От днес настаняват в контейнери до 8 души останалите без къщи от пожар

Във Воден трябва да пристигнат 15 дома на колела
21 юли 2024 08:55, Петър Бойчев
113
От днес настаняват в контейнери до 8 души останалите без къщи от пожар
Снимка БГНЕС

От днес днес държавата ще осигурява временни жилища за хора, чиито къщи са изгорели в пожарите. След като президентът Румен Радев призова правителството да вземе мерки, а премиерът Димитър Главчев отговори, че досега молби не са постъпвали, вътрешният министър Калин Стоянов обяви, че още в неделя във Воден ще бъдат доставени 15 контейнера.

Днес започва доставка на контейнери за живеене, логистиката вече е направена, обяви Стоянов. Той обеща МВР да се погрижи за жителите на Воден и Крайново, които загубиха домовете си.

Очаква се в района да бъдат закарани 15 контейнера. Всеки от тях е годен за живеене, имат санитарни възли. По думите му във всеки контейнер могат да живеят между пет и осем души.

Според кмета на община Болярово са нужни 20 фургона. Той каза това пред президента Румен Радев, който предложи да бъдат докарани подвижни къщи от бежански центрове.

Във Воден вече са монтирани фургоните, дарени от Делян Пеевски, пише 24 часа.

Служебният премиер Димитър Главчев отрече, че има хора, на които е отказано настаняване.

"Не е имало такива заявки въобще. В Агенцията за социално подпомагане няма такива заявления", каза министър-председателят.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


113
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В началото когато хохлите започнаха на тумби да идват имаше момент,в който бяха решили да ги настаняват в подобни фургуни в Елхово мисля,че беше. Но те само като ги видяха вдигнаха крясъци до небето и си вдигнаха парцалите от там,след което ги настаниха по хотелите по морето! Сега управниците са решили,че тези кутии стават за българските нещастници,които ще бъдат натъпквани като копърки в тях! Безсрамниците нямат граници на цинизма и гаврата си върху народа ни!!!
46
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Фют Недей сега да плуваш на пияна глава, опасно е. Като поизтрезнееш, тогава влизай.
45
3
 
20
 
! Отговори
Някой пише по-долу преди 1 месец
армията да им построи къщи. Колко пъти да повтаряме тук предложението: За определен контингент младежи да бъде възстановена задължителната казарма само под формата на Строителни войски и службата там да бъде ТРИ ГОДИНИ, за да има време освен данаучат занаят, да бъдат и ограмотени онези от тях, които не са благоволили да ходят на училище или са го правили само няколко години, но не са успели да научат азбуката. Който не е завършил средно образование - три години Строителни войски!
44
10
 
2
 
! Отговори
Фют преди 1 месец
До 52. Изпих си фрапето, влизам да поплувам, а вие продължавайте да строите с народна пари, и... да не забравите 5000 лева обезщетение. Може и да вдигнат данъците, щото държавната хазна не е бездънна яма, но трябва да помагаме, нали:)))
43
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Няма как България да получава пари от ЕС за украинските бежанци, след като в ЕС отдавна спеяха помощите за тях. Дори в Полша, Германия и Нидерландия Украинците си плащат вече сами наемите. Нали реваха че в Европа ги карали да работят за да се издържат.
42
18
 
3
 
! Отговори
Пею преди 1 месец
И КЛИМАТИЦИ ИМ РАЗДАЙТЕ И БЕЗПЛАТЕН ТОК. НАЛИ ЗАТОВА ОЩЕ СИ ИСКАТ КОМУНИЗЪМА И ГЛАСУВАТ ЗА ВАС. БЪЛГАРИНА ИСКА СИЧКО НАГОТОВО И ДА НЕ РАБОТИ. АКО БЯХА СИ ЗАСТРАХОВАЛИ КЪЩИТЕ КАКТО Е В НОРМАЛНИЯ СВЯТ !!! АМА НАЛИ СМЕ ОЩЕ В РУСКИЯКЕНЕФ.
41
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
до 51 Аааааа, нахаках ли ти го до сливиците с 32-ри коментар, смооотаняк Фют?
40
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Стига с тази мантра, че парите за украинските бежанци идвали от ЕС. Абсолютна лъжа е тов. Може ли да кажат по коя точно европейска програма или деректива България получава пари от ЕС за украинските бежанци? България получава финансиране по програма за бежанците като цяло. Те отиват за подръжка на бежанските центрове, но не и към хотели. Плащанията на хотелиерите е изцяло от бюджета на държавата.
39
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Фюте, нещо си пийнал рано. Айде стига с твойте илюзии за светло евроатлантическо настояще, а?
38
9
 
0
 
! Отговори
Фют преди 1 месец
До 47. Е, не се самоопределяй, излагаш се пред хората:)))
37
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Украинците с джиповете в хотели на народна пара, бедните българи в дядовата ръкавичка по 8, във фурна при 40 градуса на сянка
36
3
 
14
 
! Отговори
тцтц преди 1 месец
"...а премиерът Главчев отговори, че досега молби не са постъпвали..." Какви молби искаш ГЕРБ-ерастка подлого. Държавата трябва да се намеси адекватно и моментално. Армията да строи, а не контейнери и по 5000лв обезщетение. Защо се забавихте и да поискате помощ от другите държави? А и ние защо нямаме достатъчно хеликоптери и самолети - защото Буци окраде и продаде всичко и остави дървената мафия на партньора ДПС да си действа безнаказано.
35
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Да си купят палатки а тез контейнери стават само за кокошките им
34
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Има стандарти по ЕС за всяка кокошка 3 кв.метра да се осигурят. За хората няма стандарти.
33
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До "До До 27" Да бе, от ЕС. Надяваха се нашите да капнат едни кинти от ЕС и се натегнаха, ама после се оказа, че ЕС дава по-малко пари и разликата я платихме всички ние.
32
1
 
25
 
! Отговори
До 38 преди 1 месец
Какви 100 лева за застраховка? Няма такава застраховка. Дори и да има - тези хора са самотни, с най-малката пенсия. Те пари за лекарства нямат, Вие очаквате застраховка да направят. Много бедно се живее. Съжалявам да го пиша, но и пари за зъболекар нямат хората.
31
3
 
9
 
! Отговори
Фют преди 1 месец
До 37. Извинете, вие имате хотел и сте отдали стаите си на украински дезертьори безплатно? Л***хман:)))))
30
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Един фургон е с площ 25 кв. м. И в един фургон живеят 8 човека то всеки ще разполага с по 3 кв.м. пространство. Ако всеки има легло с площ 2 кв.м. то ще му остава по 1 кв.м. да си сложи и нощно шкафче. Идеално!
29
8
 
11
 
! Отговори
До До 27 преди 1 месец
Прави си, ама за укрите парите са от ЕС
28
11
 
5
 
! Отговори
Фют преди 1 месец
До 32. Този въпрос го задай на сдружението на хотелиерите. Държавата в случая прави това, което е възможно. И, ако на българина не му се свидиха стотина лева на година за застраховка имущество, нямаше да има такъв вой при всяко бедствие. И, аз лично не съм съгласен от моите данъци вечно да се отделят пари за хора, които чакат само държавата да им дава. Щом аз си плащам застраховка имущество, ще се научат и те да го правят.