Смут по магазините: Готов съм да се бия за тия печки!

Изкупиха духалките и радиаторите, търговските вериги отчитат ръст от 300% на продажбите им
8 яну 2009 07:13,
88
Смут по магазините: Готов съм да се бия за тия печки!
Снимка: Булфото

Стотици мераклии да си купят печки задръстваха до късно снощи магазините за техника в София.

Най-търсени са духалките, които струват между 20 и 60 лв. Според търговците хората предпочитат този вид печки заради ниската цена и способността да стоплят една стая за 10-15 минути.

Търговските вериги отчитат ръст от 300-400% на продажбите на духалки и радиатори.

"Вземам печките и въобще няма да ги пробвам. Обиколих осем малки магазина и там духалките бяха свършили. Готов съм да се сбия за тия печки. Имам три деца и се уплаших, че ще стоим на студено тая вечер", обясни 45-годишен мъж, който във вторник вечерта си купи две печки от "Мосю Бриколаж" на "Цариградско шосе".

Касиерите в магазина обясняват пред вестник "Монитор”, че са продали повече от 100 отоплителни уреда за периода от 17,30 до 19 часа вечерта.

Всичко за кризата с газа

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


88
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
0
 
0
 
! Отговори
Тишо преди 15 години
Аз пък не съм съгласен с тези, които се сцепват да хвалят килматиците. Климатика топли перфектно при по-високи температури, но в момента моя климатик не може да насмогне да стопли хола ми. Хола е около 45 квадрата, климатика е голям, марка Хитачи, струва 1700 лв. Нямам термометър в стаята, но едва ли е над 19 градуса температурата, а не го спирам. Не е студено, ама не е и топло, примерно да можеш да си стоиш по тениска и да си отпуснеш душата. Сега съм включил и радиатора да помага на климатика. Така че споре дмен климатиците са ефективни, но за по-мали помещения.
66
0
 
0
 
! Отговори
Дядо Мраззззззз преди 15 години
Голям студ е в българските домове! Да благодарим на правителството за това, че се погрижи за нас и през тази зима! Вадете родопските одеала и вклиучваите "Дипломат" и се молете инсталацията Ви да издържи на напрежението, ако пък не, просто си стоите и трякаите със зъби ... може и по - топло да стане тогава !
65
0
 
0
 
! Отговори
Няма значение преди 15 години
Абсолютно те подкрепям,никой не е длъжен да подържа това парно,при положение,че си е чиста загуба и пилеене на газ.Всеки да се спасява и да си взема на климатик.
64
0
 
0
 
! Отговори
Няма значение преди 15 години
Най-доброто средство и респективно на икономичнотно е климатика,в момента има на пазара такъв ,който е дори по-икономичен от всякакви духалки .Наистина цената му е към 1700 лв ама си заслужава и както пове4ето хора живеят в малки апартаменти ще им свърши идеална работа.Харчи по половин киловат на час.
63
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Естествено, че има технологии. Има много и ще стават все повече. Но дай да гледаме реално на нещата. Тези нови технологии са много далеч от България, ние дори нямаме персонал, който да експлоатира бъдещият аец Белене... Тези нови технологии за нас са пълна утопия. Търговската гледна точка не я обсъждам, защото там интересите са много и е сложно. За мен важно беше да уточня, че на практика атома няма алтернатива в момента. И като цена на тока, и като кпд, и като въпрос на национална сигурност. Друга тема е, че България, като страна, която експлоатира ядрена мощност, може да изглещда по съвсем друг начин, но...
62
0
 
0
 
! Отговори
Фикшън преди 15 години
Мисля,че Рей Бредбъри беше казал за любителите на научна фантастика:Когато един мъж до 33 години,чете НФ това е добре за неговото умствено развитие,но когато чете такава и след това,внимателно трябва да се отнасяме към неговото умствено състояние.Хора не искам да ви обиждам,но слезте малко на Земята и не забравяйте къде Живеем,измислената Репубрика България,това дава обяснение на всичко което ни се случва или не ни се случва!
61
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
България фалира...
60
0
 
0
 
! Отговори
oFF.... преди 15 години
Виж, прекалено много се хващаш на техническата част на нещата. Идеята ми беше не да започвам спор, а да спомена че все пак има технологии за евтина енергия...Икономически са доста изгодни ама с гледна точка на потребителя, иначе големите какво печелят- нищо....в крайна сметка на кому му трябва киловата да е 1-2 стотинки ? Относно това че не се използва масово, верно, но идеален момент да сме първи в нещо, не само да копираме, ама нали нашите са дупедавци и клякат на ЕС, а не хора с мисъл... така ще си я откараме май....
59
0
 
