Хеликоптери пристигнаха в помощ на Стара Загора

Продължава борбата с огнената стихия
16 юли 2024 11:12, Красимир Ангелов
33
Хеликоптери пристигнаха в помощ на Стара Загора
Снимка: Община Стара Загора

Два хеликоптера кацнаха на Летище Стара Загора за да се включат в борбата с огъня край града, съобщават от общинската администрация.

Това бе възможно, благодарение на бързо полученото разрешение от ДКК. Все още не е изяснено от къде ще пълнят вода и двата хеликоптера, но минути след пристигането им, се очаква да започнат борбата с огнената стихия.
 
През цялата вечер пожарникари, полицаи, служители на Горското стопанство се борят с пожара, разразил се вчера следобед в района на „7-и километър“. С тях са и десетки доброволци, както и високопроходима и тежка техника на ТЕЦ „Марица-изток 2“ и „Мини Марица изток“.

На всички, борещи се на терен,  са осигурени храна и вода, отчитат от общината.
 
Обявеното частично бедствено положение остава в сила.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
0
 
! Отговори
Руснака преди 1 месец
Какви са тези хеликоптери? От къде са дошли? Как ще гасят с тях?
31
0
 
2
 
! Отговори
Розовата преди 1 месец
Само преди малко нали гледаха по Нова Цветанка и Гнома само с две думи подметна че цялата Южна България гори и това е цирка приключи и започнаха коментарите за неговото партийното семейство и за неговото благополучие и лични облаги това са нашите политици Българи когато в неговият двор не гори не ги интересува!
30
1
 
0
 
! Отговори
Русия преди 1 месец
Има хора които още сънуват СССР и си мислят че Русия ще ги спаси свърши тая *** търсете по реална помощ от съседните държави а не да бълнувате
29
0
 
0
 
! Отговори
Земеделска техника преди 1 месец
Кафе са земеделците с модерните технологии багери и трактори за по триста хиляди лева защо не помагат цялата Южна България гори нали те са родолюбци оставят в България и милеят за земята и горите е те това е скриха се кат мишки
28
1
 
1
 
! Отговори
Братя преди 1 месец
Всички балкански държави са ни братя и трябва да се знае това и винаги ще помогнат когато е необходимо големият проблем е с нашите продажници власт имащите в България стоят като плъхове ***!
27
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен ! преди 1 месец
Кога пристигнаха бе *** няма ги всичко изгоря нещастници ще ми говорите по новините само за ДУПЕСЕ Делян и Доганя България гори бе простаци викайте помощ от съседните държави че спасение НЯМА
26
0
 
0
 
! Отговори
А преди 1 месец
До Анонимен 25 След като Русия изпрати самолет, който по вашите думи загаси пожара, защо България изпрати сто пожарникаря да гасят горските пожари в Подмосковието? Не можа ли просто същия самолет да ги загаси сам? Стига с това раболепие, ту Русия, ту САЩ. Самолета минава и изсипва някакво количество вода на някаква площ, а онези долу които се пекат на огъня? Как самолет може да загаси торф горящ на дълбочина 2-3-4 метра? Без хората на земята не става. Самолета помага, но без хора и техника?
25
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Преди години при поредния голям пожар над града Русия изпрати противопожарен самолет,който потуши огъня.
24
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Урсула фон дер Лайен защо не организира ЕК нещо да помогне за гасене на пожарите на Б. С какви очи Герб ще гласуват за такова ухилено същество. Природни бедствия война нищо не я трогва вечно хилната муцуна рептилка.
23
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Великите ни турски "братя", дето тук някви само разправят как първи щели да ни се притекат на помощ, къде са? Изобщо знаят ли че има пожари в България? Пратихме им толкова помощ след земетресенията, а те и копче не са ни помогнали при бедствие. Това показва кой народ е по-качествен от двата.
22
3
 
6
 
! Отговори
До Анонимен 8 преди 1 месец
"Защо не поискате самолет от Русия?" - - - Защо от там? Нали твоите шефове дефакто включиха България, без да се допитат до народа,във военни действия против нея. Нали имаме уж натовски партньори с безплатни бази у нас. Те къде са е въпросът! Защо не се включат поне веднъж да помогнат, вместо само да искат и да грабят земя и ресурси!
21
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А къде е помощта на евроатлантическите ни "партньори", чиито бази тъй гостоприемно и безплатно приютихме? Те нямат хеликоптери ли, които да могат да се впуснат в борба с това ужасно бедствие на един от техните членове? Що за партньорство е това, в което само едната странавзима и граби с шепи,а другата е принудена да раздава без нищо насреща?
20
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
За това че бяха допуснати тия ужасяващи пожари правителатвото да подава оставка незабавно. Трябва да понесе отговността.
19
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
За какво ни е това Нато като един хиликоптер не изпратиха на помощ при тия пожари. Ние само даваме нищо не получаваме. Базите на САЩ също никога не помагат никога. Думи нямам думи нямам.
18
1
 
2
 
! Отговори
А преди 1 месец
До Анонимен9 Като падне самолета, този с многото акъл, какво ще го правим? То самолета е, като хвърчило, можеш да си правиш всякакви експерименти с него и да видиш, дали ще лети.
17
0
 
3
 
! Отговори
Атлант Европейски преди 1 месец
Нерде партньорите бря? Пет бази имат и нищо. Нерде партньорите?!?
16
1
 
3
 
! Отговори
Домбил Бомбасов преди 1 месец
До пор що най в ероятно целта с покупката на тия самолети е била да се усвоят едни средства, а тт данните - после ше видиме. от време на време карат комунясите до брюксел и толкоз. явно на шапкарите им требват рейсове, не машини за издирване и спасяване
15
7
 
0
 
! Отговори
Евразин Алахакбаров преди 1 месец
До селянин може ама задунайски татарстан е руска губерния, не китайска провинция и разликата е видима.
14
0
 
5
 
! Отговори
пор преди 1 месец
До Анонимен 9 Миналата година С-27 тренира пускане на кашони с вода над летище Чешнегирово. Нямам представа защо не ги пуснат и те да гасят, или не им се рискува на шапките.
13
4
 
3
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 1 месец
До Анонимен8 по същата причина, поради която италианците ги изгониха от милано по време на епидемията. ще дойдат пияни, натряскани до горе с техника за шпионаж ще се правят 2 седмици на интересни и ще напишат фактура като се едно сме го купили тоя самолет. правилния въпрос е що терем и ония дето уж правели български плаващ танк са сложили на трупчета модернизацията на съществуващи образци.