Сменят старите автобуси в София догодина

Чакат се и нови тролеи, трамваи и влакове за метрото
Обновена: 27 дек 2012 12:04 | 27 дек 2012 11:48,
104
Сменят старите автобуси в София догодина
Снимка: архив Булфото

Догодина ще бъдат подменени старите автобуси на градския транспорт в София, които са в тежко състояние, съобщи Любомир Христов, зам.-кмет на Столична община по транспорта.

По негови думи с приключването на проект по Оперативна програма „Околна среда” през 2013 година ще може да бъдат спрени не само червените „Икаруси”, но и стари „Мерцедес”-и, „Ман”-ове.

Според Христов по програмата ще бъдат предоставени около 50 милиона евро за закупуване на около 120 нови автобуса, които трябва да бъдат оборудвани с газови двигатели за изпълнение на показателите за екологичност и достъпна среда.

По думите му в момента се провеждат обществени поръчки за доставка на 50 тролея, 20 нови трамвая, 10 влака за метрото, които ще позволят намаляване на интервалите между отделните влакчета в пиковите часове, както и обслужване на новостроящите се участъци до Летище „София” и ж.к. „Младост”.

„Тези проекти трябва да бъдат приключени в рамките на следващите година и половина и всички тези превозни средства да бъдат доставени и пуснати в експлоатация”, добави зам.-кметът Любомир Христов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
3
 
8
 
! Отговори
аз до 102 преди 11 години
Виж БВП на Германия, виж този на България. Коментарите ти са неуместни.
74
2
 
9
 
! Отговори
Berlin преди 11 години
На нас тука ни бутнаха старата гара на Осткройц и построиха нова, модерна, без да спират влаковете вобще. И никой не би барабан и не ряза ленти. Освен това що стари релси изпосмениха - ум да ти зайде.
73
7
 
2
 
! Отговори
А, СТИГА ,БЕ..... преди 11 години
.. ДА НЕ СА ПАК "БРАТСКИ И... СЪВЕТСКИ"...ХА,ХА,ХААААААА..ТИЯ ТРАМВАИ И ТРОЛЕИ...??!ТЮ,У,У,У,У,УУУУУУУУХ ......АЗ ПЪК ТЪКМО , ДА ВЗЕМА ДА НАПУСНА ТАЯ "СОЦ-*** "--НАРЕЧЕНА СОФИЯ...ХА,ХА,ХАААААААААА...!...НИЩО --ЩЕ СИ КАРАМ ДЖИПА В ПРОВИНЦИЯТА И ЩЕ ПЛАЧА...ХА,ХА,ХАААААААА...!ЩЕ ПЛАЧА И ЩЕ СЕ ОРИГВАМ НА АГНЕШКО И ПОДРОБИЦА ...!ГОРКИЯТ, АЗ.....!!!!!!.
72
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Някои още си мечтае за утопията Мегаполис 1927 година.Живот в град с над 20000 население е не комфортен и упадъчен.Лично за мен всичко е до възможностите ,а ако 1/2 от софиянците имаха щеше да са го напуснали отдавна.
71
2
 
11
 
! Отговори
пътник преди 11 години
То хубаво, че ще има нови автобуси и тролеи, ама да направят нещо за таксуването и контрола в традския транспорт, че тия клошари, просяци и джебчии ме дразнят неимоверно!
70
2
 
14
 
! Отговори
Браво преди 11 години
Каквото ще става , все е ДОГОДИНА !Трайте !
69
1
 
8
 
! Отговори
Симеон до 92 преди 11 години
Какви са хората като мен, че не разбрах? Нямам нищо против хората, които идват да работят тук, имам против хората които идват тук и в същото време плюят града.
68
1
 
4
 
! Отговори
До 93 и 94 преди 11 години
Вие гледате написаното не го четете. Никъде не съм споменал откъде съм. Нито съм казал , че искам комунистите, герберисти, бесепари и други цветни карикатурки. Да държавата не е работодател,но тя носи отговорността да се създадат условията за нормалното развиване на бизнес. Ти тези условия виждаш ли ги , но честно искам да ми кажеш. И да врагът е точно там защото всяко едно правителство досега се скъса да краде и покровителства престъпността. А за платения драскач, крадеца вика дръжте крадеца.
67
5
 
