Петима души са били нападнати след София Прайд

Пострадали са три момчета и две момичета
19 юни 2011 17:06,
821
Петима души са били нападнати след София Прайд
Снимка: Архив Булфото

Петима души, сред които  активисти на младежката организация "ЛГБТ Действие", са били нападнати на 18 юни вечерта след София Прайд, съобщиха от организацията. Нападението е станало  малко след 20 ч., близо до Музикалната академия в София.

"Нападнаха ни в гръб. Бяха четири-пет момчета. Ритаха ни и ни блъскаха с юмруци, един от нас е със сцепена вежда. Явно са ни следили дълго време и са изчакали да стигнем до по-тиха улица, за да атакуват", разказа Димитър Димитров от "ЛГБТ Действие". Нападнатите са три момчета и две момичета. Един от нападнатите е Калоян Станев от Български хелзинкски комитет.

Нападателите са избягали, но минути по-късно минават през същото място с кола, крещейки обиди към останалите на улицата момичета. Номерът и марката на автомобила са записани и предадени на полцията, която издирва нападателите.

"Това е недопустим акт на насилие. Да нападнеш хора в гръб само заради това, че са били на Прайд, е престъпно, долно и страхливо. Случаи като този са поредното доказателство както зa размера на хомофобията в България, така и за нуждата от прайд шествия", заявиха организаторите от фондация "София Прайд". Те и жертвите на нападението обсъждат съвместни действия, за да се гарантира, че това деяние няма да остане безнаказано.

Още по темата
18 юни 2011 19:17
583
"Това е ярък пример на престъпление от омраза. За съжаление, тъй като сексуалната ориентация не е един от защитените от престъпления от омраза признаци в Наказателния кодекс, това ще бъде третирано в най-добрия случай като хулиганство. Това е абсурдно. Има нужда от спешна промяна на Наказателния кодекс в тази посока", казаха още от "София Прайд".

Четвъртият София  Прайд се проведе на 18 юни, събота. Началният час беше 16 ч., на Моста на влюбените до НДК. На събитието  дойдоха над 1200 души  което е  с над 50% повече участници от миналата година, и над осем пъти повече от участниците в първия прайд (около 150 души).
 

 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


821
Още по темата: София прайд
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
757
4
 
16
 
! Отговори
Страстен гей преди 13 години
И мен ме "нападнаха" изотзадзе едни ромчета след парада!Ама не се оплаквам!Оххххх
756
9
 
3
 
! Отговори
100% преди 13 години
pak Ataka se dokazaha s PROSTOTIITE SI
755
5
 
11
 
! Отговори
Chikatilo преди 13 години
На педалчовците не им се обръща внимание за това те го търсят сами...правят си хомо-сбирки и с епоказват по улиците...защо ли? Ми защото са комплексари и искат да бъдат обсъждани да са интересни...да са скандални . *** ходете се пердашкайте некъде тихо и кротко и тва е бе? Кво ни демонстрирате...да ви бият малко ви е !
754
4
 
4
 
! Отговори
pedalska dyrgava преди 13 години
to s deputati pedali, ministri pedali-prezident nai-golemiq- *** kwo iskate i zanapred shte ima mnogestwo paradi na pedalite, bolen e impotenten *** -s praqkor- BELOKOSIQ ***
753
5
 
8
 
! Отговори
Chikatilo преди 13 години
Ужас като гледам снимката с ''младежите на нея'' почва да ми се гади...какви са тия комплексирани непотребни занемарени младежи бе...хомота се друсат и се чукат тва ли е младеж? Един нормално изглеждащ не видях....няма такива провали
752
3
 
7
 
! Отговори
do 788 Яко комплекси преди 13 години
Абе вие извратеняците почнахте да казвате на нормалните хора къде да ходят и какво да правят докато вие се шляпате в центъра на София... Вече съм сигурен че вие сте комплексарите и тесногръдите "искаме да си правим парада *** всички които не ни харесват да се махат от центъра не ги искаме тук ухх охх ахх... "
751
3
 
