Левски завърши наравно с Макаби Нетаня в голово шоу

"Сините" заличиха два гола пасив
13 юли 2024 21:57, Александър Попов
8
Левски завърши наравно с Макаби Нетаня в голово шоу

Левски представи отбора за новия сезон и завърши 2:2 с израелския Макаби Нетаня в последната си контрола, която се игра на стадион "Виваком Арена - Георги Аспарухов". Двубоят бе последна проверка преди новия сезон в Първа лига, който стартира идния уикенд.

В стартовия състав за срещата старши треньорът на Левски Станислав Генчев заложи на четири от новите попълнения - хърватския вратар Матей Маркович, португалския защитник Алдаир Невеш, бразилския нападател Майкон и българския национал Алекс Колев, който започна на върха на атаката.

Преди първия съдийски сигнал пък футболистите на Левски разпънаха транспарант в подкрепа на футболиста на ЦСКА-София Илиан Антонов, който тази седмица разкри, че се бори с онкологично заболяване.

Мачът на "Герена" започна в ниско темпо, като по-добро впечатление в тима на Левски в началните минути създаде бразилецът Евертон Бала, който опитваше да бъде най-активен в атака.

Гостите от Макаби обаче първи стигнаха до попадение. Това стана в 39-ата минута, когато след бърза контраатака Игор Златанович бе намерен непокрит в наказателно поле и с удар от десетина метра не остави шансове на Маркович.

Отново Златанович удвои аванса на израелския тим в началото на второто полувреме. В 53-тата минута сърбинът се измъкна зад гърба на "синята" отбрана и с техничен удар покачи на 2:0.

Левски намали в 61-вата минута чрез Марин Петков. Атака по левия фланг завърши с центриране по земя към национала, който с левия крак вкара за 1:2.

Само 60 секунди по-късно капитанът на Левски Вандерсон Цунами скочи най-високо при едно центриране от корнер и с глава фиксира крайното 2:2.

В оставащия около половин час до края домакините бяха по-добрият отбор, но гредата спаси Макаби Нетаня след удар с глава на резервата Мустафа Сангаре.

Левски започва новия сезон в Първа лига идната събота с гостуване на Локомотив София.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още по темата: Левски
Още от Спорт
Ансамбълът по художествена гимнастика спечели многобоя в Румъния
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
0
 
! Отговори
Христо Цветанов преди 4 седмици
До АнонименТози сайте не е за "политика". Пиша го в кавички, защото написаното не е политика, а тролене.Далече сте от:1.Истината за зверството, с 1200 невинно убити.2. Израел е една високо-развита страна, която чрез наука и знания е направила едно пустинно парче земя в райско място.Чудя се ня злобата, но най-вече на незнанието!
6
1
 
0
 
! Отговори
Христо Цветанов преди 4 седмици
До Не футболистНикога не ходете на срещите на отбора на народа! Освен злоба, която проявявате, имате нужда от известно обучение по логика на езика и писането. Бъдете здрав!
5
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Значи, кой нормален е позволил израелски отбори да играят с европейски??? То първо, че не са от Европа, 2ро че нации извършващи геноцид трябва да бъдат блокирани на всякакви международни състезания. Ето например как не допускат Русия в момента. Двойни стандарти се спазват.
4
0
 
0
 
! Отговори
тъъъъъъ преди 4 седмици
е щом така са се разбрали
3
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Колко пачки влачат :)))
2
1
 
10
 
! Отговори
Руси преди 4 седмици
Кой го интересува? И без това спорта в България е на ниво полупрофедионален. Да не говорим ,че храним африканци ,вместо да развиваме наши кадри. Ама то в България какво развиваме ,освен *** ?
1
6
 
7
 
! Отговори
Не футболист преди 4 седмици
Веднъж един от трениращите ми подари билет за мач на Левски.Играха срещу Дупница.Имаше 200-300 човека.Гледам и чопля семки.Гледам гледам и умирам от скука.По едно време съм заспал и семките ми се разсипали по земята.Изведнъж чувам съдийския сигнал и се събуждам и си викам идеално.Мача свърши ще си ходя.Оказа се че съдията дал сигнал за началото на мача.Умрях от яд.Не можах и да си тръгна че бях с един колега.И семки нямах.Пази боже да отида за втори път на мач на Левски