Фандъкова: Чака ни тежка есен заради строежа на метрото

Моля всички софиянци да ни разберат, поиска столичният кмет
31 авг 2010 18:00, Красимир Ангелов
237
Фандъкова: Чака ни тежка есен заради строежа на метрото
Снимка: БГНЕС

“Очакват ни трудни от гледна точка на трафика есен и зима, но благодарение на строителството на метрото София се развива”.

Това обяви столичният кмет Йорданка Фандъкова, която направи инспекция на строителните дейности на метрото в участъка по бул. "Черни връх".

Кметицата прогнозира, че настъпващата есен ще е най-тежкият сезон за движението в София и ще бъде съпътстван с множество задръствания заради строежа на подземната железница.

“В момента се извършва усилена дейност в няколко сфери – изграждането на метрото, на канализационната система по програма ИСПА, както и ремонтите на бул. "Брюксел" и на други улици и мостове в София”, посочи Фандъкова.

Тя отбеляза, че през последните 20-30 години София се развива бурно, населението й се увеличава, но инфраструктурата й остава една и съща.

“Затова през последните години целим да наваксаме времето, но за да бъде постигнато това, се налагат някои ограничения. Моля всички софиянци да ни разберат и да ни извинят за неудобствата”, помоли столичната кметица.

Тя отбеляза, че след края на летните отпуски вече има затруднения в движението, но по обектите се работи активно и сроковете се спазват.

Фандъкова пресметна, че около 38 процента от дейностите по изграждане на метрото вече са факт и уточни, че от следващия месец ще започне освобождаване на някои трасета за движение.

Тя посочи, че бул. "Витоша" ще е последният булевард, затворен за движение заради изграждането на метрото, а от октомври ще започне частично освобождаване на улични платна, като едновременно с това ще се прави и цялостно изграждане на пътната настилка, тротоари и благоустрояване на цялата територия.

Изпълнителният директор на столичния "Метрополитен" инж. Стоян Братоев се закани, че бул. "Черни връх" ще е изцяло отворен и благоустроен още през есента на 2011 година.

Братоев съобщи, че още от октомври движението на кръстовището на бул. "Арсеналски" и "Черни връх" ще бъде улеснено чрез освобождаване за движение на още две платна – по посока бул. "Арсеналски" и по посока центъра.

През октомври ще се възстанови и движението по бул. "Ломско шосе", а напролет ще започне цялостната му реконструкция с изграждане на нови тротоари, инфраструктура и шест ленти за движение.

Изграждането на метрото в центъра пред ЦУМ се затруднява от археологическите находки, отчетоха още от "Метрополитен". 

Четири пъти е променян проектът за изграждане на метрото пред ЦУМ, за да се запазят находките и да има свободни ленти за движение по уличното платно.

За да имат гражданите ясна информация за пътното движение в София, от 1 септември на сайта на Столична община ще може да се вижда карта с отбелязани местата със затруднено движение, посочи Йорданка Фандъкова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


237
Още по темата: метро
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
1
 
7
 
! Отговори
Niki преди 14 години
Къде да се изкарват тези пари бе човек.Ти разбираш ли,че провинцията е умряла отвсякъде.Къде един икономист да изкарва 1500 лева след като НЯМА ИНВЕСТИЦИИ В ПРОВАНСА.Къде един Инженер,програмист да изкара 1500 лева след като НЯМА КЪДЕ.Все едно да те закарат в Сахара и да ти кажат-ти си кадърен изкарвай пари.Къде след като в провинцията няма никаква икономика.80 % е в София.
68
2
 
7
 
! Отговори
Хи хи преди 14 години
Я стига! В софия имате повече ***,отколкото провинциалисти:) Какво ми се фукате, половин час там не се живее:) Освен това кмета ви е от...провинциятааааа:) Есента,зимата...амана пролет,като свършите туршиите и кацата със зелето,сами ще се вдигнете да митингувате недоволни. Ние ще седим и ще ви гледаме отстрани,защото сте всичко друго,но не и столичани.Нямате гражданско мислене,въпреки,че се перчите-търпите всякакви простотии,и именно заради вас цялата държава е обърната с хастара наопаки:)
67
4
 
