Няма да се оттегля, запъна се Каймаканов

Областният управител дал ?100 000 заем на Джевдет Чакъров
Обновена: 18 юни 2013 10:47 | 18 юни 2013 10:36,
74
Няма да се оттегля, запъна се Каймаканов
Венцислав Каймаканов Снимка: БТА

Назначеният областен управител на Пловдив Венцислав Каймаканов от квотата на ДПС тази сутрин успя да влезе в сградата на Областната управа, преди да се съберат протестиращи срещу него.

50 души протестираха срещу назначаването на губернатор на Пловдив от ДПС.

Те скандираха: „Оставка! Долу олигарсите!".

Самият Каймаканов покани протестиращите на среща, но те поискаха да слезе при тях.

“Нямам намерение да се оттегля и не членувам в нито една партия”, коментира пред журналисти новият областен управител. Венцислав Каймаканов каза още, че е избран лично от премиера Орешарски.

По думите му слуховете за връзката му с ДПС се пускат нарочно от партийните централи на недоволните от неговото назначение. Вчера същото заяви и лидерът на ДПС Лютви Местан.

През 2009 година стана ясно, че тогавашният екоминистър Джевдет Чакъров е взел 100 000 евро заем от Каймаканов за купуване на имот в София, върху който да бъде изграден стоматологичен център за съпругата му.

Още по темата
Чакъров тогава не разкри условията, при които ще връща парите. По това време Венцислав Каймаканов беше собственик на цигарената фабрика „Юрий Гагарин” в Пловдив.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Беше се кандидатирал за кмет на Пловдив и събра минимален брой гласове, защото никой не го искаше, хората не го искат, защото отдавна се говори,че е с ДПС, а той сега насила влиза.
56
3
 
1
 
! Отговори
ФЕС преди 11 години
Искаме оставка, искаме нови избори.... и аз искам много работи, но няма!
55
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Крайно време е сегашните управляващи да проявят малко разум. 1. Всички областни управители от квотата на ДПС да се изтеглят 2. Станишев да подаде оставка. 3. Да си дадат НС срок до кога ще са в парламента 1 , 2, 3 месеца или до изборите за европарламент. 4. Кои най важни закони през този период ще се приемат и велико НС с нов изборен закон. Същото се отнася и за правителството.
54
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Каймановите да се оттегли. Стига бе, ДПС ще му помогнат и на него с полицаи. Тя тази държава е на мръсните турча. А и пък пари на улицата не се оставят. Това да не е Борисов да си подаде оставка.
53
1
 
5
 
! Отговори
До 61 преди 11 години
Не разпространяваи лъжи. Плевневлиев си доиде богат на власт. Не е грях да имаш пари. Грях е да си беден.
52
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До trayan.petkovОще ли не си видял?
51
4
 
4
 
! Отговори
Гюро Михайлов първи преди 11 години
Росен Плевнелиев притежава огромни суми в офшорни сметки в Кипър. Почти 1 милион $ е прибрал президентът от договори, с които е източил общия бизнес с Linder, компанията инвеститор в Бизнес Парк София. Иначе дава акъл, първо сваля доверие, после ще работи с правителството
50
0
 
1
 
! Отговори
До55 преди 11 години
Само защото в момента са в опозиция
49
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ДОЛУ ДПС.
48
1
 
9
 
! Отговори
Един Българин преди 11 години
До ВалериОсвен е си е платил и той и "Чакъра" са знаели че заемът няма да се връща в пари. Сега с властта ще ограби областта и ще си ги върне с 1000% лихва!!! ****АСТ!!! Протести до дупка! Няма да търпим повече да ни тъпчат ***!!!
47
2
 
21
 
! Отговори
ГЕОРГИ преди 11 години
ПРИЗОВАВАМ ПЛОВДИВЧАНИ ,КОИТО ИСКАТ ДА ЗАЩИТЯТ ИМЕТО СИ И ИМЕТО НА ПЛОВДИВ ДА ИЗЛЕЗНАТ НА ВСЕОБЩ ПРОТЕСТ СРЕЩУ ОБЛАСТНИЯТ УЛРАВИТЕЛ НАЛАГАН ОТ ДПС ,ПРОТЕСТ И СРЕЩУ ПРАВИТЕЛСТВОТО .ТОВА Е ПРЕДАТЕЛСТВО .ПРЕДАВАТ ПЛОВДИВСКА ОБЛАСТ В МРЪСТНИТЕ РЪЦЕ НА ДПС.
46
14
 
20
 
! Отговори
Гюро Михайлов първи преди 11 години
Защо няма протести и пред централата на ГЕРБ? Те са част от същото политическо статукво, и от същото НС, и също са отговорни за избора на Делян Пеевски, и управляваха по мутренски, и същи пълнеха джобовете на тоя и на оня, освен и на себе си. А тоя на снимката, ще се оттегли. Да не говори заучено.
45
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И как ще работиш сред море от омраза? Ще се криеш в сградата под щитовете на полицаите, които също вероятно са против назтачението ти? Имаш много малко време, използвай го за свое и на гражданите на областта добро!
44
3
 
25
 
! Отговори
fff преди 11 години
До Пловдивски"Трябва да излезем масово. Да си върнем достойнството. Да изметем политическата клоака ДПС, БСП, Атака." - не забравяи и ГЕРБ !
43
3
 
33
 
! Отговори
Пловдивчанка преди 11 години
Не мога да се примиря с това-в красивия ми старинен Пловдив-областен ПРОДАЖЕН БЪЛГАРСКИ *** И НАГЛЕЦ! Долу тази *** ***,да свалим това гнусно продажно правителство,а този-да го изгоним с камъни!
42
2
 
45
 
! Отговори
НЕмаргинал преди 11 години
Я да не се занимаваме на парче.Цялата банда вън от парламента.Искаме нови избори !!!!
41
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До ИзбирателА ти мислиш ли, че ако има човек достойнство,ще се натиска за такава длъжност?
40
5
 
46
 
! Отговори
Пловдивски преди 11 години
Трябва да излезем масово. Да си върнем достойнството. Да изметем политическата клоака ДПС, БСП, Атака.
39
3
 
48
 
! Отговори
Патриот преди 11 години
ДПС май съвсем се самозабравиха и използват момента, че си имат за партньор *** като СерГЕЯ когото могат да слагат в партер когато и както си пожелаят. Искат ДАНС - получават, искат областни - получават. Утре ще поискат да се върне Източна Румелия. Никоя нормална държава не търпи незаконна, противоконституционна и разбойническа партия в парламента си.
38
2
 
32
 
! Отговори
БРАННИК преди 11 години
Ние помним Батак сети се там какво е ставало и пак помисли.