Драма в Пекин: Какъв допинг е взела Камила Валиева?

Руското чудо все пак може да продължи да се състезава
10 фев 2022 16:00, Нели Христова
174
Драма в Пекин: Какъв допинг е взела Камила Валиева?
Снимка: БГНЕС

Случаят с Камила Валиева, 15-годишната звезда на фигурното пързаляне, продължава да е тема №1 около Олимпиадата в Пекин.

Още по темата

Руските медии следят всяка крачка на момичето, което изуми с първия в историята четворен скок при жените в понеделник, в отборната надпревара.

Валиева е уличена в използване на субстанция, попаднала в списъка на забранените, твърди медията "Inside the Games". От МОК или руската делегация още няма потвърждение, но забавянето на награждаването от състезанието с цели три дни ясно говори, че проблем има.

Според "Sports.ru" има доста мистерии около пробата на Камила, за която съобщават публикациите от сряда вечер.

Първо, допинг тестът е направен през декември, а не по време на игрите в Пекин.

За това руското издание съобщава, позовавайки се на човек от отбора по фигурно пързаляне. Защо резултатите се виждат сега, ако в тях има нещо нередно? И ако има наистина, как Валиева е допусната до игрите?

Докато Валиева тази сутрин се появи на тренировка, снимана от десетки камери на руски и световни телевизии, притеснена и объркана, един от водещите спортни доктори на Русия обясни и какъв препаратът, за който се твърди, че е "светнал" в пробата на момичето.

"Триметазидин или Предуктал (търговското название) е отдавна забранен и в списъка - казва Валентин Белявски, който е бил лекар на футболни и волейболни отбори, както и на такива по бокс, гребане и т.н. - Известно е и изключвам да е дадено на състезател съзнателно. Няма как да не се види при проба. Ние имаме същият продукт тук, в Русия, и се казва милдронат. Триметазидин се прави във Франция.

Това е кардиопротектор, метаболик. В спорта го дават на хора с притеснения за сърцата. Като цяло той дори не е допинг в смисъла, че повишава възможностите и представянето на някой спортист. По-скоро е "аптечен допинг" - влиза по някакви критерии в списъка, седи си там и това е. Няма как да подобри резултат на спортист.

И преди са хващани състезатели с него, но в далеч по-тежки и изискващи спортове като гребане, например. Там наистина има притеснения за сърцето на състезател. А ако е взиман в извънсъстезателен период, както се твърди при Валиева, направо е необяснимо.

Има и нещо друго - аз знам как работи антидопинговата агенция. През декември отварят проба А, ако е положителна или съмнителна, до дни отварят проба В. Ако е отрицателна, пак отварят тест В, но може да не е веднага. Това е и единственото обяснение за смута сега - ако тогава пробата на състезателката е била наред, а сега са отворили по някаква причина втората и има следи от нещо нередно."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


174
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
11
 
6
 
! Отговори
Българин преди 2 години
Русия е слаба, бевепето и е колкото на Исландия. Лесно ще ги бием руснаците.
48
5
 
12
 
! Отговори
Оберщурмбанфюрер преди 2 години
И още веднъж, за да го проумеят разни чатари с обли мозъци. РУСИЯ НЕ УЧАСТВА В ОЛИМПИАДАТА, защото има ЗАБРАНА, ХИМНЪТ Й НЕ СЕ СВИРИ И ПРИПЯВА, ФЛАГЪТ ИМ Е ЗАБРАНЕН, а участинците и участничките са там, като НЕЗАВИСИМИ спортисти. Моля пресата да превежда правилно, за да не се стига до скудоумие.
47
2
 
15
 
! Отговори
до руските чудо преди 2 години
А да те светна ли зашо не "успяват" да хванат американците?!? Защото те използват същите препарати,но са в графата "медицинско изключение"(каквото и да е това животно). Надявам се сега си по осведомен....
46
5
 
