Аржентина и Канада откриват Копа Америка тази нощ

48-то издание на турнира ще се проведе в САЩ
Обновена: 20 юни 2024 09:34 | 20 юни 2024 09:34, Инна Ангелова
17
Аржентина и Канада откриват Копа Америка тази нощ
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Тази нощ в 03:00 часа българско време след полунощ отборите на Аржентина и Канада дават старт на 48-то издание на Копа Америка. Тази година първенството ще се проведе в САЩ. Откриващият мач ще се играе в Арланта на стадион „Мерцедес-Бенц Стейдиъм“. Аржентина е действащият шампион и един от фаворитите.

Двубоят между двата отбора е от група А, а тимът на Лео Меси определено няма да пропусне шанса да защитити титлата си. Останалите отбори в група А са Перу и Чили.

„Албиселесте“, който е и световен шампион от Катар 2022, стигна до трофея в Копа Америка преди три години след триумф над вечния съперник Бразилия с минималното 1:0. Голмайстор тогава бе Анхел Ди Мария. Офанзивният футболист отново е в селекцията на треньора Лионел Скалони. В състава на шампиона са още Лионел Меси, Алексис Мак Алистър (Ливърпул), Енцо Фернандес (Челси) и Лаутаро Мартинес (Интер).

Групи В и С се очертава да бъдат много равностойни. В група В са отборите на Мексико, Еквадор, Венецуела и Ямайка, като Мексико и Еквадор се очаква да окупират първите две места, но венецуелци и ямайци не бива да се подценяват, тъй като ще искат да се докажт на голямата сцена.

В група С са домакините от САЩ, които откриват кампанията си срещу Боливия. Другите два състава са Уругвай и Панама. Американците ще търсят задължителен успех срещу боливийците, за да увеличат шансовете си прескачане на групите. Уругвай е воден от Марсело Биелса и влиза с високи амбиции в турнира, който е печелил 15 пъти – колкото и актуалният носител на трофея Аржентина. „Урусите“ имат силни играчи в селекцията – Роналд Араухо (Барселона), Мануел Угарте (Пари Сен Жермен), Родриго Бентанкур (Тотнъм), Федерико Валверде (Реал Мадрид) и Дарвин Нунес (Ливърпул), както и неостаряващият Луис Суарес (Интер Маями).

В група D е отборът на Бразилия, който също е фаворит за отличието тази година. Доривал Жуниор изненада с някои решения за Копа Америка, като от състава на Селесао отпаднаха играчи като Каземиро, Ричарлисон и Габриел Жезус. Вратарят на Манчестър Сити Едерсон пък е аут поради контузия и бе заменен от стража на Сао Пауло Рафаел. Въпреки липсите, в групата на деветкратните шампиони са Алисон (Ливърпул), Маркиньос (Пари Сен Жермен), Бруно Гимараеш (Нюкасъл), Лукас Пакета (Уест Хем), Рафиня (Барселона), Габриел (Арсенал), Дъглас Луис (Астън Вила), Габриел Мартинели (Арсенал), както и триото на Реал Мадрид – Винисиус Жуниор, Родриго и новото попълнение от лятото – 17-годишният талант Ендрик.

Останалите отбори в последната група са Колумбия, Парагвай и Коста Рика, като колумбийците са водени от крилото на Ливърпул Луис Диас.

Финалът на Копа Америка ще се играе на 14 юли на стадион „Хард Рок“ в Маями, Флорида.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от ЕС
Мощна Германия отива на осминафинал на Евро 2024, победи Унгария с 2:0
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Психично болното безполово пак се появи с копи-пейст спама. Хахаххахах
15
3
 
3
 
! Отговори
Меси Алавеса преди 6 дни
Меси Дузпата е най-слабият футболист в историята.
14
1
 
5
 
! Отговори
До 12 преди 6 дни
В Европа повечето отбори са пълнеж. Извинявай, но Меси вкара пет гола на Естония в един мач преди две години. Представи си колко гола щеше да има за Аржентина, ако редовно играеше срещу отбори като Естония, Литва, Латвия, Люксембург, Малта, Фарьорски острови и прочее пълнежи. Без африканските състезатели европейските отбори са слаби.
13
3
 
7
 
! Отговори
Меси преди 6 дни
Време е да гледаме най-великия в действие. Европейските многополови палячовци изобщо не ни интересуват. Да си празнуват ей парадите и да не ни занимават.
12
8
 
