Украйна обърна Словакия за първа победа на Евро 2024

Украинците взеха победата след силно второ полувреме
21 юни 2024 18:08, Александър Попов
106
Украйна обърна Словакия за първа победа на Евро 2024
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Украйна победи Словакия с 2:1 в мач от група „Е“ на Европейското първенство по футбол. Словаците откриха резултата в 17-ата минута, когато Иван Шранц бе точен със своя втори гол в състезанието. Микола Шапаренко изравни за украинците в 54-ата минута, а Роман Яремчук донесе победата в 80-ата минута.

 Така Украйна излезе на втора позиция с актив от 3 точки, а Словакия е на трето място също с 3.

Другата среща от групата противопоставя Белгия и Румъния, като срещата е утре от 22:00 часа.

Словакия стартира много силно срещата и създаде няколко отлични ситуации пред противниковата врата. В 10-ата минута Лукаш Хараслин бе изпуснат на задна греда и отправи удар от въздуха, но вратарят на Украйна Трубин направи майсторско спасяване.

Секунди по-късно Иван Шранц стреля по земя, като и този път Трубин се представи на ниво. 

Словаците продължиха да търсят настоятелно попадение. В 16-ата минута Давид Ханцко изпълни пряк свободен удар от дистанция, а украинският страж записа поредно спасяване. Все пак в следващата атака усилията на хората на Франческо Калцоне се увенчаха с успех. Хараслин намери Шранц, който с глава прати топката в мрежата на Украйна.

След попадението ролите на терена се размениха. Футболистите на Серхий Ребров тръгнаха уверено напред и Михайло Мудрик пропусна сам срещу Дубравка. Вратарят на Словакия направи решително спасяване и в 34-ата минута, след като отклони удар на Олександър Тимчик в гредата.

Две минути преди края на първата част Олександър Зинчеко отправи коварен удар от фаул, който затрудни максимално Дубравка.

В ответната атака Хараслин можеше да удвои преднината на Словакия с удар по диагонала, но Трубин отново показа високата си класа. 

Девет минути след подновяването на играта Украйна успя да изравни резултата. Зинченко напредна отляво и намери в наказателното поле Микола Шапаренко, който стреля от движение и хвана в крачка Мартин Дубравка за 1:1. Попадението даде импулс на състава воден от Ребров. В 74-ата минута при бърза контраатака Михайло Мудрик бе изведен сам срещу Дубравка, но прати топката в дясната греда.

В 80-ата минута Украйна записа пълен обрат в срещата. Шапаренко изведе от дълбочина резервата Роман Яремчук, а той с техничен удар направи 2:1.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


106
Още от Спорт
Флавио Бриаторе се завръща във Формула 1
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
101
0
 
1
 
! Отговори
До Fty преди 1 седмица
Не са евростлантици, а един т'р'ол с VPN. Пише едни и същи много коментари и блъска плюсове и минуси за минути по 10-20. Забелязвам го в статии, в които уж нещо позитивно се е случило за Украйна.
100
3
 
3
 
! Отговори
До 101 преди 1 седмица
Фицо ли им каза да загубят, изкуфял?
99
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
КАТО ГЛЕДАХ ВТОРИЯ ГОЛ МИСЛЯ ЧЕ БЕШЕ КАЗАНО НА СЛОВАКИЯ ДА ЗАГУБИ
98
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Манията за величие на русия винаги приключва с купони за хляб. Джо Байдън
97
0
 
2
 
! Отговори
До.95 преди 1 седмица
Ами може от юни да не се е мил ,ама кой не се знае от тая година от миналата ли или от поминалата
96
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Анонимен 81 Той, Фюри падна от Туламор Дю оня ден...
95
1
 
4
 
! Отговори
До 96 преди 1 седмица
Ами те едни пият от мъка други от радост ,а тоя май от сутринта
94
1
 
2
 
! Отговори
Ха-ха-ха-ха-ха-ха преди 1 седмица
"А ти не видя ли че руснаците 100 години тука ти наглеят и те имат за слуга?..." --- --- --- Кога успя да се натаралянкаш толкова бе?
93
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Май мина бе, сега е Юни!
92
4
 
3
 
! Отговори
Русофил преди 1 седмица
Не вярвам да има война и Ковид! Освен това съм сигурен че Луната е холограма и Распутин е хакал бабето Аликс Романова!
91
2
 
4
 
! Отговори
До 91 преди 1 седмица
Май ти си или не си си мил нито очите нито нищо и за това не виждаш и смърди от теб на украинска простотия та чак ти люти на очите и за това си като кьорав
90
2
 
3
 
! Отговори
До 80 преди 1 седмица
А те пък в Швейцария въобще не им дават на тия със скъпите коли помощи
89
2
 
1
 
! Отговори
До 87 преди 1 седмица
Ама ти може и да си кьорав, сега какво да правим като не виждаш?
88
0
 
2
 
! Отговори
До 86 преди 1 седмица
Ами в твоето бе или там където Мария Габриел ходи да се отчита щото и Боко там е ходил там първи при Галя
87
2
 
4
 
! Отговори
До 81 преди 1 седмица
Ами падна щото така му наредиха и гледах мача .Тоя Фюри нямаше нищо общо с тоя дето преби Уайлдър ,а ония е по-добър от Усик и има доста по-силни удари от украинеца
86
0
 
3
 
! Отговори
До 86 преди 1 седмица
Ами той си е поп в Русия тук е никой ,а да не забравяме прос100 Киро как се държа с Русия.Кряка ,че ще налага санкции,че Русия била Бензиностанция с ракети,е в тоя Харвард олиgофрени ли произвежда бе
85
3
 
5
 
! Отговори
До 83 преди 1 седмица
Ами,аз руснаци не виждам и даже Бай Тошо направи Кремиковци без да пита руснаците ,обаче виждам едни нагли слуги от 35 години на американците дето казват ,че не можело да има Южен поток,не можело да има АЕЦ Белене и платихме неустойка.Сега щели сме да подарим купените реактори на Урколандия и щели американците да ни направят два нови блока на АЕЦ Козлодуй на минимум тройно по висока цена.За какви руснаци ми говориш
84
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ако някакъв поп си позволява да се държи така с Президент на суверенна страна, те ще го изгонят като мръсно животно! Ама ние не сме такава!
83
2
 
2
 
! Отговори
тежка загуба волей преди 1 седмица
Куба България 3-0
82
6
 
6
 
! Отговори
Невероятни тъпаци преди 1 седмица
Форумните тлъсти oлигoфpени и самотните дърти алкохолици отново са детински превъзбдени от победата на укро-бандероските тъпaнaри на някаква игра. Естествено тук се пускат пpocтoтии като "новина" за някакви мачове, обаче истинските новини, че блок на АЕЦ Козлодуй е аварийно спрян заради новото американско "гориво" няма да прочетете. След 1 година няма да имате ток даже да драскате пpocтотиите си, ако сте късметлии да не експлоадират блоковете на АЕЦ-а.