7
 
! Отговори
Оберщурмбанфюрер преди 2 години
BTW, никой не казва нищо относно факта, че РУСИЯ има забрана за участие в Олимпийските игри и всичките 212 руски спортяги се състезават под флага на ROC, като независими, а НЕ като участници от Путинската Фараония. Този щекотлив момент е отърван от нашата преса. Що ли?! Въз основа на горното можем да направи генералния извод, че руската спортистка, не е руска, а неутрална и Путин и путинчетата са чисти. Каква метаморфоза, нали?
45
6
 
7
 
! Отговори
Руските чудо преди 2 години
богатири и богатирки са импрегнирани до мозъка на костите си с допинг не случайно МОК забрана участието им в Олимп.игри сега ги хващат и за зимните, измамници
44
4
 
15
 
! Отговори
начи преди 2 години
пробата взета декември месец, тогава нямало проблем, обаче като направи фурор с участието и хоп спретнаха и постановчица.Тия от допинг контрола са ясни.За правилните спортисти са позволени всякакви изключения за руските не са позволени дори и такива, които не влияят на спортната форма, като този за който имало съмнения че бил открит в кръвта на спортистката.Абсолютни смешници..Тук обаче, бая се връзват на подобни измишльотини..
43
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
15 годишна по лична карта, тялото и е презобено с химия, като стане на 25 ше изглежда като Филип Киркоров.
42
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По долу-Волжка българка?!Абе та ви мяза на българка?!Поне малко?
41
1
 
1
 
! Отговори
Хмм преди 2 години
Само аз ли забелязах зелената змия на рамото и? Доста интересен елемент.
40
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе тия руснаци не научиха тая химия.Уж Менделеев бил руснак.
39
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А какъв допинг не е взела.?
38
9
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Това момиче иначе става за някой бардак на Слънчака.И без това нейните сънароднички продават най-евтиния секс,само малко им куца хегиената.
37
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Допинга им на руснаците не струва, затова ги хващат.
36
10
 
4
 
! Отговори
Пич преди 2 години
"Олимпийските игри отдавна не са спортно мероприятие, а политическо!" Да бем да бе, цялата планета се е съюзила срещу руснаците. И "вие защо биете неггрите?" също го знаем ...
35
2
 
4
 
! Отговори
Петров преди 2 години
До Оберщурмбанфюрер Ти целият смърдиш не само зад ника ти.
34
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Горкото дете, она сдала за Родину...
33
5
 
2
 
! Отговори
Оберщурмбанфюрер преди 2 години
До Петров --- Една гарга все си търсела гнездо и все мърморила: "това гнездо мирише, другото мирише, третото и то,... къде да намеря немиризливо гнездо?" Синигерът я слушал, слушал, па рекъл на гаргата: "Гнездата не миришат, а дирникът ти."
32
4
 
7
 
! Отговори
Пич преди 2 години
Руснетата пак се правят на умрели лисици. Не мого да подобри резултатите на спортиста, ама го използвали в гребането, че там имало много натоварване ... :)))) Еййй, тия трябваше изобщо да го остранят от всякакви състезания много отдавна, не само да им сменят името. Няколко пъти ги хващат по бели *** и те продължават ли продължават, супер нагли и дебелокожи. Да си направят там някакви техни си игри, и да си се състезават. На всички им дойде до гуша от руските номерца.
31
4
 
3
 
! Отговори
Петров преди 2 години
Българите обидени че световната българска школа по фигурно пързаляне не участва в Олимпиадата.
30
6
 
13
 
! Отговори
Оберщурмбанфюрер преди 2 години
А это и какво казват "олимпийските власти": Russian athletes are already competing without their flag and anthem because of sanctions for past doping violations, което ще рече, че Съветските атлети се състезават БЕЗ техния флаг и химн, поради щафетни санкции за употреба на допинг или по тяхному, Опять Обосрались как всегда.