Смут по магазините: Готов съм да се бия за тия печки!

Изкупиха духалките и радиаторите, търговските вериги отчитат ръст от 300% на продажбите им
8 яну 2009 07:13,
88
Смут по магазините: Готов съм да се бия за тия печки!
Снимка: Булфото

Стотици мераклии да си купят печки задръстваха до късно снощи магазините за техника в София.

Най-търсени са духалките, които струват между 20 и 60 лв. Според търговците хората предпочитат този вид печки заради ниската цена и способността да стоплят една стая за 10-15 минути.

Търговските вериги отчитат ръст от 300-400% на продажбите на духалки и радиатори.

"Вземам печките и въобще няма да ги пробвам. Обиколих осем малки магазина и там духалките бяха свършили. Готов съм да се сбия за тия печки. Имам три деца и се уплаших, че ще стоим на студено тая вечер", обясни 45-годишен мъж, който във вторник вечерта си купи две печки от "Мосю Бриколаж" на "Цариградско шосе".

Касиерите в магазина обясняват пред вестник "Монитор”, че са продали повече от 100 отоплителни уреда за периода от 17,30 до 19 часа вечерта.

Всичко за кризата с газа

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


88
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
0
 
0
 
! Отговори
10 стинки преди 15 години
Представи си специалист съм :)А истината е горе долу обратно на това, което ти пишеш. АЕЦ е един от най-ефективните източници, но и един от най-мръсните. А и ни прави още по зависими отколкото от газа. АЕЦ произвежда ***, който може да бъде преработен единствено за военни разрушителни цели и за нищо друго. Това е отпадук който се разпада минимум трийсетина години. Съхраняването му е скъпо и също иска ресурси и контрол. Суровината за АЕЦ от къде идва. Те са комшии с газа.
46
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ВЕЦ с потенциал на АЕЦ? Ти *** ли си, къв си?
45
0
 
0
 
! Отговори
ahahah преди 15 години
ХАХАХА ох ще падна от смях, те милите кога ли са виждали ДУХАЛКИ ахахахххххххххаааааааааааааааааа!!!!!!!!!!!
44
0
 
0
 
! Отговори
добри преди 15 години
"Смут по магазините" - от журналистите! За - за нищо не стават, само за по-голяма сметка. Не се минавайте!
43
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
това е манипулацията.Разликата между тока и газа не е като между компоти и компютри,а като между топло и студено.Но хора като теб ще го разберат ,когато им замръзнат шушулките.
42
0
 
0
 
! Отговори
do N39 преди 15 години
"Най-чистия и ефективен енергиен източник е атомната централа."Е тука се изказа неподготвен. Има толкова много ПРИРОДНИ източници които могат да захранват цяла България. Прав беше човека за вятърните генератори, има ги в повечето развити европейски страни- ти за Vestas, EWEA май май дума не си чувал. ЕДИН такъв генератор с работата си за 2-3 часа може да ти захрани Софията за цял ден!!! Има и слънчеви генератори с френелова оптика (събиране на слънчева енергия и изпращането и под 1-2 мегаватов светлинен лъч към наземен тец, който ще захрани цяла България за 1 година!) Даже изобретателя е българин, ОПТИКОРН се занимават с това, ама нали пустите му интереси и пари са на първо място, ще си плащаме енергията като луди....а има толкова по- евтини и ЕКОЛОГИЧНО чисти от АЕЦ приятелю, просто не си чел...
41
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Кой ти е спрял АЕЦ, бе пич ? Първи и втори блок така или иначе са с изтекъл срок за експлоатация. Хилядамегаватовите пети и шести си работят, със спилането на трети и четвърти капацитетът на Козлодуй се намали с една трета, но у нас ток бол, в последните години се построиха вецове с потенциал на трети и четвърти блок в Козлодуй. Общото между газа и тока- като между компютри и компоти...
40
0
 
0
 
! Отговори
окото преди 15 години
Браво за позицията на 30. Изцяло за!
39
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Защо продължавате да се плюете един друг, вместо да плюете политиците които окрадоха България??? Това не мога да го разбера..... *** народ.... замръзнал народ....
38
0
 
