Пловдивският кмет обяви война на Симеон Дянков

Финансист №1 драснал писмо до ЕБВР да не дава заем на града
27 май 2010 12:37,
167
Пловдивският кмет обяви война на Симеон Дянков
Славчо Атанасов. Снимка: БГНЕС

В люта словесна битка влезе пловдивският кмет Славчо Атанасов с финансовия министър Симеон Дянков.

Повод е снощното писмо на Дянков до Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР), в което министърът е поискал от европейските експерти да не разглеждат проекта за пътната инфраструктура на Пловдив.

Dnes.bg припомня, че след дълга война с областния управител Иван Тотев градоначалникът надделя и общинските съветници гласуваха местната власт да тегли от ЕБВР заем от 30 милиона евро.

Още по темата

Парите ще се използват за основно ремонтиране на 300 малки вътрешноквартални улици в Града под тепетата, чиято пътна настилка не е подменяна от 20 години.

"Парадоксално е, че в деня, в който Дянков стопира нашите амбиции, пред Борда на директорите на ЕБВР той обяви, че ще тегли държавен заем за справяне с кризата. Това е политически удар срещу гражданите и бизнеса в Пловдив.

Няма да позволя на никого да се отнася с Пловдив като с третостепенна колония. Такъв акт не помнят дори годините на най-голямото политическо противопоставяне и мракобесие", заяви Атанасов.

Той ще настоява за спешно заседание на Сдружението на общините в качеството си на член на Управителния съвет.

Градоначалникът се закани още, че ще се обърне към президента Георги Първанов и ще сезира посланиците на всички европейски държави.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


167
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
96
3
 
2
 
! Отговори
Ти дето си от П-в преди 14 години
Майна, това е ПОПУЛИЗЪМ, а в общината КОМУНИЗЪМ :))))). Верно е кофти е да не може да свиеш тези пари. Не се притеснявай други пари ще ви паднат. :)) Не скърби толкова.
95
4
 
10
 
! Отговори
АЛФ преди 14 години
Значи обшините управлявани от ГЕРБ могат да теглят кредитити, а за другите няма. Е това е див МИЛИЦИОНЕРСКИ КОМУНИЗЪМ!
94
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Bekirov e faliral otdavna. niama da ima rabota za kompaniata na gergata..deto ia kupi zaradi zaema :)..ami slavcho i toi ostana bez pensia
93
2
 
6
 
! Отговори
korleone преди 14 години
Само за тези които не са от Пловдив:ПОПУЛИЗЪМ-,, Примитивна политическа тактика,която има за цел да заблуждава и манипулира народните маси чрез щедро раздаване на обикновенно неосъществими обещания и др.или грубо казано флиртуване с тълпата,,Ние си знаем мястото и не е необходимо други да ни дават съвети какво да правим с града си и кой да ни е кмет.Моля Ви се,гледайте си в купичките!
92
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
я виж ти :)няма да има вече кинти за асфалтовата базичка на гусин бекиров :)емииии тежки времена са не мое само обикновенните хора да страдат...
91
5
 
19
 
! Отговори
ГЕРБушко преди 14 години
До 90Чудя се от къде се навъдиха толкова ограничени хора който не виждат по далече от носа си...И въпреки всичко подкрепят некадърници..Относно успелия на запад Дянкоф същия е уволнен на 24 април 2009 от Световната Банка въпреки еврейските протекции...Но трябва да се чете а не само да се зяпа TV-то което се е превърнало във трибуна на Б.Б и компания доказани НЕКАДЪРНИЦИ !!!!!!!
90
8
 
18
 
! Отговори
дедо преди 14 години
и ти ли си *** като него.Вън Дянков от България с мисия на саботьор и предател
89
5
 
12
 
! Отговори
Shark преди 14 години
Това е вярно, за съжаление наистина Пловдив не може да случи на добър кмет. А Дянков си е едно недоразумениеу което е на път да съсипе страната. Не знам докога Бойко ще го държи, какво още трябва да се случи??
88
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
А ти сигурно си много разбиращ и учен!Какъвто и да е, отиди в световната банка да им кажеш, че са некадърни, защото са го взели на работа при тях! Защо оплювате всички успяли на запад българи?! И ти кой искаш? Орешарски или Петър Димитров??!! Или някой побелял пенсионер от коридорите на БАН? Добре си върши работата Дянков! Може прекалява с орязването на разходите, но...като цяло затегна фискалната политика на страната, а не прахосва като ***!
87
7
 
