Стрелецът Крукс: Мразя републиканците, мразя Тръмп

Какво се знае за Томас Крукс?
Обновена: 14 юли 2024 21:04 | 14 юли 2024 19:14, Александър Попов
270

ФБР идентифицира 20-годишния Томас Матю Крукс от Бетъл Парк, щата Пенсилвания, като заподозрян за опита за убийство на бившия президент на САЩ Доналд Тръмп, извършен по време на предизборен митинг, предаде Ройтерс.

Заподозреният беше застрелян от Сикрет Сървис секунди след момента, в който се предполага, че е произвел изстрели към сцената в град Бътлър, щата Пенсилвания, където Тръмп произнасяше реч. ФБР заяви, че работи по установяването на мотива за нападението, при което загина един участник в митинга, а двама зрители бяха тежко ранени. Тръмп беше прострелян в ухото.

Данните от избирателните списъци в щата показват, че Крукс е регистриран като републиканец. На предстоящите избори на 5 ноември Крукс за първи път е щял да бъде на достатъчна възраст, за да гласува на президентски избори.

Излезе обаче видео от социалните мрежи на стрелеца Крукс, в което казва, че мрази Тръмп и републиканците.

Крукс е живял на около час път от мястото на стрелбата в Бътлър. В неделя Федералната авиационна администрация съобщи, че е затворила въздушното пространство над Бетъл Парк от "специални съображения за сигурност".

Когато Крукс е бил на 17 години, той е направил дарение от 15 долара на ActBlue - инициативен политически комитет, който набира средства за политици от левицата и демократите, сочат данните от подадена през 2021 г. декларация във Федералната избирателна комисия. Дарението е било предназначено за Progressive Turnout Project - национална група, която мобилизира демократите да гласуват.

Бащата на Крукс, 53-годишният Матю Крукс, заяви в ефира на Си Ен Ен, че се опитва да разбере какво се е случило и че ще изчака, докато говори с правоприлагащите органи, преди да говори публично за сина си.

Според вестник "Питсбърг Трибюн-Ревю" Томас Крукс е завършил през 2022 г. гимназията в Бетъл Парк.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


270
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
174
1
 
5
 
! Отговори
До 207 преди 1 месец
Само че е в Дясното ухо, не в лявото.
173
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
НА НИКОЙ НЕ МУ ПУКА ЗА УБИТИЯ ЧОВЕК, ВСИЧКИ СЪЧУВСТВАТ ЗА РАНЕНОТО УШЕ НА ТРЪМПИ.
172
2
 
0
 
! Отговори
Щерю преди 1 месец
Корекция: - Тръмп бе ранен в дясното ухо.
171
5
 
2
 
! Отговори
Щерю преди 1 месец
"Тръмп беше прострелян в ухото." - това е еврейски ритуал на отмъщение още от Персия. Апостол Петър отсякъл дясното ухо на слугата на първосвещеника. Тръмп съвсем НАРОЧНО бе уцелен в лявото ухо. Това е запазен юдейски подпис, че действат левите-ционисти и че ако Тръмп не играе по свирката им - ще бъде ликвидиран от тях. "Дълбоката Държава" си остави подписа...
170
2
 
4
 
! Отговори
До 200 преди 1 месец
ЦРУ е централното разузнавателно звено. Дейността му е насочена към националната сигурност. Създадена е през 1947 г. след подписването на Закона за националната сигурност от президента Труман.Понякога интересите на ФБР (битови престъпления) и ЦРУ (вътрешна сигурност) се пресичат. Като цяло ЦРУ се фокусира върху проблема с тероризма, оръжията за масово унищожение, както и опасностите, които възникват в света (включително шпионаж и кибер разузнаване). Отделът не може да извършва арести.
169
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 202 - Глуууупости! Изглежда на ... На млад и ученолюбив човек, отличник, бъдещ шеф! Аа, ама викаш, не мяза на някой подут от стероиди насилник и бия, следователно, психипат! Те затова ли ви се виждат всичките успешни хора, бизнесмени, изкуствовети и прочие, че са психопати? Защото нямат гротеските ви маймунски тела ли? Защото не прилипат на някой, който убива ли? Защото не са с генните на грабители и войници ли?
168
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нагласено, казват някои от коментиращите. От кого е нагласено? Сикрет Сървис са на пряко подчинение на действащия президент (в случая Байдън). Така, че щом казвате, че е нагласено, кой го нагласи? Според вас Байдън ли го нагласи? Или Байдънистите? Уточнявайте ги тези детайли! Тръмп не е с частна охрана, за да си измисли атентат. Освен това кой ще успее да си отклони главата на милиметри от куршум? Това да не е илюзиониста Хари Худини?
167
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Горкто дете ....
166
5
 
6
 
! Отговори
Леко им се размина преди 1 месец
Това е физиономия на типично пcиxарче. Не особено мъжествено и здраво често и със странна или зализана прическа и с очила. Такива са почти всичките му предшественици. Джефри Даймър и другите дето направиха масови стрелби в училищата си имат същия външен профил. Сега единственото за което го е яд за дето вместо в главата само е лизнал с куршума златния петел по гребена е че е спрял да стреля а не е продължил по тълпата.
165
1
 
5
 
! Отговори
За любопитовците преди 1 месец
ЦРУ няма право, да разследва американски граждани на територията на САЩ :)
164
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Половината в САЩ са бездомни а още 100 милиона нямат и храна.
163
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ОоооооооООоОоОо!!! Значи ней бил той!!!
162
5
 
3
 
! Отговори
ТРЪНПОСТАНОВКАТА преди 1 месец
ЩЕ ГО ХВАНАТ УБИЕЦА ТРЪМП И ТОТАЛНО ЩЕ ИЗГУБИ ИЗБОРИТЕ!! ПОЛУ СЛЕПИЯ ЗНАЕ ТОЧНО КЪДЕ НЕ СЕ ОХРАНЯВА ОТ СЕКРЕТНИТЕ СЛУЖБИ, ЧЕ ДА СТРЕЛЯ ПО ТРЪНП! АБСОЛЮТНА ПОСТАНОВКА!
161
4
 
3
 
! Отговори
Тоя от кличето преди 1 месец
не бил стрелеца. А някакъв блогер който мниго приличал - та затова си направил бъзик. Е! Поне е добил популярност :) сигурно и няколко хематома :)
160
4
 
4
 
! Отговори
Жалко ! преди 1 месец
А бях за Байдън! Представяте ли си какъв бъзик щеше да е САЩ в навечрието на войната с Китай със президент който се напикава и не знае къде е и защо разни непознати го развеждат! ха ха! Та жалко!
159
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До ЗАРАДИ УКРАЙНА Е Че Трън е срещу Русия. Кога беше накара бг да плаща за нови самолети и забрани АЕц Белене.
158
8
 
8
 
! Отговори
ЗАРАДИ УКРАЙНА Е преди 1 месец
ВСИЧКО > КОЙТО НЕ ПОМАГА НА УКРАЙНА ГО ОТСТРЕЛВАТ
157
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
украинска семка фашистка
156
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Няма как ЦРУ да не са имали данни. Нали ЦРУ знае всичко? Значи ЦРУ знае какво се случва в Москва, а не знае какво се случва в САЩ? Не може да бъде. ЦРУ пробито ли е? Или само така изглежда?
155
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Хейтър.Тоя е мразел себе си и всички хора.Господ е пазел Тръмп.Той и Илън Мъск всеки ден рискуват живота си,защото има откачалки,които искат да докарат на човечеството ядрена война и да поробят оцелелите.