2
 
! Отговори
do 93 преди 11 години
Не му обръщай внимание на тоя..........това е платен драскач...говори за общ враг в министерски съвет.........Квото и хубаво да се направи в тази държава ,тоя и още няколко такива като него наспамват полвината от всички лоши коментари.....
66
5
 
30
 
! Отговори
до Симеон преди 11 години
Гледай сега, нито хората от София искат да им е пренаселено , нито хората от провинцията искат да се бутат в София и да плащат излишно наеми. Но в провинцията масово работа няма. И докато такива като теб не осъзнаят, че врагът е общ и се намира в министерски съвет, няма да се оправи положението. Просто много успешно се хващате на тактиката разделяй и владей. Пример: за и против пушенето, за и против Белене, София срещу провинцията итн итн итн.......
65
16
 
18
 
! Отговори
Симеон преди 11 години
Интересно нещо е това провинцията, все плюе по София и все насам напира.
64
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Явно 90% страдат от нагаждачески градоционализъм.Градът е *** , струва скъпо и точи държавни ресурси.До 1925 е било 5 къщи на кръст ,географски е на мама си в...Та като цяло единствено разни останали без лев или диве *** може да им се стори нещо велико.Както и да е тая държава от изхранване на глезливи неблагодарници се срина ,а и ще продължава ,дали ще са *** или софиянци се тая.
63
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Много вожд- малко индиянец.
62
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
В София живеят близо 2 млн души........Как да се прави в град като Стара Загора или Бургас метро или околовръстно??Правят хората квото могат.......обирана е тая държава в продължение на 20 години.....Костов продаде Балкна за 150 хиляди долара с 70 самолета,след това БТК за 1/10 от цената я "продадоха" след това Станишев фалира Кремиковци и комбината беше разграбен ......Ако не сте доволни избирайте си тея ,които ни докараха до тука.......
61
5
 
2
 
! Отговори
до 83 преди 11 години
Че за какво е ?Някаква икономическа логика има ли да се друса стока или суровина до София???НИКАКВА.А приоритета Варна -Бургас никога няма да се получи още 1990 година Софите ги достраша рахата и келепира да не им се изплъзне и побързаха да се отърват от конкурентите,но за 23 години реалностите побеждават човешката глупост.Провинцията на софия са 100 села около нея всичко друго е и на ум и на години повече град!
60
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Страшно *** е българския ***........Градски легенди твърдят ,че след като Софиянски е бил 4 пъти подсъдим е забогатял с 700 милиона.....И сега се намира някой човек да направи нещо хубаво и някви нещастници пишат коментари от рода ,цитирам : Благодарм ти Бойко, че ни принуди да напуснем домовете си да станем софиянци. Кво ти е виновен Бойко ве *** ,че човека е направил нещо хубаво за града?? Дай да я правим София като Кабул ,че да не идват тия от провинцията тука а??????
59
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До АнонименТц! Не щем кавал до морето!"солунското" море ни е на 3 часа път с влака - и то какъв влак! а не 9 часа да се кандилкаме в БДЖ-мизерията до Бургас!;) Цените са същите, но обслужването - просто несравнимо! Не познавам съсед, приятел, познат, който в последните 5 години на е ходил на "нашето", т.е. вашето море! Чалга, пачаври и пияндета има навсякъде! що трябва да се трошат пари и да се хаби отпуската за т.нар. "родно"Черноморие! Радвайте му се сами.
58
5
 
23
 
! Отговори
Гого преди 11 години
Живея в София, за да работя. Плащам си наема и не се чувствам софиянец.Няма да гласувам за ГЕРБ точно поради това, че всичките ми близки и приятели в провинцията са обречени на мизерия. Нито метрото, нито естакадите могат да ме радват, на фона на останалата беднотия в страната.
57
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Браво! А дано стане по скоро, че ми омръзнаха раздрънканите икаруси!
56
0
 
3
 
! Отговори
СФ преди 11 години
"...трябва да бъдат оборудвани с газови двигатели за изпълнение на показателите за екологичност и достъпна среда."А с производството на електробуси какво стана?За каква екологичност става въпрос, при положение, че метанът е газ с много по-голям парников ефект, дори и от въглеродния диоксид.