НЕК зариби язовир "Розов кладенец" с над 400 000 малки шарани

Рибите ще допринесат за подобряване на биоразнообразието в язовира
16 юли 2024 10:09, Красимир Ангелов
8
НЕК зариби язовир "Розов кладенец" с над 400 000 малки шарани
Снимка: НЕК

Над 400 000 малки риби шаран пуснаха в язовир Розов кладенец служители на НЕК и представители на компанията дарител на зарибителния материал. Шаранът е подходящ вид, който се очаква да се адаптира успешно към водите на язовира и да допринесе значително за подобряване на неговото биоразнообразие, отчитат от НЕК.

Язовир Розов кладенец е разположен в югоизточна България до Гълъбово. Основното му предназначение е да осигурява необходимите води за нормална работа на три топлоелектрически централи посредством цикличен топлообмен на водата.

Строителството му е извършено през периода 1957-1960 г. Постоянната сравнително висока температура на водата прави язовир Розов кладенец привлекателно местообитание за редица водолюбиви птици – корморани, пеликани и лиска.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
НЕК е превзета от некадърници и се занимава с всичко друго, но не и това което трябва. Там е шеф върху шефа, а няма индианци, човешки ресурси 25 човека, някакви обучения безмислени, готвене, обучение антикорупция за държавни служители каквито те не са. Харчат се пари за безумия, телевизори, табла и бели дъски навсякъде. Директорите губят времето на хората с напълно ненужни действия, пълна трагедия.
7
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Считай колко трябва да си зле да ядеш тая дънна канцерогенна риба от водоизточник, вонящ на септична яма. Ама има си хора без акъл и без работа- ходят да ловят...
6
0
 
0
 
! Отговори
Цикличен топлообмен? преди 1 месец
Тези шарани да не вземат да се сварят.
5
0
 
1
 
! Отговори
Кирчо преди 1 месец
Шааа го източим и него !
4
0
 
4
 
! Отговори
Нек Неков преди 1 месец
Нек също така си затвориха очите, когато март месец се източи язовир Широка Поляна с предтекст, че ще правят ремонт (пунта мара за 3-ти път). Всъщност ВЕЦА направи пари, а язовира е дълбок 2 метра при комплекс Романтика - най-дълбоката част. 4/5 от водата липсва. Това е само един от язовирите, които източиха тази година. Има още няколко със същата схема.
3
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Защо постъпват така с избирателите на Възраждане и Величие?!?
2
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Това не трябва да се казва, защото сега ще има голямо ловене и ядене.
1
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
управата зарибява избирателите на всеки 6 месеца