1
 
! Отговори
100% преди 13 години
NAPADENIETO e delo na Volen Siderov , nema na koi drug da e drug
750
3
 
18
 
! Отговори
Мен преди 13 години
Абе защо и днес трябва да ни занимават с тея ***!? Искали парад да правят - ами да си правят, кво толкова го раздухват!? После набили ги - е мен ли да ме набият!? *** тъпанараите, само тук може да се случи това. А и като са толкова ербап, поне да се защитят малко, аман от педерасия!
749
1
 
0
 
! Отговори
ushew pe...st преди 13 години
S micifaikite koito ohranqwali , parada zna4itelno narastnal kato mnogochislenost
748
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
В БГ лесбийките са грозни! За това са лесбо!А вижте го тоя по средата на снимката къф е урунгел от ада....
747
2
 
6
 
! Отговори
tata преди 13 години
БГ политице дават дупе на европа, затова има парад ))))
746
6
 
2
 
! Отговори
до 785 преди 13 години
Еми той човека ти е го написал бе ***! Недей да ходиш там в деня на събитието и няма да ти се налага да обясняваш на никого нищо! Заведи го на католическа или протестанска църква, не само ще му обяснят на детето ти какво правят тези чичковци, а и ще му покажат! Колко по-лоши неща има на този свят от хомосексуалността!
745
6
 
5
 
! Отговори
от Емо до 775 преди 13 години
Първо, ако имаше разсъдък и се беше научил да осъзнаваш написан текст, щеше да проумееш, че съм написал, че не съм гей! Второ мнението ти е лишено от какъвто и да е смисъл. Жалки сте като арабелите, дето излизат на улицата и горят флагове заради карикатура или виц спрямо религията им. Или не дават на жените им да карат коли - общото между тях и вас е че сте ограничени и въпреки, че вече е 21-ви век, вие сте в средновековието.
744
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
само бой и српско за тея непълноценни ***!!!
743
4
 
14
 
! Отговори
До 779 преди 13 години
Би ли ми отговорил на един въпрос един ден като имаш дете и се разхождате в София как би му обяснил защо чичкото с брадата си навира езика в устата на чичкото с мустаците и се пляскат по дупетата? И аз нямам нищо против Гейовете ама що за комплексарщина е афиширането на сексуалната им наклонност масово и публично? Интересното е че Гей представителите наричат нормалните комлексари и тесногръди а те имат нужда да ходят по митинги и паради демонстрирайки колко са уникални, различни и артистични..
742
2
 
9
 
! Отговори
ХОХО преди 13 години
Повече обратни, повече жени за мен! :)
741
7
 
6
 
! Отговори
Хетеро преди 13 години
Винаги са ме съмнявали тези, които много се възмущават от гейовете! Много от тези хора подтискат някакви сериозни сексуални мании и завиждат на ***, че с тяхната сексуалност не може да се парадира - зоофилия, некрофилия, герантофилия, педофилия. Много са и просто са ***, които никога не са имали смелостта да си покажат сексуалността, защото ги интересува мнението на другите и до такава степен подтискат това, че чак в болестно състояние изразено в изблици на агресия се е превърнало това.
740
1
 
3
 
! Отговори
jakuzzisuzzi преди 13 години
според непотвърдени източници знаменосеца на *** парада- Станишев е бил нападнат и направен опит да му се завре дръжката на знамето в аналния му отвор при което социалиста незабавно напуснал Гей парада и се осъмотил на тайно място с един 4лен на партията му
739
1
 
10
 
! Отговори
Ал преди 13 години
Защо ги биете? Не разбрахте ли , че с тези паради те желаят да покажат че са дискриминирани. Да получат медийна изява. И да получат финансова подкрепа от европейскни гей организации. Така че по-добре не им обръщайте внимание.Не минавайте по улиците,по които минава шествието им.Не ги обиждайте с думи или жестове,а просто обърнете глава настрани. И ако посрещаме с подобен бойкот тези прояви,то с всяка измината година те ще стават все по-малобройни.
738
7
 
3
 
! Отговори
Емо преди 13 години
Който не ги харесва да не ходи в района на събитието в същия ден.