Драма в Пекин: Какъв допинг е взела Камила Валиева?

Руското чудо все пак може да продължи да се състезава
10 фев 2022 16:00, Нели Христова
174
Драма в Пекин: Какъв допинг е взела Камила Валиева?
Снимка: БГНЕС

Случаят с Камила Валиева, 15-годишната звезда на фигурното пързаляне, продължава да е тема №1 около Олимпиадата в Пекин.

Още по темата

Руските медии следят всяка крачка на момичето, което изуми с първия в историята четворен скок при жените в понеделник, в отборната надпревара.

Валиева е уличена в използване на субстанция, попаднала в списъка на забранените, твърди медията "Inside the Games". От МОК или руската делегация още няма потвърждение, но забавянето на награждаването от състезанието с цели три дни ясно говори, че проблем има.

Според "Sports.ru" има доста мистерии около пробата на Камила, за която съобщават публикациите от сряда вечер.

Първо, допинг тестът е направен през декември, а не по време на игрите в Пекин.

За това руското издание съобщава, позовавайки се на човек от отбора по фигурно пързаляне. Защо резултатите се виждат сега, ако в тях има нещо нередно? И ако има наистина, как Валиева е допусната до игрите?

Докато Валиева тази сутрин се появи на тренировка, снимана от десетки камери на руски и световни телевизии, притеснена и объркана, един от водещите спортни доктори на Русия обясни и какъв препаратът, за който се твърди, че е "светнал" в пробата на момичето.

"Триметазидин или Предуктал (търговското название) е отдавна забранен и в списъка - казва Валентин Белявски, който е бил лекар на футболни и волейболни отбори, както и на такива по бокс, гребане и т.н. - Известно е и изключвам да е дадено на състезател съзнателно. Няма как да не се види при проба. Ние имаме същият продукт тук, в Русия, и се казва милдронат. Триметазидин се прави във Франция.

Това е кардиопротектор, метаболик. В спорта го дават на хора с притеснения за сърцата. Като цяло той дори не е допинг в смисъла, че повишава възможностите и представянето на някой спортист. По-скоро е "аптечен допинг" - влиза по някакви критерии в списъка, седи си там и това е. Няма как да подобри резултат на спортист.

И преди са хващани състезатели с него, но в далеч по-тежки и изискващи спортове като гребане, например. Там наистина има притеснения за сърцето на състезател. А ако е взиман в извънсъстезателен период, както се твърди при Валиева, направо е необяснимо.

Има и нещо друго - аз знам как работи антидопинговата агенция. През декември отварят проба А, ако е положителна или съмнителна, до дни отварят проба В. Ако е отрицателна, пак отварят тест В, но може да не е веднага. Това е и единственото обяснение за смута сега - ако тогава пробата на състезателката е била наред, а сега са отворили по някаква причина втората и има следи от нещо нередно."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


174
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
5
 
7
 
! Отговори
XA XA XA преди 2 години
четворен скок "Предуктал"
68
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Как УАДА проверява за допинг може да се види много добре в тениса където Шарапова вечно проверявана застане до анаболният!!!звяр с обиколка на бицепса 52 см СерИИна Уилямс. Рускинята е фина тренирана жена а другото е Био-фармацефтично чудо бъкано с анаболи и стероиди мязащо на майк тайсън"______________________________________ Тази същата СерИИна Уилямс, която била гадже на нашия Гришо ли?
67
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 95 Ами като нямаш акъл за 2 стотинки което е главната причина да си русофил други ще ти задават тон в живота.
66
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз като бях на 15 и една кола да изпия сигурно и дрегера ще превърти. Тва е постановка.
65
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всички взимат.Само,че ва тниците пак се издъниха.Не са съумели да я изчистят.А тази и без този препарат пак да е първа!
64
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пропагандни фейкове колкото искаш. Руснаците са набелязани още от предната олимпияда да бъдат "наказвани".
63
6
 
