Учителката с тиксото щяла да лепи и очите на децата, ако не спят

4-годишно момиченце сънувало, че умира в детската градина
Обновена: 23 окт 2015 10:49 | 23 окт 2015 09:14,
170
Учителката с тиксото щяла да лепи и очите на децата, ако не спят
Детската градина на ужасите. Снимка: BTV

4-годишното момиченце, разказало за това как учителка лепи устите на деца с тиксо, сънувало, че умира в детската градина, разказа майката му, Веселина Йорданова, пред БНТ.

"На третото посещение във втора група детето започна да плаче неудържимо и да обяснява как г-жа Димитрова е залепила на две момченца устата с червено тиксо. Казала им, че ако си махнат тиксото, няма да ги даде на родителите им", посочи Йорданова.

Още по темата

Детенцето също така разказало, че учителката заплашвала децата, че ако не спят, ще им залепи и очите.

Веднага, след като разбрала за зловещия възпитателен метод на учителката, майката казала на директорката, която пък заявила, че малката Маги преувеличава.

Директорката на 80-о ОДЗ "Приказна Калина" Нина Иванова определи случая като прецедент, но не отрече, че е неприемлив.

"Изключено е да се сложи лепенка на устата на такова малко дете", коментира тя пред bTV.

Завишен контрол и добра комуникация с родителите би могло да гарантира това повече да не се повтори, коментира още тя.

Директорката заяви, че е започнало дисциплинарно производство срещу "възпитателката".

"В групата ще влязат психолози, които ще разговарят с децата, за да установят как им се е отразило случилото се. Към момента групата е спокойна, говорих с майката на детето, което е потърпевшо. То е приело нещата като игра и не показва да е стреснато", поясни Иванова.

Въпреки всичко обаче учителката, лепила тиксо на устите на децата, и днес е на работа.

След като разбрала за метода на учителката, Веселина веднага отписала Маги от детската градина, въпреки че 3 години чакала детето й да бъде прието.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


170
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
103
17
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не мога да си представя, че някой друг освен родителя има право да бие шамари на детето - дори това да е леля или чичо, пък какво остава за ВЪЗПИТАТЕЛ. такъв човек е за затвора.
102
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
поканете. И вобще добре е да се сложат камери.....дори да има самозадоволяване това не е проблем на възпитателите, а на родителите. Може да им кажете, че не желаете такова дете да е в градината, ако не се вземат мерки...или да им изпратите снимак на дете как се задоволява.....Но да му се лепят очите - НЕ! Това е тормоз.пък и не разбирам с каков ще помогне, човек може да се задоволява със затворени очи.
101
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
118 - по какво разбра че родителите са простаци? по това че са си поискали правата?Детето сънува, че умира и не иска да ходи на градина, защото г-жата го тормози...... родителите искат обяснение от директорката. Е - къде е простащината.Само да вметна, че и в нашата градина имаше г-жа която тормозеше по всевъзможен начин децата - вкл. сестра ми, но тя бе приятелка на директорката и тя не я махаше..... Бяхме готови и за съд...
100
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
80 процента от убийците са хора с травма в детството........
99
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
тук не говорим да се отвърит един шамар на агресивон дете - тук говорим за ПСИХИЧЕСКИ тормоз, които оставя травми и след години. Никой няма право да заплашва деца, че ще ги задържа и няма да ги дава на родители или че ще им лепи очите децата в тази въраст са мноог доверчиви, за тях това е краят на света..... Ще го помнят до гроба. Някои деца могат да развият агресия.
98
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тази даскалица е луда. Децата са много непосредствени случва се да преувеличават или да послъгват за да скрият някоя пакост, но никое не прасак такива големи лъжи че е било бито ако не е било бито. А дали детето е било виновно или не, дали даскалката е била изтормозена - тя няма право да го бие. Ако нещата се решаваха с бой, дай майката да й прати биячи.......
97
2
 
