Трагедията в Елин Пелин: Човешка грешка при подготовка за сватба днес?

Друга причина може да е техническа неизправност
26 юли 2024 14:18, Александър Попов
122
Трагедията в Елин Пелин: Човешка грешка при подготовка за сватба днес?
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Фирмата, която стопанисва складовете с взривените фойерверки, е имала поръчка за сватба, която ще се състои днес, съобщава Нова тв. Това вади на преден план поредна версия, че човешка небрежност или техническа неизправност са причина за взрива.

Още по темата
Разследващите ще работят върху различни възможности, включително и за саботаж, която бе лансирана от няколко експерти.

Загиналият доц. Петър Шишков, дъщеря му и още няколко души, сред които и 22-годишният син на собственика, след края на работния ден, са подготвяли пиротехническите изделия за ангажимента им днес.

Това се случило в помещение извън складовете за съхранение, но в рамките на базата на фирмата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
94
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Загиналият доц. Петър Шишков е заработвал още повече като урежда активисти на ДПС с дипломи от Минно-геоложкия университет.
93
2
 
3
 
! Отговори
всичко е възможно преди 1 месец
До Анонимен 93, Кой се жени питаш? Да, може да бъдат мъж и жена! Но защо изключваме да са се женели двама мъже? Това също е възможно и много вероятно. Не съм ли прав?
92
5
 
7
 
! Отговори
Елементарно, Уотсън! преди 1 месец
Ще ви обясня как е станало! Те са изпълнявали поръчка за следващия ден, тоест за днес. Мотокариста (електрокариста) е трябвало първо да натовари един сандък (контейнер) с пиротехниката.А после да го натовари на камиона. Той явно е бил непохватен. Не е захванал добре отдолу контейнера. Той се е преобърнал,паднал е от доста високо и от силният удар е последвала детонация на един или няколко фоерверка. Това се е случило в голяма близост до останалите пълни контейнери в склада и е последвала верижна
91
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
доцентът добре е заработвал допълнително в тоя склад
90
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Освен ако не е правил собствената си сватба, да покажат граждански договор, нещо такова, стига сме слушали за университета и ректора. Кой се жени? Мъж и жена ли се женят? Журналистите са като папагали
89
0
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Сигурно всеки има такава история. На една нова година на мой много близък приятел му се взриви доста мощна пиратка в ръката и му отнесе 4 пръста. И.. стана левичар. Може да ви се вижда забавно. Особено за децата и порасналите деца. Ама... кажете си честно. Струват ли си парите и евентуалните последствия тия глупости? Или пък на Нова Година.. Добре де... за толкова пари вместо да зъзнеш в студа и да си гориш парите - ами направи един хубав подарък. По-ще се запомни от гърмежи и светлини 3 минути.
88
0
 
31
 
! Отговори
Пич преди 1 месец
"Явно точно при тях е станала белята." - вече знаят какво се е случило, и да вероятно този тази групичка е предизвикала пожара и последвалите експлозии. Просто сега се чудят как да му запазят името чисто посмъртно. Подобни "университетски кадри" ги помня от моето следване. Всички имаха паралелни фирми и частен бизнес, университетът го използваха за да набират работна ръка и да му ползват базата. Преливаха от държавното към частното. Съответно ставаха мърляви към безопасност и правила.
87
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нещо повече!!!! Наблизо минава ГАЗОВА ТРЪБА!!! ПРОВЕРЕТЕ!!
86
0
 
13
 
! Отговори
До 83 преди 1 месец
Доцента е реализирал събития с фойерверки, тъй като е бил спецвобластта на пиротехниката. На друго място писаха не за сватба, а за концерт е подготвял и организирал събитието. Вероятно наистина е изпробвал нещо на място. Или той, или дъщеря му, или сина на собственика, двамата вече не живи. Явно точно при тях е станала белята.
85
0
 
28
 
! Отговори
Пич преди 1 месец
"Манипулират ни с доцента, защото той не е бил там да преподава със студенти и много интересно защо точно е бил там" - доцентът е бил там по абсолютно ясни причини. Както всички други университетски предподаватели, той си е цъкал на частно, правел е фойерверки за частни партите за да заработва кинти. Вероятно е имал фирми, и т.н. Също толкоа сигурно е, че са пренебрегнали всякакви правила за безопасност, на които вероятно учи студентите. Още по-сигурно е, че нямат разрешителни за подобна дейност
84
3
 