7
 
! Отговори
No comments.. преди 2 години
четворен скок c използване на субстанция oт списъка на забранените
62
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Напълно безотговорна работа. Зобиш едно дете, рушиш му напълно съзнателно здравето за да печелиш някакви тенекии. Това величие ще изяде главите на руснаците.
61
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Как УАДА проверява за допинг може да се види много добре в тениса където Шарапова вечно проверявана застане до анаболният!!!звяр с обиколка на бицепса 52 см СерИИна Уилямс. Рускинята е фина тренирана жена а другото е Био-фармацефтично чудо бъкано с анаболи и стероиди мязащо на майк тайсън! Хамериканският диктат пречи на всички - паднат ли руснаците до като другите държави надуп9ено мълчат жална ни майка - спорт няма да има. Само медали за хамериканци!
60
4
 
6
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 2 години
Допингът се нарича "Любов към Родината" и това е страшно за гевреците,които са ***.Да живее Великата Руска Армия,халафи аврамови дзурлести!
59
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Току що прочетох в листовката на Предуктал че медикамента не се препоръчва за лица под 18 години. Момичето е на 15, но манията за величие е по-важна от здравето но едно дете. В листовката изрично пише че при спортисти дава положителна проба за допинг.
58
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Руските чудоДа,,,за да може *** на Хамериаканската био-фармацефтика да догонят по медали Руснаците. До като се състезават за Хамерика УАДА пуска чадър - Амстронг, Алзадо, Марион Джоунс и тн. УАДА се финансира от САШ и за това изпълнява ролята на бухалка. Накрая ще останат само ФАЩ да се състезават на Олимпиади а ние тук ще плюем по Руснаците до като краварите ни ***!!!
57
6
 
13
 
! Отговори
Фигуристката... преди 2 години
...е Богиня на леда! Б.о.к.л.у.ц.и.т.е. от МОК са безпомощни поръчкови н.и.щ.о.ж.е.с.т.в.а. А ф.а.ш.а.г.а.т.а . пишещ тук пише от пет профила и мисленето му не се зазличава от това на колегите му от Нюрнбергския процес.
56
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дайте им един медал на руснаците за да има с какво да се пъчат, щото напоследък много помръкна руското величие.
55
8
 
6
 
! Отговори
Оберщурмбанфюрер преди 2 години
Тъй като в момента Русия има забрана, която те обжалваха през 2019 съдът реши да им пусне гювеч до Декември т.г., ако не се оукендзат апять, но те пак се охендриха и този път ще имат бан за ВСИЧКИ МЕЖДУНАРОДНИ ПРОЯВИ за 10 (десет години - 2 петилетки). Русофилиатът да чете и западни източници, а тожэ и чайнизки, за да си свери ръчните часовници "Сейко-Сергейко" по правилното време.
54
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Все нещо да се спаси, вместо да умрем всички при недостиг на енергия. ЕС ще се спаси ли. Кои ще се спасят от ЕС?
53
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русия е велика държава. Може да прави каквото си поиска.
52
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кокошката ЕС десетилетия наред снасяша златни яйца за САЩ и САЩ бяха доволни. Днес когато ЕС останал без ресурси и енергии обеднява и вече не може да снася златни яйца, САЩ могат да си направят само бульон от кокошката ЕС. И май така ще стане.
51
5
 
12
 
! Отговори
до Пич преди 2 години
Пич ли си,пичка ли си,не те знам,но съм сигурен че си ограниченичко.Почети малко вместо да слушаш как "добрите хамериканци спасяват света и на света има мир, защото я има сащ".Едни и същи препарати,ползвани от руснаци и американци,но при едните има наказания,при другите няма,защото са ги ползвали по "медичцински причини".Пример-животонто Серина и това е документирано,стига да си направиш труда да прочетеш нещо различно от "боготворяването" на твоите кравари
50
10
 
7
 
! Отговори
Българин преди 2 години
По добре война с Русия, отколкото да отсъпим на Русия и НАТО да изнесе базите и техниката от източна Европа. НАТО ще ни пази, НАТО е най-мощният военен съюз на земата и не се страхуваме от Русия.