Пловдивският кмет обяви война на Симеон Дянков

Финансист №1 драснал писмо до ЕБВР да не дава заем на града
27 май 2010 12:37,
167
Пловдивският кмет обяви война на Симеон Дянков
Славчо Атанасов. Снимка: БГНЕС

В люта словесна битка влезе пловдивският кмет Славчо Атанасов с финансовия министър Симеон Дянков.

Повод е снощното писмо на Дянков до Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР), в което министърът е поискал от европейските експерти да не разглеждат проекта за пътната инфраструктура на Пловдив.

Dnes.bg припомня, че след дълга война с областния управител Иван Тотев градоначалникът надделя и общинските съветници гласуваха местната власт да тегли от ЕБВР заем от 30 милиона евро.

Още по темата

Парите ще се използват за основно ремонтиране на 300 малки вътрешноквартални улици в Града под тепетата, чиято пътна настилка не е подменяна от 20 години.

"Парадоксално е, че в деня, в който Дянков стопира нашите амбиции, пред Борда на директорите на ЕБВР той обяви, че ще тегли държавен заем за справяне с кризата. Това е политически удар срещу гражданите и бизнеса в Пловдив.

Няма да позволя на никого да се отнася с Пловдив като с третостепенна колония. Такъв акт не помнят дори годините на най-голямото политическо противопоставяне и мракобесие", заяви Атанасов.

Той ще настоява за спешно заседание на Сдружението на общините в качеството си на член на Управителния съвет.

Градоначалникът се закани още, че ще се обърне към президента Георги Първанов и ще сезира посланиците на всички европейски държави.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


167
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
116
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
аз съм фен на Дянков ,ама малко по-малко ме разочарова ! оставете сметките дали пътищата били изгодни ,щото никой не е чувал например,че град Каварна(12000 души) изтегли 20 млн облигационен заем и никой не разбра нишо !!!защото чувам ,че за Пловдив(350000души) им спират парите не за първи път! няколко пъти вече Дянков говори само като политическо лице ,все по-малко като експерт ,това почва да изнервя хората ,ама да спира проекти ,само да изпълнява политическа поръчтова вече е преклено и малоумно
115
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
КЪДЕ ЩЕ Е ДУЕЛА ?
114
1
 
2
 
! Отговори
граматик преди 14 години
До 123.Май , с.несъзнателните ти грешки Василев, станаха повече от допустимото. Сега пък кажИ. Това вече си е неграмотност.
113
2
 
2
 
! Отговори
граматик преди 14 години
Продължаваш да упорстваш, а можеше да се поучиш
112
2
 
3
 
! Отговори
граматик преди 14 години
Василев, имаш 3 граматични грешки-обЕсня, сЪС заем и излезНА. Ако и икономиката ти е като граматиката-жалко.
111
1
 
1
 
! Отговори
ico преди 14 години
slavcho idi i se navedi na priatelia ti gergov i parvanov vidiaxme te i teb kolko pari stryvash,riadko ima takiva politicheski kyrvi kato teb,xaide ne capai neta pisnalo ni e ot teb
110
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
На Василев му свърши работното време.......
109
0
 
7
 
! Отговори
наздраве! преди 14 години
Хора ,забравихте ли,че г-н Дянков не беше си платил здравните осигуровки, а ползва здравната система. Браво на пресата, че го разкри!
108
10
 
0
 
! Отговори
старец преди 14 години
Б.Б. не прощава на предателите. От това ще страда Пловдив за съжаление. Но има местни избори, избирателят знае какво да направи с попърдака Славчо - на ***!
107
0
 
6
 
! Отговори
АЛФ до 109 преди 14 години
Целта не е да не се усвои, а да се усвои когато ГЕРБ дойдат на власт, това си го записаха в решенията на Общинският съвет, ама няма кой да чете. Чукча писател, Чукча не читател.........
106
1
 
10
 
! Отговори
ГЕРБушко преди 14 години
Много заблудени хора сте....!!! Значи магистрала може да се строи финансирана от БЮДЖЕТА, а улици не могат да се оправят със пари от ЕБВР !!!!! Да ви имам логиката, единствения възможен вариант е със заем да се оправят улици !!!! Тъй като на Боко във главата са му само големи проекти, за това си има медицински термин / синдром на *** / дано скоро всички го проумееят. А *** Дянкофф нямаше да има нищо против ако заема беше от неговите еврейски другарчета.......
105
0
 
6
 
! Отговори
АЛФ преди 14 години
Абе това да не ти е битката при Сталинград, много силни думи използваш - оцеляването на българският народ. Изберете си някой партиен герберски послушко, та да затънете и вие до уши като софианци. А относно Панаира ви и Старият град, Баш Бойко няма никакво намерение да разваля статуквото и той си го каза ей така по между другото, ама друго си е да говориш популистки. Ако знаеш спецификата на общините щеше да ти е ясно, че за големи инфраструктурни ремонти винаги се ползват заеми.
104
0
 
7
 
! Отговори
жертва преди 14 години
еййй *** народ! гласеца бил пресякъл видиш ли далавера. ами да сега кмета няма да си гушне едно милионче! Нека му! а ние че ще си строшим скапаните брички по разрушените пътища няма значение. важното е комунистите да страдат защото станишев е виновен нали така беше. браво дянков нищо не трябва да се стори никога и така е сигурно че няма да се краде да те ***!!
103
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Ей ,това *** сте голяма работа-радват се че някаква фирма няма да може да работи .Нищо ,че дупките по града са толкова големи ,че цели коли пропадат в тях .Веднага почна философстване кой колко щял да открадне-ами точно от тоя заем ако го бяха отпуснали нямаше как и едно евро да се отклони защото преди да преведе транш банката проверява какво колко и как е свършено.*** си по дупките щастливи .
102
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
славчо,лесно ти беше да кметуваш в ТРАКИЯ.а сега.не се мъчи да *** голямата лъжица.тя не е за всеки.
101
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
абе отпуснете му някой лев на този мрънкач,че всички улици са разкопани в града и е кошмарно предвижването.
100
0
 
7
 
! Отговори
АЛФ преди 14 години
Ако знаеш народа на Пловдив колко кредити ще изплаща заради недоразумението Дянков ще ти се иска и ти да си извънземен.
99
0
 
5
 
! Отговори
АЛФ преди 14 години
Твърдиш, че община Пловдив няма собствени средства ли или и ти като твоите господари определяш кой има и кой няма - ПЛАНОВА ИКОНОМИКА
98
3
 
3
 
! Отговори
До Извънземния Алф преди 14 години
не плачи, защото ти спряха кранчето извънземлянино. Този кредит народа на Пловдив ще го плаща и ти не можа да кррадеш.
97
3
 
3
 
! Отговори
Ей Крити-к! преди 14 години
Ако не си от Пловдив,майна не се изказвай. По големи евреи от комунистите ,които упрвляват града, няма!