4
 
! Отговори
До 11 преди 6 дни
И аз това обяснявам. Сядат от Конмебол и канят Япония и Сауди Арабия да играят в Копата, няма квалификации, няма никакво усилие, за да влезеш в тоя посредствен турнир. 90 % от играчите са анонимници от първенствата на Южна Америка и Аржентина като ги бие феновете на гномчето се подмокрят.
11
7
 
4
 
! Отговори
JERRY VASSILATOS преди 6 дни
ЗА СВЕТОВНОТО=Мундиал , се играят Квалификации в Южна Америка, за 6 квоти от 10,реално са 13, но Суринам и Брит.Гвиана(която е уж независима) не играят с тиммове, а пък Френска Гвиана не е независима и също няма тимм....Но за техния си турнир = Копа Америка, никога не е имало квалификации за участие .
10
8
 
2
 
! Отговори
JERRY VASSILATOS преди 6 дни
Едно време имаше две първенста--на Северна и Южна мрика = КОПАТА, СИ Е САМО НА ЮЖНА..СЕГА ОТ ПОСЛЕДНИТЕ 24 ГОДИНИ, ВКАРВАТ ТИМОВЕ ОТ СРЕДНА И СЕВЕРНА АМЕРИКА = МЕКСИКО,САЩ..А ВЕЧЕ И ЩЕ ОБЕДИНЯТ ТУРНИРА В ЕДИН : ПАН-АМЕРИКАНСКИ ФУТБОЛЕН ТУРНИР...ПРЕДИ НЯМАШЕ КВАЛИФИКАЦИИ ЗА КОПАТА.ВСЕКИ СИ ВЛИЗАШЕ И ИГРАЕШЕ ОТ ЮЖНА АМ...НО СЕГА ЩЕ ИМА -- ЗА НЯКОЛКО КВОТИ (МЕСТА) .С НОВИТЕ МИНИ-ОСТРОВНИ ДЖУДЖЕТА : ТЕ СА НАД 25 МИНИ ДЪРЖАВИЦИ ОТ КАРИБИТЕ -ГРЕНАДА, ТРИНИДАД, СЕНТ ВИНСЕНТ иКИТС, БАХАМИТЕ, ДОМИНИКАНА.
9
4
 
8
 
! Отговори
До 8 преди 6 дни
Първо се научи да пишеш, после ми обяснявай кой век сме, изпаднал. Тук се говори за истински мъжки футбол, а не за европейските безполови льохмани.
8
7
 
1
 
! Отговори
до 6 преди 6 дни
До До 3,прибирай се в пещерата си,бе неандерталец,от футбол разбиралн,ай-важното е ,че не си разбрал,че сме в 21-ви век след новата ера
7
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Супер, започва истинския футбол. Нищо общо с цирка, наречен европейско първенство, където стадионите са осветени в знамената на дъгата и дори третите отбори в групите могат да продължат напред. Тук поне ще гледаме истински национални отбори, а не натурализирани африканци.
6
4
 
11
 
! Отговори
До 3 преди 6 дни
Как си личи колко разбирате от футбол фенките на португалския гнусар. Копата е най-стария и традиционен международен футболен турнир. В Копата е пълно със силни и корави отбори - Аржентина, Бразилия, Уругвай, Парагвай, Колумбия, Чили, Еквадор, Перу, САЩ, Мексико, редовно участници на световни първенства. Канада играха на последния Мондиал е Катар и се представиха добре. На Копата се играе мъжки футбол и няма гадна джеендур пропаганда. Пеле и Марадона никога не са печелили този турнир.
5
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Защо Русия не участва?! Нали първите голтаци в лицето на Бразилия са в БРИКС?! Да поканят и руския голтак там... Съвсем отделен въпрос, че е поне 2 класи под всеки отбор от Копа Америка... Ама все пак участието е важно!
4
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До 1, а Расию ще участва ли? Щото тъй и тъй никъде не я искат, може да се опита поне към зона Южна Америка да се присламчи?!? Между другото, уж бяха решили че ще се включват към азияткста футболна федерация, обаче се оказа че не им се играе с отбори като Бурирам Юнайтед и Пахтакор Ташкент, та се отказаха и ще чакат войната да свърши, и пак да ги върнат в зона Европа
3
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Селски турнир с посредствени отбори, реално силни са само Аржентена и Бразилия.И Аржентина като бие Перу, Гватемала, Никарагуа и Великденските острови пак ще я спечели и любимецът на ФИФА ще спечели златна топка.
2
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
просто кире да вари да копа тютюна на село :)))
1
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Украйна ще участва ли? А Израел?