От днес настаняват в контейнери до 8 души останалите без къщи от пожар

Във Воден трябва да пристигнат 15 дома на колела
21 юли 2024 08:55, Петър Бойчев
113
От днес настаняват в контейнери до 8 души останалите без къщи от пожар
Снимка БГНЕС

От днес днес държавата ще осигурява временни жилища за хора, чиито къщи са изгорели в пожарите. След като президентът Румен Радев призова правителството да вземе мерки, а премиерът Димитър Главчев отговори, че досега молби не са постъпвали, вътрешният министър Калин Стоянов обяви, че още в неделя във Воден ще бъдат доставени 15 контейнера.

Днес започва доставка на контейнери за живеене, логистиката вече е направена, обяви Стоянов. Той обеща МВР да се погрижи за жителите на Воден и Крайново, които загубиха домовете си.

Очаква се в района да бъдат закарани 15 контейнера. Всеки от тях е годен за живеене, имат санитарни възли. По думите му във всеки контейнер могат да живеят между пет и осем души.

Според кмета на община Болярово са нужни 20 фургона. Той каза това пред президента Румен Радев, който предложи да бъдат докарани подвижни къщи от бежански центрове.

Във Воден вече са монтирани фургоните, дарени от Делян Пеевски, пише 24 часа.

Служебният премиер Димитър Главчев отрече, че има хора, на които е отказано настаняване.

"Не е имало такива заявки въобще. В Агенцията за социално подпомагане няма такива заявления", каза министър-председателят.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


113
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Евроатлантик 79. Кого си чул да се оплаква бе нервноатлантик ?
66
15
 
10
 
! Отговори
Ако не беше преди 1 месец
Корупционния договор на Радев и служебното му правителство,по който плащаме по милион на ден,за една седмица Воден ще е възстановено.Но не плюете по Радев?Дори и десетгодишните деца ще плащат,дори и тези във Воден плащат,за да си пълни Радев чекмеджета, а бившият министър на Енергетиката Росен Христов да си живее бейски в Дубай.
65
36
 
4
 
! Отговори
Евроатлантик преди 1 месец
Е какво се оплакват тия? Нали няма да плащат наем. Държавата ги предоставя напълно безплатно! Неблагодарността на българина е безгранична!
64
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
пара,зитите да си заминават ....
63
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
*** да си заминават откъдето са дошли, в 80% от територията на Украйна няма никакви военни дейюствия - защо са още тук??? На тяхно място в хотелите да настанят пострадалите от пожарите!
62
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Излезте на протест и обиколете адресите на всички "държавници" и "управници" от всички сфери. Най вече тези родени от Борисов и Пеевски. Ще си приберете всичко с лихвите. Синът на Божанов нотариуса ви следи
61
5
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Целият народ ( с изключение само на шепа мало,умници) се възмущава, че хрантутим мързеливи и неблагодарни наглеци, но нищо не се променя. А горките ни сънародници ги настаняват в контейнерри!
60
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тия чакат молби и после настаняват и като стане засечка викат че молби нямало. А не може ли първо да струпате 20-30 контейнера да настаните хората и после да чакате молбите. То му се запалил живота откъде да мисли за молби и да пише писма ?
59
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До тъй.....тъй 72. Къг климатик ? Кой ти каза че ще има ток ?
58
2
 
21
 
! Отговори
тъй.....тъй преди 1 месец
Ако са без климатик, по-добре отвън на поляната.....
57
2
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
нашите в контейнерри, чуждите в луксозни хотели на морето!
56
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Българинът е скромен човек. Примирява се и с малко. Я покажете видео репортажите от момента, когато пробваха да настанят украинците във фургони! Отказаха да влязат. Скандираха. Заплашваха. Изпратиха им автобуси и ги натовариха за морето. Сега във Воден се радват и на едно фургонче. В петък показаха една жена с *** как влиза в един фургон (изпратени бяха 2 бр. от ДПС Пеевски) и държеше ключове. Плачеше от радост казвайки (перефразирам) "Тези ключове ей така ще ги държа. Много съм благодарна".
55
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Украинците да не би да са в контейнери .Казаха им че ще ги местят там и от сутрин до вечер ги даваха по ТВ и какви били лоши условията.За изстрадалия българин обаче знае че няма Държава за него и дори не смее да си помисли че накой ще му помогне.Ние останалите българи трябва да нададем вой и да изметем тази власт дето гледа само себе си.
54
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Академик Денков преди месеци се похвали че е подписал споразумение България да участва във възтановяването на Украйна. Тогава разказваше ка ще помагаме със строителни матеряли, пари, техника и работници за възтановяването на разрушените Украински села. Много ми е инересно защо България не направи същото и за възстановяването на български села?
53
4
 
44
 
! Отговори
Mен преди 1 месец
Как не ви е срам ! Какви са тези контейнери без санитарен възел без климатици по 8 човека вътре като мишки и 5000 хил лв за къщите им ? Как се строи къща за 5000 лв то покрива е толкова даже повече !На ромитТе им дадохте жилища в София да живеели цивилизовано! На украинците помощи и жилища по морето !На имигрантите построихте убежища , А на бедните българи които ви плащат данъците и сметките контейнери! Как не ви е срам !!!!!!!!!Какви застраховки да имат те пари за хляб събират !!Срам и позор!
52
13
 
4
 
! Отговори
килър петков преди 1 месец
само пожари, наводнения, земетресения, глад, глоби, бой и полицейски час за ганчето !! най обичам да мачкам ганчета по улиците и нямам търпение да ги пратя на фронта за да плувам в долари !!
51
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
за хохлите хотели и сичко без пари, за *** контейнери и призовки. нали искахте Промяна ? еми ето я - промяна на населението и тя почва с вас !
50
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
8 човека в 20 квадрата фургон? Сигурно само прави ще седят вътре.
49
2
 
32
 
! Отговори
Пенсионер преди 1 месец
Горките хора. При тази адска жега ,без климатик , тези контейнери са негодни за живеене.
48
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Що? Не може ли и тях на хотели по курортите, като украинците? Все пак за наши граждани става въпрос. Те, поне, се внасят и са се внасяли с години в нашия бюджет.