Учителката с тиксото щяла да лепи и очите на децата, ако не спят

4-годишно момиченце сънувало, че умира в детската градина
Обновена: 23 окт 2015 10:49 | 23 окт 2015 09:14,
170
Учителката с тиксото щяла да лепи и очите на децата, ако не спят
Детската градина на ужасите. Снимка: BTV

4-годишното момиченце, разказало за това как учителка лепи устите на деца с тиксо, сънувало, че умира в детската градина, разказа майката му, Веселина Йорданова, пред БНТ.

"На третото посещение във втора група детето започна да плаче неудържимо и да обяснява как г-жа Димитрова е залепила на две момченца устата с червено тиксо. Казала им, че ако си махнат тиксото, няма да ги даде на родителите им", посочи Йорданова.

Още по темата

Детенцето също така разказало, че учителката заплашвала децата, че ако не спят, ще им залепи и очите.

Веднага, след като разбрала за зловещия възпитателен метод на учителката, майката казала на директорката, която пък заявила, че малката Маги преувеличава.

Директорката на 80-о ОДЗ "Приказна Калина" Нина Иванова определи случая като прецедент, но не отрече, че е неприемлив.

"Изключено е да се сложи лепенка на устата на такова малко дете", коментира тя пред bTV.

Завишен контрол и добра комуникация с родителите би могло да гарантира това повече да не се повтори, коментира още тя.

Директорката заяви, че е започнало дисциплинарно производство срещу "възпитателката".

"В групата ще влязат психолози, които ще разговарят с децата, за да установят как им се е отразило случилото се. Към момента групата е спокойна, говорих с майката на детето, което е потърпевшо. То е приело нещата като игра и не показва да е стреснато", поясни Иванова.

Въпреки всичко обаче учителката, лепила тиксо на устите на децата, и днес е на работа.

След като разбрала за метода на учителката, Веселина веднага отписала Маги от детската градина, въпреки че 3 години чакала детето й да бъде прието.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


170
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Преди 35 г. имах подобен случай с дъщеря ми. На другия ден отидох при директорката и я предупредих, че ако заваря тая учителка в детската градина ще отида в отдел народна просвета и ще подам оплакване. Същия ден учителката беше уволнена, а децата които бяха малтретирани спокойно продължиха да посещават градината. Имаше ред тогава.
62
6
 
12
 
! Отговори
Край преди 8 години
до Българин. Изкуството да възпиташ човек не се е променило много от хилядолетия. Давам и рецепта за производство на некадърници:1. Раждаш 1 дете след като си си задоволил всички материални щения 2. Държиш го на памперс до 4г. 3. Водиш го по всички възможни детски клубчета и курсове 4. Правиш го смисъл на живота ти и посвещаваш цялото си време и усилия на него. След 20г. имаш наркоман или неработеш и неучещ хаймана, фитнесманяк дето налита на бой на майка си или очилат дебел зубър- аутсайдер.
61
6
 
18
 
! Отговори
П.Петров преди 8 години
Децата по принцип си преувеличават и доста често фантазират. Ако детето в къщи е оставено да прави каквото си иска и не е научено да спазва правила, само с извънредни мерки може да му се наложи да спазва правилата в градината. Не съм педагог, но опитът ми като родител е показал, че наказанието може да е викане, лишаване, отблъскване и изолация от общо занимание. Унижението и боят не ги считам за уместни, защото смачкват личността и аз не ги използвам, но в крайни случаи и малки дози, може и да помогнат!
60
4
 
11
 
! Отговори
:) преди 8 години
Чета коментари на хора, които казват "лигавщини" че са това, че имало "пошляпване" преди и тн... Може ли да Ви задам въпроса Възпитателните методи, които възхвалявате ли са причината или нещо други да си отгледаме сегашното поколение и дали случайно начините, които сме имали "досега" не са причината да мразим толкова мнго неща в живота си в момента...
59
1
 
24
 
! Отговори
Българин преди 8 години
Защо е толкова трудно да разберете, че "строгост" и "дисциплина" нямат нищо общо с "насилие" - физическо или душевно. Едното е възпитателно и необходимо, другото е деструктивно и вредно. Точни дефиниции да давам ли?
58
1
 
19
 
! Отговори
Българин от "Св преди 8 години
Моля, да не бъда разбиран погрешно - има деца чиито родители не им дават достатъчно внимание и любов. Тези деца се превръщат в агресори, наркомани, крадци и т.н. Т.е. превръщат се в своите родители. На тези деца трябва да им се обърне специално внимание. Има професионалисти които се занимават с това. Наричат се Психолози. До колкото съм чувал те не лепят тиксо, не затварят в тъмната тоалетна, не оставят отворени прозорци през зимата в спалните помещение...Те разговарят с децата и с родителите!
57
4
 
