Силен дъжд и гръмотевици в София, мълния запали блок в Пловдив

Седем коли с щети след бурята в Пазарджик
23 юли 2024 15:00, Александър Попов
37
Силен дъжд и гръмотевици в София, мълния запали блок в Пловдив
Снимка: БГНЕС

Силна гръмотевична буря, придружена със силен дъжд, се развива над сСофия този следобед.

Дъждът започна да се изсипва около 14 часа, като трийсет минути по-късно става все по-силен и напоителен. Мощни гръмотевици го съпровождат.

НИМХ е обявил предупреждение - жълт код, за потенциално опасни явления в голяма част от страната. За София такъв не е в сила.

Получени са 12 сигнала след бурята, която премина през град Пазарджик, съобщи Мирослав Стоянов, говорител на Областната дирекция на МВР - Пазарджик.

По-голямата част от сигналите са свързани с информация за паднали дървета и клони по пътното платно и улици, като седем сигнала са за повредени транспортни средства, добави още той. Всички сигнали са за територията на град Пазарджик, поясни още Стоянов.

Мълния предизвика пожар в блок в пловдивския квартал "Кючук Париж". По първоначална информация пламъците лумнали на последния етаж на сградата на бул. "Александър Стамболийски". На място светкавично се отзоваши огнеборци и се справили със стихията. Има материални щети, като към момента няма данни за пострадали.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
3
 
45
 
! Отговори
ами, преди 1 месец
Много приятен дъждец поля столицата.Няма да е лошо в тези жега така да вали всеки ден по един час за освежаване на улиците,че и без това кмета и общината не се грижат за това.
12
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 6 Сигурно е панелка. И при ремонт на покрива повечето майстори режат гръмоотвода, щото им пречи на полагането на хидроизолацията. И резултатите са налице...
11
1
 
18
 
! Отговори
До 6 преди 1 месец
Откраднат е сигурно. Много се краде. Имам един колега живеещ в Гиганта. На товарния асансьор им откраднали мотора. Линейка който вика не може носилка да качат до 12 етаж.
10
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Да бе да !Мълния падна и лумна апартамент от предпоследниоя етаж. И един мърмот завива шоколад.Хайде по критично моля. Сценаристи на фантастика и клюки.
9
22
 
3
 
! Отговори
Пфф преди 1 месец
В провинцията е някаква дива джунгла и не се учудвам. Там и хората са доста елементарни, но пък научих, че имали и блокове. Все си мислих, че живеят в някакви землянки.
8
8
 
18
 
! Отговори
Содом и Гомор преди 1 месец
Пожари наводнения БОГ ще я приключи тая атеистка Д1ржава на ушеви мутри и комунисти .Така трябва с такива корумпирани нарко Содомитски държави като България.
7
3
 
34
 
! Отговори
Ники преди 1 месец
Еееахти новините. В София валял силен дъжд. Връх на журналистиката!
6
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Егати блока къде са му гръмоотводите да не са му ремонтирали покрива. Практика е на ония бежавите "майстори" да махат гръмоотводите за да не им пречат, а след това не ги възстановяват и жИлезото отива за вторични суровини.
5
1
 
27
 
! Отговори
Алекс преди 1 месец
Кой отряза гръмоотвода на запаления блок?
4
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В Пловдив буквално пръцна за 2 минути и тва беше. Тоя блок се е подпалил от жегата
3
0
 
7
 
! Отговори
Айляк преди 1 месец
Или както викаше един тъ.ак тук във форума - мълнията е явление, не е природно бедствие. Не е природно бедствие мълнията, ама пали блок...и трепе хора, за огромно съжаление. Няма нищо, те и ***.ците са природно бедствие, макар и да не го осъзнават...
2
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
блока от картон (панел) ли е бил че се е запалил ?
1
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Кючук Лондон и Кючук Люли са най-пострадали.