Вашите сигнали: Обсебиха паркоместа с туби

Вижте още от сигналите ви в Helpbook.info
26 авг 2024 14:30, Александър Попов
38
Вашите сигнали: Обсебиха паркоместа с туби

Солени глоби дебнат нарушителите, които обсебват отделни паркоместа, цели улици и тротоари, но въпреки това не малко шофиращи си позволяват да завземат пространство за паркиране чрез незаконните табели, туби с вода, клони и други креативни средства.

Съвсем друга тема е обаче, че хората нямат алтернатива къде да спират безпроблемно, без да нарушават разпоредбите.

Видно от изпратените сигнали в платформата на Helpbook.info е, че из цялата страна автомобилите са превзели тротоарите, зелените площи в междублоковото пространство, кръстовищата на малките квартални улици и десните ленти на булевардите.

Изобретателността и наглостта понякога са впечатляващи: „Под колоните на стадион Локомотив на бул. Рожен в София, пред автомивка на самообслужване, срещу заведението, покрай което се отива на плажа, на столче седи човек и отговорно поставя празни туби, за да ограничи достъпът за паркиране на автомобили на сянка под колоните на стадиона и брани тубите, не позволява никой да ги премести и да паркира на това обществено място. Това е дръзко и незаконно обсебване на общинска площ и моля, бързо се намесете и според компетенциите си го прекратите! Незаконно и унизително е такова обсебване на места за паркиране, за които никой не е платил, за да ограничава достъпа до тях и да се държи заплашително и разпоредително, сякаш е частна собственост, не място за обществено ползване, на което всички имаме право!“, сигнализира наш възмутен потребител. (Целият сигнал вижте тук)

В друг сигнал ни изпратиха снимки по подобен повод: „На софийската улица „Николай Коперник“ 44 има грешно поставен ограничител за паркиране, който обозначава паркомясто, но то е за престой за зареждане на магазините, които са там, а постоянно има паркирани коли и органите на реда не предприемат никакви мерки, а минават ежедневно. Постоянно има скандали, в следствие на това, че органите, които трябва да съблюдават спазването на паркирането и спазването на знаците не реагират по никакъв начин.“ (Целият сигнал вижте тук)

В подобни или други случаи е редно да се подават сигнали до съответните служби, което може да направите чрез платформата на Helpbook.info, по чиято компетентност е съответния казус, а целта е произнасяне и издаване на препоръки, ако се прецени, че има необходимост.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от София
Къде в София няма да има вода утре?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Простащината от питекус балканикус е много трудно излечима! Не разбират, че нямат никакво право на място с шишта, туби и тнт. атрибути.
36
1
 
4
 
! Отговори
Абе преди 2 седмици
не ми е проблем паркирането. В офиса и вкъщи съм си купил паркоместа в подземния. Проблема е да излезеш. Все някой си е хвърлил бянгията за 1000 лв. пред входа. Нямало къде де паркира, нямал пари, плюел на "богаташите" и закона. Искал СО да му купи гараж и после щял да мисли. Е как да не го сбиеш?
35
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
През 70-те работех по разпределение в Разград. Хубав край, хубави хора, още по-хубави девойки. Живеех на центъра срещу "Абритус". Имах мотор и се оказа, че не мога да го карам до в къщи, тъй като имаше забранителни знаци от началото на ул. "Ленин" до края към автогарата. Ходих в КАТ да питам какво да правя, да не навлизам в подробности какви т.п.ци са измисляли закони и правила. Гледах в щатите как влака минава през центъра на града, оказа се, че линията я има от 19 в., а града е построен после.
34
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Анархия, самотек, абдикирали институции...
33
0
 
3
 
! Отговори
бг преди 2 седмици
Една жена кандидат за кметица на София даде гениално решение на въпроса.Прави се нов устройствен план с отбелязани петна за поддземни гаражи над тях да има детски площадки ,градинки и пр.. след това хората се организират в ЖСК и си ги построяват .Така спасението на давещите се става дело на самите давещи се.
32
1
 
7
 
! Отговори
ПРОВИНЦИЯ преди 2 седмици
София, умрете в битка за паркомясто, бъдете истински мъже !
31
0
 