9
 
! Отговори
Българин преди 8 години
До РодителИменно. Повечето от коментиращите нямат деца и всъщност нямат идея за какво иде реч. Имала налудничав поглед майката от видеото... Боооже...
56
9
 
11
 
! Отговори
Край преди 8 години
Който има дете знае че има моменти в които детето те провокира за ду му стане ясно кой определя правилата. В такива моменти няма лигундрене - трябва срогост. Не са му направили нищо на лигльото че да се оревава света по всички телевизии.
55
3
 
4
 
! Отговори
Българин преди 8 години
До КрайТака са живели хората в Средновековието. Може и днес, но в Азия, Африка, вече писах за това.
54
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Bashta i na bednoto dete , zashto ne stroshi kokalite na orostata tapa daskalica? Samo ovce li ostanaha v Balgaria? Predi 89 -ta vrazvaha lyavata raka na decata levichari. Ako e nenormalna v Karlukovo, a ne da posyaga na chuzdi deca. Na neinota, taka li lepi ustata?
53
5
 
16
 
! Отговори
Родител преди 8 години
Като чета коментарите на *** неграмотни по-долу, изобщо не се учудвам, че поведението на тази, т.нар. учителка, се приема за нормално. Много ми е интересно, ако *** имаше деца, как би реагирала? Саморазправа? Най-вероятно. Тъжна гледка е БГ и без (и)мигранти
52
10
 
12
 
! Отговори
Край преди 8 години
РЕЦЕПТА ЗА СВЕСТНИ ХОРА: Раждате си 4 деца. 1. Молите се да са всичките живи и здрави. 2 От съвсем малки им възлагате отговорността да се грижат едно за друго. 3. Не робувате на децата си и не жертвате интересите си и партньора си за тях. Децата не са ваши след около 18-20г. ви напускат и живеят собствения си живот. И ще си получават шамарите от него.Тази лепенка е едно нищо. Телевизията разсипа света.
51
4
 
15
 
! Отговори
пораснало дете преди 8 години
И мен са ме тормозили учителките в детската, моля се да ги срещна днес и да им отпоря главите! Много им беше лесно малко дете да го малтретират, ама сега ше клекнат мършите!
50
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименКой я е вързал да го работи това, като не и стигат парите.
49
4
 
7
 
! Отговори
Българин преди 8 години
До КрайНасилието е проява на безпомощност. Затова отдавна е отхвърлено като метод за възпитание - в цивилизованите страни. Ако не ви харесва тук, свободни сте да заминете за Азия, Африка, изборът е голям.
48
3
 
8
 
! Отговори
Българин от "Св преди 8 години
Вие служители които работите за стотинки на час - клети сте и Ви съчувствам. Но не моето дете ви е виновно. Не децата на България са Ви виновни. Виновните, вие вече ги идентифицирахте... Знаете къде са. Знаете какво трябва да направите. А ако не го направите - виновни сте си сами. Съжалявам. Наистина съжалявам ако това което казвам е новина за Вас.
47
6
 
15
 
! Отговори
Българин преди 8 години
До Анонимен 53Госпожо, колко плаща държавата или общината е въпрос от недоволните към работодателя си. И ако не се намери задоволително решение, недоволните са свободни да напуснат с едномесечно предизвестие. Госпожо, няма състоятелна причина за проява на насилие над беззащитно дете. Да го наречем животинско, но те и животните не правят така. Това е криминално деяние.
46
3
 
26
 
! Отговори
До 55 преди 8 години
Никой ни Ви измъчва децата, а липсата ви на родителски капацитет и несъздаването на навици, когато трябва е страшното и лигочите ВИ измъчват възпитатели и околни! Замислете се и върху това!
45
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
*** и сензацията !!!Учителките от десетки години така плашат децата:Ако не спят - ще им залепят очичките с тиско. Ако не слушат - ще ги дадат на дядо Торбалан / баба Яга / Чичко Милиционер, ще им нашляпат дупето и тем подобни...Що за *** "сензация" за Бога !!! Очаквам следващата статия да е "Учителка системно заплашвала децата с това да ги даде на извратен дядо за блудствени действия (дядо Торбалан)"".ТО БИВА ЖУРНАЛИСТИЧЕСКА ПРОСТОТИЯ, АМА ТОЛКОЗ ЧАК....
44
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
С тези циркове изиграни от майки за някаква мимолетна слава която ще е от ден до пладне, другата седмица никой няма да си спомни за нея, има само вреда за децата. Учителките ще престанат да показват на децата кое може и кое не може. Родителите ще го усетят един ден но няма да обвинят себе си. По-старите знаят, влизаш в училище и спазваш правилата. Не спазваш, намаляване на поведението. Неуважението към тези институции които възпитават децата ви ще платят родителите като тази майка. Но ще е късно