАТ В РОДИНАТА СИ!
220
1
 
7
 
! Отговори
Митев преди 1 седмица
До Анонимен И двете е. И страхливец, и демагог.
219
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
То свещен дълг ви е и да си защитавате и населението ама го хвърляте на фронта за да си запазите дворците и яхтите.
218
4
 
18
 
! Отговори
Жужака преди 1 седмица
нещо много е посърнал. Прилича на човек с перманентното стомашно разстройство и "метеоризъм" - няма нищо общо с метеоритите. Това е продължително отделяня на пръдливигазове, а и в диарийна ситуация, се получават осколки около куфарчето Му.
217
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Когато правиш такова изявление далеч от фронта от другия край на Русия, или си страхливец или демагог! Нека като Зеленски поне веднъж отиде на първа линия ,а да не се пъчи само по телевизиите ..
216
10
 
3
 
! Отговори
Сипнаха ми ярма преди 1 седмица
Сипнаха ми малко ярма от Козяк. Казаха ми, че Русия просто няма начин да спечели. Няма. И също, че Путин е виновен. Дойдох тук да го напиша и се връщам обратно на Козяк за вечерната дажбица ярма.
215
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Те и от НАТО се опитаха да внушат на бай Вова, че ядрените ракети, които са нацвъкали навсякъде по западната Руска граница били срещу голямата заплаха от Иран. Опитваха, опитваха внушаваха му, ама не чува и това е! Ей опак човек ей, тоя Вова! Не се поддава на внушенията на мирните НАТО-вци!
214
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Макрон отишъл на лов за мечки в Украйна. Никой не смеел да влезе в бърлогата на баба Меца, само Макрон се решил. Влиза нашият герой, но нещо се забавил. Другарите му викат: - Какво стана Макроне, хвана ли мечката? - Хванах я здраво! - Тогава защо не излизаш? - Ама тя не ме пуска!
213
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ама как? Не може да се справи Русия. Според дежурния форумен русофоб Русия е безаналогова и е на ниво камък и дърво. Те току що са открили простите сечива, а вие ги замесвате в подобни неща. Моля ви се. Имайте малко здрав разум.
212
7
 
4
 
! Отговори
Ще купим чували преди 1 седмица
От нашите партньори ФАЩ ще купим 30,000 свръхмодерни чувала за скромната сума от 100,000 долара на чувал! Това прави 3 милиарда долара! Евтиния! Така ще има как да върнем нашите войски, от където са ни наредили да ги пратим. Разбира се за транспорта ще ни таксуват отделно нашите пратньори от ФАЩ. Но няма страшно, Кокор потвърди че ще е на народни цени, като за партньори!
211
4
 
13
 
! Отговори
Отличник преди 1 седмица
В същия ден в който говори за свещени дългове, пак приплаква за споразумения. Ех позорище безподобно мордорско
210
6
 
18
 
! Отговори
Баба преди 1 седмица
Не беше ли свещен дълг да денацифицирате Украйна, нали затова уж вероломно нападнахте, без да обявите война, като долни страхливци. Три години провал след провал, кръв и смърт, и бомбардирате цивилно население в Украйна.А сега без Курск, Москва атакувана от дрони. Получавате си заслуженото.
209
5
 
7
 
! Отговори
ППДЕБЕЕЦ преди 1 седмица
Наш свещен дълг като русофили една си заврем статуя с образа на вожда Путлерина в задния вход и да развеем знамето на дъгата и нашите леви ЛГБТ братя и сестри, да тръгнем на мощен прайд и да протестираме срещу малтретирането на ЛГБТ обществото което е разгрома над ордите на Масква, нека направим мощен прайд с Филип Киркоров, че да ни чуят чак в Брюксел. Хайде братя и сестри, с нами вожд Путлерина.
208
5
 
5
 
! Отговори
ППДЕБЕЕЦ преди 1 седмица
А аз съм формиран по образа на Ленин който хваща сифилис от любовника си и по образа на Бай Тошко който се мляскаше с език с другаря Брежнев преди да се усамотят в задната стая. Затова и аз казвам на това което вие наричате задния изход, моят заден вход. Обожавам да спя с африканци с големи тояги също като вожда ми Путин.
207
3
 
15
 
! Отговори
анонимен келеш преди 1 седмица
Нашите родните копейки са в ШОК от това което се случва в Курск и като цяло в тази война:):):)Те никога даже не са си и помисляли,че някой може така да се противопостави на техният любим и могъщ СССР и да му навлезе в територията и да им изтрепе вече не знам колко си солдата(спрях да броя до 400К):):):):)Копейки нали виждате сега,че русия е един книжен тигър:):):):)Само си помислете,ако някой посмее да нападни USA какво ше се случи за 24ч:):):)
206
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До ППДЕБЕЕЦ Вижда се , че мисленето не ти се получава, пробвай с нещо по лесно - примерно да копаеш канал
205
5
 
9
 
! Отговори
Дякона преди 1 седмица
За Пymьо свещен дълг беше да изхвърли "нацистите" от собствената им държава ... Не успя ! Сега същите са в неговата ... Какъв парадокс! Това е като оня лаф ... " Колкото повече мърдаш - по-дълбоко ти влиза ... Хахахах