10
 
! Отговори
такааа преди 8 години
Не можеш да разглеждаш един проблем само от една гледна точка ! Винаги има поне още няколко ....Сегааа,представете си че тези ужасни лепенки не са толкова ужасни , а са малки сладки лепенчици във формата на пчеличка например и се слагат на детската устичка като на игра , ако много говори когато трябва да прави друго и да не разсейва другите 20 деца.....ако всичко е направено толкова невинно и с една единствена нелоша цел- хем игра , хем пчелички , хем пък и да научи нещо.....
96
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
тези малки дечица такива лекенца растът че си нямате на представа че какво толковае станало иаз съм ходил на детска градина на времето и когатоне разбирахме от дума и ушите са ни дърпали и шамари сме яли и наказвани сме били инаи ни беше страх родителите ни да не разберат за белите които сме сторили че ите щеха да ни накажат а сега какво маики лекенца одглеждат дечица лекенца и после се чудим че от тези деца като станат големи нищо не ставаот тях
95
2
 
10
 
! Отговори
Бобо преди 8 години
И в училищата е ПЪЛНА ЛУДНИЦА. Деца с назряла или назряваща агресия /от семейна среда, ген, филми, храна/ и още по-агресивни и комплексирани учители /от житие-битие и пр./, които отиват там незнайно защо, с нежелание и липса на професионализъм. Интриги, кой какво ще подаде в торбичката, инициативи за събиране на туй-онуй... въобще...Българио...накъде отиваме..
94
10
 
4
 
! Отговори
pena преди 8 години
dali pak niama posle da ia prebia taia smradla i da ia oblepia cialata s lepenka
93
5
 
21
 
! Отговори
Бела преди 8 години
И учителката не е в ред, ама и "маминка" съвсем е изтрещяла. Да детето ви ще живее в истинския свят - на насили, грубост и пошлост.Променя се етническия състав, назряват лоши години, тогава Господ ли ще съдите?
92
3
 
29
 
! Отговори
майка преди 8 години
Аз също съм съгласна когато детето проявява агресия да бъде наказано, но не с бой. Имам дете на 3 години и най-голямото наказание е да му взема любима играчка и да я оставя на видно място без да може да я вземе докато не започне да се държи добре. Но има и недопустимо поведение на учителки и на деца. В бившата ни ясла имаше много лошо възпитано дете, което удряше учителките. Това нормално ли е?!
91
5
 
28
 
! Отговори
Баба преди 8 години
До АнонименАми пазете си го у вас това съкровище ненагледно, дето не са му смогнали толгова градини. Ама дървото е за вас така наречените "майки" дето само мрънкате колко другите не могат да ви отгледат и възпитат "съкровището", а вие самите не се справяте защото сте некадърни и ви е по-лесно да го метнете на други. Те да ви берат грижата. Не оправдавам и учителката, щом децата я нервират не е за тази работа, това се работи със сърце, но и келеменцата са ужас.
90
4
 
6
 
! Отговори
Акция преди 8 години
Може да е акция срещу липсата на места в детските градини.
89
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Отглеждайте си кифли и *** които като срещнат малка трудност посягат към алкохола и дрогата. И после търсете вината в учители, лекари, полицаи....у всякакви но не и у вас.
88
4
 
21
 
! Отговори
Мамо, слушкай, иначе преди 8 години
"Пострадалото" дете не се оплаква, непострадалото сънува, че ще мре, ако мама не го послуша.
87
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Комунистическия рефлекс си е още жив,налягайте си парцалите и не мрънкайте.
86
5
 
12
 
! Отговори
Рататата преди 8 години
България разреши основните си проблеми и мина на естественото нежелание на 4-годишно дете да ходи на градина.
85
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Затова е необходимо поставянето на камери навсякъде. За да няма после хън-мън.
84
6
 
18
 
! Отговори
dddddddddddd преди 8 години
Омръзна ми вече, щяла да лепи и очите... Очаквам и следващо заглавие - Лепи и дупета, че акатай сиктир, то какви ли учители ще станат тези 4 годишни като пораснат. Или това е срамна професия. ТОВА е ПРИЗВАНИЕ... не е за всяка разглезена и тлъста мамина кифла