19
 
! Отговори
Антигербер преди 14 години
Дянков е ***,която няма и представа от икономическите проблеми на българите.По-голям *** от министър Дянков не съм виждал.
86
7
 
2
 
! Отговори
sahonh преди 14 години
Майни - лоши хора, зли хора... можеш да ги чуеш как пъплят:D
85
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Не че защитавам Дянков, нооо...Пловдив няма добър управник от години. Славчо също е един главок, който освен да се кара с институции и да върши простотии нищо друго не прави. Защо трябва Пловдив да затъва с дългове и то за улици? Вече е заложен целия стар град, пак от един бивш кмет. А и не можа ли общината да защити един европроект и да направи улиците с европари? С кредити всеки може, Славчо!! Но да си кмет се иска и малко повече акъл!
84
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Дянков пресече поредната далавера... това е цялата работа
83
4
 
17
 
! Отговори
Браво на Славчо! преди 14 години
Абе Дянков кога ще си събере багажа от Бояна - и защо се подвизава там, след като можеше да бъде настанен във Филиповци.
82
2
 
13
 
! Отговори
заядливко преди 14 години
На какво правно основание министър Дянков изисква от ЕВБР да не отпуска кредит на една самоуправляваща се местна администрация? На никакво!!!! Е защо някай прокурор не се замисли какво представляват действията на С. Дянков като министър, който не са в правомощията му. Освен това лично премиерът заяви, че улиците в градовете са проблем на местната власт. Е как да стане при това положение.
81
4
 
4
 
! Отговори
korleone преди 14 години
Браво ,Славчо ! Само така мойто дете ,няма да се даваш ! Само свирни със свирката и ще ги минем една мотика,няма да се плашиш арапчето ми,искат пак да лапат,кризата,немотията,какви ли не аргументи ще изтъкнат за да е на тяхната.Оооооооп ***,*** !!!
80
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Дянков, мълчи си там бе! Нали пловдивчани ще си го изплащат този заем. Освен това Пловдив е културната столица на държавата - трябва да се поддържа.
79
5
 
6
 
! Отговори
До 77 преди 14 години
... "Те ще си го гарантират", но ние - пловдивчани ще го "обслужваме". Пък и да асфалтираш квартални улички със заем, нещо много скъпично ще ни легне. Има далеч по-неотложни неща за вършене в Пловдив. Относно "духането" - ще видим, но категорично няма да гласувам за Славчо.
78
7
 
4
 
! Отговори
До 71-дежурния на По преди 14 години
Тези глупости, които си написал може да ги пробутваш на някой *** като теб. Кои заеми са връщали, онези които ни завеща БКП - 11 млрд.? Увеличиха резерва, ама пък и набързо похарчиха 3-4 млрд., незнайно за какво и за кого. Имаше пари за инфраструктура, но къде отиваха и какво построиха, че нещо не се сещам? А, да при Батко и Братко и подобни. Забравих за циментираното Черноморие, за заменките, за спрените еврофондове, за далаверите във Военното министерство, за Масларова и така до безкрай.
77
10
 
9
 
! Отговори
вис преди 14 години
Дянков, GO HOME= LEAVE PLOVDIV ALONE!!!! ДИПЛОМАТА ОТ КОЛЕЖ ЛИ ТИ Е, ДРУГАРЮ МИНИСТЪР???? С КАКВИ ПАРИ СЕ ИЗУЧИ???? ФОНДА НА ЛЮДМИЛА, НАЛИ???? В ЛОВЕЧ, НЕ БЕШЕ ОТ НАЙ-ДОБРИТЕ, ДА НЕ КАЖА ПОСРЕДСТВЕНИТЕ..... НЕ СТАВАШ ЗА МИНИСТЪР!