0
 
! Отговори
глупак преди 15 години
Ти също си ***. Какви ветърни мелници/генератори/ са ти в главата.Ти специалист ли си. Най-чистия и ефективен енергиен източник е атомната централа. Защо манипулираш хората. Това е алтернативата на газа.Какво мълчат и журналистите .Европейското членство скъпо си го платихме. С продажбата на национален интерес.Спряха нашата АЕЦ,за да си пуснат техните.Ама промитите мозъци тук не могат да разберат каква е връзката между кризата с газа и пускането на АЕЦ.
37
0
 
0
 
! Отговори
signal преди 15 години
В малка България има повече от две хиляди минерални извори с температура над 30 градуса.В тези райони със сравнително малко средства могат да се изградят по примера на Исландия геотермални-термопомпени станции,които ще ни отопляват за "жълти" стотинки.Ако си задавате въпроса,защо това не се прави,отговорът е ,че петролни,въглищни и газови лобита нямат интерес,напротив те всячески ще пречат на такава топлофикация,както го и правят!За тези които си мислят,че климатиците ги отопляват за сметка на привнесена топлина,ще кажа,че това става до около -5 градуса,след това си на ел.нагревател и далавера няма!
36
0
 
0
 
! Отговори
deputat преди 15 години
duhayte mi go da se stoplite
35
0
 
0
 
! Отговори
Aman преди 15 години
Как пък не - иска им се на техно-маркетите да си вдигнат продажбите, но уви. Чиста проба спекула си е твърдението, че радиаторите са студени - имам си и парно и вряла вода...
34
0
 
0
 
! Отговори
Alex преди 15 години
I az mislia kato nomer 30. Samo che e triabvalo niakoi da misli zatova po-rano. Osobeno puk za sluncheva i viaturna energia niamame nikakav problem v Bulgaria. Ama nali triabva da se vlojat pari.....a te se vlagat v djobovete na niakoi hora, a ne v idei za blagoto na durjavata.
33
0
 
0
 
! Отговори
Stig преди 15 години
Номер 30 ! Радвам се, че има хора, които са наясно с нещата. Напълно подкрепям мнението ти!
32
0
 
0
 
! Отговори
Sulio Dimitrov преди 15 години
Тва пак е партенка, такова нещо няма. Печки има навсякъде и чак пък да се избива някой - друг път. Стадото пак се поддаде на внушената паника, кво толкоз е станало чак. Журналята пак преувеличават. Пфу :)
31
0
 
0
 
! Отговори
Някой преди 15 години
Първо не съм шоп, щото нямам роднини по шопските села.Второ - не зъзна щото си имаме парно, журналята само раздухват скандали и сензации. И трето - имам си и духалка и електрически радиатори, и бойлер си имам. Не съм ходил по магазините, но ме съмнява много да видя биещи се хора за радиатори. Така че ако такава гледка ти доставя удоволствие, по-добре си потърси друго удоволствие защото това няма как да го видиш!
30
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
хора, защо се плюете и делите на софиянци и провинциалисти, не сме ли всички българи, не е ли време да изхърлим ***, който от години прави това разделение
29
0
 
0
 
! Отговори
10 стинки преди 15 години
и климатиците ще си ги биете в главите след два три дни. В България и тока е зависим от газа, а парно се разбра че ще има но с мазут. Въздух няма да има. Тия които са на твърдо гориво ще стоят на топло, а над града ще падне облак и ще трябва да дишаме от кислородни бутилки. Не ми трябва аец да се пуска. Да дадат 10тина млрд. да се направят още 5-6 веца и слънчеви генератори и сме готови. Ама нали трябва да сме зависими от някъде. Газ та газ. Ако не е то ще е петрол или внос на ел. енергия. Защо да сме малко по иновативни. В стара планина сега има вятър, колкото за две Софии, ама що ли да го ползваме. Давай газ!
28
0
 
0
 
! Отговори
RoujkaBG преди 15 години
Не духалки за топлене, а БУХАЛКИ за парламентарни тикви ВИ трябват.