20
 
! Отговори
Пич преди 1 месец
"Загиналият доц. Петър Шишков, дъщеря му и още няколко души, сред които и 22-годишният син на собственика, след края на работния ден, са подготвяли пиротехническите изделия за ангажимента им днес." - ясна е работата. Чукали сме на частно, имали сме някакво нерегламентирано цехче, в което сме правили самоделки. Ясна е работата, единственото неясно нещо е защо държавата спи и им дава на тия престъпници да си правят експерименти върху тонове експлозиви?
83
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ГЪРМЕЛИ СА ИЗПРОБВАЛИ СА ПУШКАЛАТА И СА ИЗГЪРМЕЛИ. ТОВА СЕ Е СЛУЧИЛО. НЯМА НИЩО СЛУЧАЙНО . ВСИЧКО Е ЗАКОНОМЕРНОСТ ОТ НЕГРАМОТНОСТА ПРОДЪЛЖАВАЩА ДА СЕ ШИРИ НАД ТАЗИ ОСТАНАЛА ТЕРИТОРИЯ. НЕГРАМОТНОСТ ПРОСТОТИЯ И ВИСОКОМЕРИЕ ОТ НОВОБОГАТАШИТЕ ТОВА Е ПРИЧИНАТА ЗА ТРАГЕДИЯТА.ВИНОВЕН ЛИ - ТОЗИ КОЙТО Е ДАЛ РАЗРЕШЕНИЕТО ЗА ПОДОБНИ СКЛАДОВЕ. НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ ГЛАСУВАЛО ЗАКОНА ЗА ПИРОТЕХНИКАТА. В НОРМАЛНИЯ СВЯТ ПОДОБНА ПОРНОГРАФИЯ НЯМА. ЗАБРАНЕНА Е. НО ТУК НЯМА ЗАКОНИ И ПРАВИЛА.
82
1
 
20
 
! Отговори
Защо преди 1 месец
такива складове се намират в населено място? И сред полето? Сигурно са били натъпкани догоре с взривоопасни вещества. За сравнение - военните складове се строят в хълмиста местност или котловина, за да няма риск за населението. През 2014-та в Горни Лом се взриви склад в завод за утилизиране на противопехотни мини. Тогава имаше 15 загинали - работници.
81
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
кога най-после някой от компетентна институция ще вземе отношение по тези гърмещи складове?!? колко още склада трябва да гръмнат, за да се вземат мерки?!? не усещат ли нищоправците, че някой хибридно и умишлено ги прави тези неща с конкретна цел?!? всички спят и блеят и се правят на неприятно изненадани. оставки в службите веднага! некадърници...
80
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Манипулират ни с доцента, защото той не е бил там да преподава със студенти и много интересно защо точно е бил там, за да се разбере истината за трагедията. Не може цял ден да ни обяснявате, че е бил доцент, а да не кажете какво прави в склада на частна фирма
79
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Може само част да са били фойерверки. Нещо такова количество складирани фойерверки ме съмнява. Но мир на душите на загиналите.
78
4
 
14
 
! Отговори
Пенсионер преди 1 месец
Добре че имаме възможност за коментари, да покажем колко негативизъм и п-рос-то-тия има по някои хора.Чудя се как е възможно такова падение.
77
3
 
7
 
! Отговори
BBB преди 1 месец
Най-вероятно са изпробвали някоя ракета отвън, която по неизправност е попадна в единия от складовете и така...
76
1
 
10
 
! Отговори
до 71 преди 1 месец
тоя същият каза и че 83 100 лева още му били платили като прехвърлял фирмата, която му били дали, обратно, аз не разбирам тия в Комисията как им е Математиката, щото или това момче не знае какво говори или е на 100ци хиляди Плюс, така и не разбрах, с какво и как е измамен - дали му работа, дали му забрата, дали му цяла фирма като му я прехвърлили на негово има, след като поискал да напусне, му върнали отгоре на заплатите колосални суми като 110 000 лева и т.н. то той бил Измамен, странни работи!
75
2
 
20
 
! Отговори
младоженец преди 1 месец
аматьори ! на мойта сватба ще изтрелям няколко бойни адрени глави към луната (прясно поръчани от брадска северна кореа ) - да видят вички от земята че се женя !! убрееее