Раздават безплатно бутилирана минерална вода в София

Това ще стане на две места в столицата
12 юли 2024 09:12, Елка Василева
9
Раздават безплатно бутилирана минерална вода в София
Снимка: архив, БГНЕС

Във връзка с очаквано високите температури и обявения жълт код за опасни горещини днес доброволци на Столичната организация на Българския Червен кръст (БЧК) ще раздават безплатно бутилирана минерална вода на граждани в горещите часове на деня от 11:30 ч. до 13:30 ч. в два пункта: НДК - на входа срещу бул. „Витоша“ и изхода на метрото; градинката срещу Софийския университет „Св. Климент Охридски“, съобщиха от БЧК.

От БЧК казват, че високите температури увеличават загубата на течности, а пиенето на вода помага за поддържане на оптималното ниво на хидратация в тялото, помага за регулиране на телесната температура, подобрява физическата издръжливост, намалява умората и помага за поддържане на концентрацията.

БЧК напомня, че високите температури през летните месеци могат да поставят в риск здравето и живота на всекиго. Особено податливи на това са възрастните, хронично болните и децата.

За да се предпазите, избягвайте излизането навън в най-горещата част на деня, а ако излизането е наложително, стойте на сянка, носете шапка и светли дрехи, използвайте крем с висок слънцезащитен фактор и пийте достатъчно течности. Ако почувствате неразположение, незабавно потърсете медицинска помощ, съветват от БЧК.

Доброволци на Столичната организация на БЧК раздаваха бутилирана минерална вода и на 10 юли. По-рано акция в София имаше и на 20-и и 21 юни.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от София
Трифонов за заседанието на Софийския общински съвет: Група луди шимпанзета, избягали от психиатрия
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
6
 
! Отговори
Питам преди 3 седмици
Кой плаща.целия български народ,трепери над софиянци,да не припаднат или им стане лошо.А баба Вуна от село вълците я яли.Скапана държава,за едни майка за други мащеха.
7
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
че кой пие вода бе? Давайте и бира!
6
1
 
4
 
! Отговори
Спасен Софиянец преди 3 седмици
Преди власта - София трябва да възстанови чешмите, които да се ползват при жеги безплатно от хората. Пластмасовите бутилки генерират огромно количество ***. Заради лобизма на Фандъкова шепа будки да продават минерална вода се замърсява целия град.Когато влезеш във власта - Раздаваме безплатна вода при 40 градуса. При 35 да си купят. Пласмасата е полезна и не ни трявбат чешми...
5
1
 
1
 
! Отговори
От месеци подаваме преди 3 седмици
Сигнали до СО, до Софийска вода, че между ул Христо Чернопехев и Цариградското, между бл 117 и бл 113 от сутрин до вечер се въртят пръскачшки, които поливат тревната площ с питейна вода от кран, който излиза от земята. Как се отчита тази вода не е известно, но е известно. че ние всички я плащаме!До сега, никой не е дошъл на проверка, а водата си се лее!Браво на всички и от общината и от соф вода!
4
0
 
4
 
! Отговори
Цинизъм преди 3 седмици
Само в центъра на София ли е горещо? Тия от кварталите ще лочат от локвите. А тия хора по страната те нямат ли нужда от вода? Паааак укриваме данъци под формата на благотворителност
3
0
 
7
 
! Отговори
Бай Илийчо преди 3 седмици
Другите у страната да го дуаат.
2
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Софиянци са повече хора от останалите хора в страната.
1
0
 
9
 
! Отговори
Шопен Пайнера преди 3 седмици
Така е като всички градски чешми са счупени. Няма къде човек да си изплакне ръцете и лицето в тая прекрасна столица.