Ватман удря коли на кръстовище, трамваят "лети" на червено

Предизвикал е серия от катастрофи за четири дни
16 юли 2024 22:37, Александър Попов
59
Ватман удря коли на кръстовище, трамваят "лети" на червено

Ватман от трамвайна линия 23 в София минава на червено и прави катастрофи на натоварено кръстовище, като според свидетели става за четвърти пореден ден.

Днес преди обяд на кръстовището на булевардите "Копенхаген" и "Амстердам" в столицата е последната катастрофа на ватмана, в която има и ранен. От видеото се вижда ясно, че трамваят минава на червено с висока скорост и удря две коли.

Шофьорът на едната е с травми на главата и е в болница, а другият, отървал се само с уплаха, разказа за катастрофата.

"Свети светофарът червено и аз спирам. При зелена светлина тръгнах, но тогава изведнъж се появи трамваят с бясна скорост и ни отнесе - и мен, и тази кола", разказа Иван Иванов пред БНТ.

От трамвайно депо "Искър" заявиха, че ватманът временно е отстранен от работа и ако се докаже, че е виновен, ще бъде уволнен.

Работници от близкия автосервиз разказаха, че ватманът нарушава правилата и се движи така от събота.

"Системно този трамвай минава на червено с висока скорост, точно този номер трамвай, с този ватман. Вчера направи катастрофа като мина на червено, днес отново мина на червено", разказа Владимир Лазаров, собственик на автосервиз в кв. "Дружба".

От автосервиза многократно са се обаждали на телефон 112, за да съобщят за случая.

"Аз съм човекът, който сигнализира в събота за ненормалното поведение на ватмана и то няколко пъти. Отговориха, че сигналът е приет и подаден на компетентните органи, които ще проверят каква е ситуацията", каза Дамян Дамянов, механик.

От телефон 112 потвърдиха, че са получили четири обаждания за ватмана. Предали ги на Столичната община, но не било тяхна отговорност да предупреждават трамвайно депо "Искър". От депото заявиха, че до момента нямат сигнали за негови нарушения.

"Притеснил се е, от жегата е бил разсеян леко и не може да обясни със сигурност и точност какво се е случило", коментира Николай Коритаров, началник на трамвайно депо "Искър".

Вижте видеото тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още по темата: софияКатастрофа
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ще седи до колата кървясал и той... Леко ще му потече кръв да не минава на червено.
25
2
 
15
 
! Отговори
Stoyanov преди 1 месец
на кръстовището на булевардите "Копенхаген" и "Амстердам" - Какви булеварди само !
24
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ами да оправят разписанията и ватманите няма да бързат. Познавам един ватман който ми е казвал, че много им съкратили минутите. Давали им 1 мин.от спирка до спирка където има и светофар който държи по 3 мин. Как няма да закъсняват и да бързат. И за всичко това с орязаните разписания са виновни от Спаси София и мис Бони.
23
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В първия момент прочетох батман то било ватман .
22
9
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В днешно време е трудно да се намери сериозен заем предвид няколкото измами, свързани с реклами в интернет. Но случайно попаднах на г-н DIDIER DELAFONTAINE, който ми помогна много при получаването на заем от 38 000 евро. Признавам, че в началото не бях склонен към това предложение, но в крайна сметка реших, че той е наистина сериозен и добродушен. . Горещо препоръчвам да се свържете с него, ако имате нужда от заем, можете да го намерите на: didierdf93 @gmail
21
1
 
20
 
! Отговори
Зла Гад преди 1 месец
В Чалгаристан е така - до това водят чалгата, кебапчетата на промоция и акционните пърленки. Като гледам квитупани и здравидебили има в София, ми е чудно, как се минава с дни без жертви по пътищата...
20
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Страст на кристали. :-)
19
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Удриииии, ватмане. С книжката от Зрънчо и чул че трамвая винаги е с предимство, даже на забваняващ преминаването на трамвай сигнал. Хахахах.
18
0
 
19
 
! Отговори
Еми преди 1 месец
Като са почнали с ватманите, нека да продължат с шофьорите на автобусите, където се юркат с 60-70, за да спрат веднага на 0 и пътниците се търкалят като чували с картофи
17
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Няма да има кой скоро да ви кара миризливите трамваи! Не оправдавам шофьора, но столицата е задръстена от коли, а трамваите са фрашкани с бездомници, пенсионери, ***, които се возят безплатно, и мигранти, които по цял ден се размотават! Нормални и работещи хора не могат да си намерят място по никое време на денонощието, а вътре е такава мръсотия, задух, смрад и дискомфорт, че и 2 лева са много!
16
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Вероятно е фен на чалгарската ОПГ, пуснал си е чалгийката на макс, ",,,давай карааай на червенооооо, направи за мене нещо откаченооооо"..
15
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тоя сигурно е Батман под прикритие щом лети.
14
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 14 Готов е за президент на САЩ.
13
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Каро гледам как колите по цял ден засичат трамвайте и как масово шофьорите не знаят къде трамваят е с предимство та опевидно този е изтрещял и е за психиятрия.
12
2
 
27
 
! Отговори
до 1 преди 1 месец
държава НЯМА защото " НАРОДА " нищо не прави 34 години вече гледа как му се разграбва държавата и нищо не прави !
11
2
 
17
 
! Отговори
Дедо преди 1 месец
Оставете хората да се забавляват бе!
10
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не е бил дрогиран ! Бил е най-обикновен евроатлантик, недоволен от продължителноста на последния гей-парад и се е борил за продължение !
9
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Сигурно когато не джигитства с трамвая,цепи мрака с някое шестин конюву бенве, като дава цялата газ и пуска димки покрай спирки и пешеходни пътеки,да доумори оцелелите при трамвайните му изпълнения.
8
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Сигнала бил предаден на Столична община? Каква столична община бе тия луди ли са? Трябва да го съобщят на полицията и те да го арестуват след като е направил няколко нарушения.
7
1
 
27
 
! Отговори
test test преди 1 месец
Няма кой да ги управлява и по транспорта масово са наели хора с психични проблеми! Отидох да си купя билет и ватмана се разтрепери, почти получи нервна криза на въпроса дали продава билети. Ненормална работа е при ***...