9
 
! Отговори
утопия или ??? преди 2 седмици
Когато Рио де Жанейро беше столица на Бразилия и надхвърляше 2 милиона население започна да се строи новата столица - град Бразилия.Временно решение беше, защото сега и новата столица има своите проблеми.Много народ има на Земята и затова някои искат да се редуцира населението на света от 8 милиарда на един.Кой да знае?
30
2
 
4
 
! Отговори
До 28 преди 2 седмици
На кой точно да го платя?! Кажи и отивам да го предплатя за 1 година
29
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
гласувайте за герб, вижте как решиха проблема с паркирането и детските градини за 15 години
28
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Туби, шишета, камъни - махам и паркирам. Не паркирам само там, където има знак да забранено паркиране и пред гаражи. Който иска сигурен паркинг - да си го плаща. Аз си пращам и паркирам там, където е свободно. Аман от Sеляндури!
27
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
а на ул Луи Айер се строи блок в/у тротоар, там няма да паркират на тротоара
26
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
"Само допреди 15 години беше много по- добре" Преди 15 години се говореш АБСОЛЮТНО СЪЩОТО! Презастрояване, лиспа на паркинги "Сеяни" и уж Борисов щеше да решава проблема. ...
25
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До Чоко - Семейтство или адрес? Защото аз живеех на квартира с двама други. Никой не беше "семейтво" на другия.
24
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До Анонимен 22 - Аз ще ти обясня - защото сегашния ви кмет е второ поколение богаташ, който е много над панелния живот, а предходният ви кмет беше жена, учителка, което на 99.9% е сигурен знак, че след като си е взела книжката като ученичка, не палила кола. А по-предния ви кмет, беше свикнал да го возят в лимузини. А по-редния ви кмет, като е бил шофьор, София е имало 1/6 от общия борй коли днес ... Хм ... прецакано доста.
23
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
За глупендерите, дето все пишат "из Европата как било" - В скандинавските страни си пащаш месечен наем за място. И ако местата намалеят, псират с намеите. Има ли някой, неправилно паркиран, без паркинг, едно позвъняване на плицията и тая кола до 10 минути "си отива".
22
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Столична община не ни осигурява опция да си плащаме за паркоместата пред блока, в който живеем и да си гарантираме паркомясто, защо?! Такава опция има единствено и само за фирмите. Само въвеждане на месечна такса за паркомясто пред жилището би отказала живущите да спрат да си купуват на килограм стари коли от моргите в ЕС, с които задръстват кварталите. Разберете, няма как един човек да шофира едновременно минимум по 3 автомобила, за които не плаща задължителните такси на държавата
21
2
 
20
 
! Отговори
Чоко преди 2 седмици
София трябва да бъде платена зона изцяло. С различни тарифи , разбира се. Един автомобил на семейство с нормални цени за паркиране а всеки следващ с огромно увеличение на цената. По този начин таралясниците ще изчезнат от паркингите. Когато цената да паркираш доближи цената на возилото всеки ще се замисли.
20
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Туби има и на паркинга пред нашия блок. Но проблемът да се случва е, че има съседи, които си купиха по над 5 стари коли курници от Великобритания за без пари и искат всички тези коли да паркират на паркинга пред блока ни. Тези коли нямат стикери и съответно не минават на технически преглед, със сигурност нямат и застраховка и така едни тарикати завзеха всички паркоместа и за другите живущи в сградата с един автомобил няма места. Искаме платени паркоместа в кварталите в София и туби няма да има!
19
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До АРХИТЕКТА Не сме се набутали ние. "Архитекта" Здравков, Фандъкова и строителната мафия и новозаселилите се сеяни превърнаха София в ***. Само допреди 15 години беше много по- добре, по отношение на хора и коли. Живея в квартал в синя зона и паркирането като цяло е нормално, но ако искам да отида другаде, с кола е невъзможно. И няма как всеки да има гараж, както някои си мислят. Просто не може цяла България да се изнесе в София
18
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Трябва да си смахнат, за да шофираш в София. И го казвам защото съм от София. Градът е толкова безумно проектиран, че картата му прилича на детска драсканица. Затова и нямаме нито един нормален главен архитект и кмет. Всеки гледа да се налапа. И режат лентички за метрото. Това метро го правят от 1974-та! Тунелът под Ла Манш го правят за 3 години! Убиха транспорта. Ами може ли 2 лева да дадеш за лукса да се возиш като чувал с картофи? Нормално е хората да предпочитат да шофират.