4
 
! Отговори
до 77 преди 14 години
Ами излез малко от София виж какви са заплатите ограмоти се един програмист дали може да си намери работа и ред други професии които не можеш да практикуваш там където си роден!Аз лично заплата 1500 лева в провинцията незнам да има!!!
66
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Хубаво, бе пич. Но не мога да разбера друго. Защо хем сте се завряли в сивите панелки в София, хем се скъсвате да я плювате. Някой на сила да ви е довел тука. Ами имайте все пак малко уважение към домакините. Иначе се получава много грозно ...
65
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Ако не бяха скапаните пари никога няма да живея в София!!!! Толкоз е депресивно да гледаш сивите панелки през есента и зимата, че направо ти идва да си срежеш вените.Провинцията е 100 пъти по-яко и хората са по земни отколкото в София.
64
2
 
3
 
! Отговори
Koko преди 14 години
Do 72 не мислиш ли,че "ако си кадърен" както ти се изрази,можеш и не само в София да изкарваш добри пари ?
63
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
ББ и Данчето Фандъкова са идеалната двойка - ТОЙ адски некадърен, ТА зверски послушна. Лика-прилика. Ура, другари текезесари, милиционери, комунсти и посткомунисти.
62
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
ФанДупкова мисили винаги като Вожда, който я сложи на кметския стол за да прикрие откраднатото. Тоести никога нищо не мисли. Удобната и послушна марионетка. Мразя марионетките и безличните послушковци.
61
1
 
7
 
! Отговори
Niki преди 14 години
Ее,тук не позна.Напротив.Не съм от тези които плюят там където си изкарват хляба.И за софиянци не мога да кажа нищо лошо.Яд ме е на онези от вас,които смятат София за своя собственост.Но на тях корените май са им от село.Ама са 'Софиянци".
60
1
 
3
 
! Отговори
kolekcionera преди 14 години
аре слагайте минусите за болните мозаци ГЕРБЕРИ И АТАКИСТ
59
1
 
5
 
! Отговори
до 67 преди 14 години
Всички сме Българи няма такова нещо нашо вашо всичко е на Българите!Ако си по кадърен ти ги взимай тия 1500 лева!!!!Псувай политиците ,че разбиха провинцията и не оставиха избор на хората никой не е дошъл от хубаво в София!!!
58
2
 
4
 
! Отговори
Niki преди 14 години
Продадохме я защото ония горе с фирмите внасят селскостопанска продукция,от Турция и Македония която е по-евтина от българската.За това и малкото земеделци по нашия край фалираха.Не може със скъпа нафта,скъпи торове и високи данъци да изкарваш евтина стока на пазара.Ще си продават земята хората,как да я обработват като са на загуба.
57
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
права е кметицата -НЯМА ДРУГ ИЗХОД !!!
56
2
 
3
 
! Отговори
Koko преди 14 години
Niki,тези от министерствата инвестират в търбусите си.Проблемът пак опира до прословутата българска злоба.Примерно ти си от Монтана,ама бачкаш и живееш в София,взимаш 1500 лв.примерно.Обаче пак "шопите" са кривите,нищо,че те плащат НАШИТЕ заплати/и аз не съм софиянец
55
3
 
6
 
! Отговори
kolekcionera преди 14 години
НА ВОЛЕЧНО НЕ МУ ЛИ СВЪРШИ ОТПУСКАТА ДА МУ ВИДИМ ДЕБИЛСКАТА МУТРА НЕ ВИ ЛИ Е СКУЧНО БЕЗ НЕГО.ББ ЦЦ СЕ ПОЯВИХА АРЕ БОЛЕНЧО УТРЕ ТЕ ИСКАМЕ НА НА ПЪРВИ КОЛОВОЗ ДА СЕ ИЗКАЖЕШ НЕПОТГОТВЕН .
54
1
 
4
 
! Отговори
до 61 преди 14 години
Защо му се обясняваш шопите не ги интерисва те да са добре ,ако ще целия прованс да се затрие само дето не се сещат ,че след прованса са те следващите!!!
53
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
бате,в дълбока грешка си-ние може да нямаме нотариални актове в софия,ама вие си продадохте земята и нивите и дойдохте тук,питай гражданЬете в новите грозни сгради, откъде са им ,,инвестициите,,
52
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
София се разраства като тумор на тази страна и в крайна сметка ще ни завлече в гроба. София изсмуква всичко от страната - пари, млади хора, които нямат друг избор в родните си места.
51
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Тази госпожа защо все където се появи е с идиотска усмивака до ушите?! Или просто са и казали само се усмихвай, защото се съмнявам тази даскалица да разбира от друго освен от училищни дневници!
50
1
 
6
 
! Отговори
Niki преди 14 години
Много съм зле,защото ти казвам истината ли?От Монтана съм.Там всички заводи са като след бомбандировка,а тези от министерствата в София,които ги разграбиха пак в София инвестират.Така,че колкото и да не ти изнася това е истината и толкова.