0
 
! Отговори
10 стинки преди 15 години
всъщност температурата не е 1 а 100 млн градуса за термоядрен синтез, но тя е необходимо условие, т.е. трябва да се достигне до нея за да се получи синтез. А тия "икономически неизгодни" технологии, са изгодни за потребителите, точно защото са ефтини. А са икономически неизгодни, защото явно няма да носят голяма печалба и ще има засегнати интереси. Логика ;)
58
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Тези 6000 градуса, които рекламираш - ОК да приемем, че са толкова. Знаеш ли при каква температура протича термоядрена реакция (ядрен синтез)? 1 000 000 градуса. Говориш за слънцето! Там, както и в звездите се извършва точно този процес, самоподдържащ се синтез. А тези технологии, за които ти говориш, още никой не ги използва по света масово. Иначе казано от икономическа гледна точка, към днешна дата те са незначителни. Колкото до енергията на атома, това е най-мощната енергия, позната на човечеството в момента. Не ми се пише повече, затова спирам до тук. Просто не се изказвай за неща, които не разбираш. Едва ли си ***, просто нямаш образованието да говориш на тази тема. Ако ти е интересно - сядай да четеш.
57
0
 
0
 
! Отговори
Mopsi преди 15 години
Така , за сведение на невежите по отношение отоплението с климатици, искам да ви информирам , че аз от 3 год. съм спрял парното в къщи и се отоплявам с 2 климатика, като апртамента е 110 кв.м. Снощи температурата в 9 ч. беше 23 градуса в целия апартамент.Сметката за тока на месец през най-студените месеци не надхвърля 120 лв. а преди само за парно плащах 250. Така че спрете с глупавите кометари, особено тези които са много смели от разстояние, защото всеки индивидуално си преценява какво да ползва за да не мръзне той и семейството му.А, че проблема с газа е преиначен и доста силно преувеличен е абсолютно вярно и не разбирам кому е необходимо до всява паника в хората които и без това са достатъчно изнервени от т.н световна криза или просто от безумието наречено "живот в България".Хубав и спокоен ден:)
56
0
 
0
 
! Отговори
до oFF преди 15 години
Да, да... преобразуване на водата в газ и после пак във вода... Не влагаш енергия, а теглиш непрекъснато. Абсолютно съм сигурен, че точно такава технология те топли в иглуто на северния полюс.
55
0
 
0
 
! Отговори
oFF.... преди 15 години
Жоре жоре, всъщност не живея в България слава богу и ползвам в жилището си само такава технология- топло и енергия имам практически безплатно така че не ми се спори.browngas.com е сайта чети и се образовай
54
0
 
0
 
! Отговори
Жоро преди 15 години
Ти сигурно вярваш и за торсионните генератори... и за великденския заек и зъбната фея, както и че има Дядо Коледа.
53
0
 
0
 
! Отговори
oFF.... преди 15 години
Абе човече и ти не винмаваш, има технология за ВЕЦ които в пъти надминават производствеността на АЕЦ. За какво гоовря? За БРАУНОВ ГАЗ- ПОЛУЧАВАН ОТ ВОДА. Прочети малко, че даже и емигрирал българин е изобретателя Yull Brown или Илия Вълков както искаш му викай...та да ВЕЦ с браунова технология е стотици път по производителен от АЕЦ! Ползваш водата вземаш енергия и пак става вода...Ха сега къде ти е ума!
52
0
 
0
 
! Отговори
10 стинки преди 15 години
Глупости дрънкаш ти.
51
0
 
0
 
! Отговори
m. преди 15 години
от 4г. по-ниска температура от 20гр.C не съм имал - при това съм на последен етаж...А твоя климатик просто го рекламирай ...
50
0
 
0
 
! Отговори
39 преди 15 години
и помисли за реалните неща. Колко време ще ги строим генераторите,колко ще ни струва.Защо заблуждаваш хората. Ако не се разберат ,най-възможно близкото решение е това.А че ни затвориха АЕЦ,затвориха го. Против нашия интерес.Изпуснахме питомното и сега ще гоним вятъра в буквалния и преносен смисъл.
49
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Не лъжи хората, че си специалист. Нямаш никаква представа какви глупости дрънкаш.
48
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Абе вие ли сте бе? Кой ви пълни главите с простотии не мога да разбера. Какви алтернативи на АЕЦ имаме пък ние бе? Знаете ли колко са 1000 Мегавата топлинна мощност? Алтернатива на ядрения разпад е единствено ядрения синтез! И нищо друго! Нито вятър, нито вода, нито слънце. НИЩО