Прокуратурата работи по всички версии за взрива в Елин Пелин

Огледът на местопроизшествието ще продължи
28 юли 2024 20:53, Анисия Иванова
209
Прокуратурата работи по всички версии за взрива в Елин Пелин
Снимка: БГНЕС

Едва днес успяхме да приближим до основната част на складовото помещение на фирмата, за да започнем оглед. Бяха открити две тела – и  двете силно овъглени. Единият труп категорично е на мъж, според съдебния медик. Едното тяло беше намерено затиснато под бетонов елемент. И двете тела бяха до сервизното помещение на фирмата. За другото тяло ще може да дадем отговор след съдебно-медицинската експертиза. Това заяви прокурор Наталия Николова във връзка с взривовете и жертвите в Елин Пелин.

Телата са откарани за аутопсия и медицинска експертиза, която ще е готова вероятно в понеделник, ще бъде проведена и идентификация с ДНК анализ, каза още тя.

„Работим по всички възможни версии – от човешка небрежност, повреда на някое от изделията, техническа неизправност и случайно деяние. Ще проверим и версията за умишлено причинено деяние”, заяви Николова, цитирана от Нова тв.

Изискана е цялата документация от съответните институции и тя ще бъде предоставена на следствените органи, които ще започнат работа още утре, каза още Николова. Разпитани са около 8 свидетели, сред които и охранителя на обекта, посочи тя.

Установени са обстоятелствата, поради които оцелелия по време на взрива мъж е бил в склада, посочи Христова от Национална следствена служба.

Николова допълни, че огледът на местопроизшествието ще продължи.

Взривовете продължават, на моменти са интензивни, на моменти стихват, по-глухи са, значи вероятно са в затворено помещение, каза вътрешният министър Калин Стоянов.

Той успокои, че няма завишение на стойностите за чистота на въздуха.

Стоянов каза още, че складът няма да гръмне, тъй като е обезопасен. Той посочи, че работата ще продължи взависимост от това кога ще спрат гърмежите.

Вътрешният министър разказа, че оцелялото момче е присъствало на случващото се около 10-15 до 20 минути и е успял да се обади на 112. Той подчерта, че личните му впечатления са, че момчето е много интелигентно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


209
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
119
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Основната версия трябва да е евроатлантическата - значи Путин е дезинформиран че складът не е за фойерверки, а военен, с оръжия за Украйна, или пък че това е пиротехниката за отбелязване на капитулацията на Русия на червения площад. Айде доказвайте основната версия.
118
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
116 - Така изглеждаше София след англо-американската агресия.
117
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
АБЕ ВЕРСИЯТА Е ЕДНА. УКРОФИЛИТЕ ПРАЗНУВАТ ВРЪЩАНЕТО НА КРИМ.
116
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Горе на сниката виждам шест микрофона! Това означава, че версиите са шест!
115
1
 
5
 
! Отговори
Банкеръ преди 1 месец
Очевидно складовете са унищожени напълно има четири трупа и един оцелял.Ако освен пиратки е имало и друго загубите са двойни.На войнолюбците препоръчвам да разгледат складовете и да си мерят приказките.Така ще изглежда София примерно след бомбардировка.
114
1
 
1
 
! Отговори
Закривай милицията! преди 1 месец
И наново! Вън пожарна, гражданска, ... И тогава ще започне да се оправя държавата!
113
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А Гълъбов Боевски Наркотрофиканта!?
112
0
 
3
 
! Отговори
Метаамфетамин4о преди 1 месец
183 А може ли да има не пръст а Хубот
111
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Може момчето, което не работи там, да има пръст в тази работа.
110
4
 
3
 
! Отговори
България е преди 1 месец
Изостанала държава един голям Бейруд
109
1
 
4
 
! Отговори
Баба Гуси БПЦ преди 1 месец
180 Гражданска защита няма закрита е отдавна и ушев получава повече пари да закриля мафията.Оди на ЮГ.
108
2
 
2
 
! Отговори
Фют преди 1 месец
До 177. Така е, закриваме милицията. Ние можем и сами да се изпотрепаме, без да ни разтървават, като вчера в Пловдив. Закриваме и пожарната. Сами ще си гасим пожарите. Закриваме и гражданска защита. Нямаме нужда от защита. Сами ще се оправяме от наводненията. Въобще нищо не ни трябва. Така по-бързо да се затрием, няма да се мъчим...... Ех, мало умнико, друго роди ли празната ти кра ту на???
107
1
 
2
 
! Отговори
Са гледам преди 1 месец
Интервюта за качеството на въздуха и тоя журнаглиста разправя че му мирисало на гума ава казали някакви нумеролози и знахари с някакви измервателни станции че немало проблем въздуха бил чист и могло да си диша спокойно
106
2
 
4
 
! Отговори
Нарко Лаборатория преди 1 месец
И склад за фоерверки.Е добре но като е склад закакво ти е доцент ли е там какъв е тоя дъртия който се самовзриви.Ако искаш да произвеждаш метаамфетамини ти трябват суровини които се внасят от Китай но трябва да имаш и подходящ бизнес свързан с конкретните или подобни химикали за да не изглежда подозрително.Въпреки че властта знае.
105
2
 
6
 
! Отговори
Закривай милицията! преди 1 месец
И наново! 60000 хрантутника и нищо! Некомпетентност и безхаберие! Какво са свършили за да не се стигне до тук!? Вън пожарна, гражданска,....
104
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нормалното е прокуратурата работи по всички версии в първите часове след взрива. След изминалите над 80 ч. от взривяването, поне версията за кълбовидната мълния успяхте ли да отхвърлите или я държите като дълбока резерва?
103
4
 
0
 
! Отговори
Цунгтромбонг преди 1 месец
До Тома неверни а кремвирши дават ле?
102
4
 
1
 
! Отговори
Домбил Бомбасов преди 1 месец
До Тома невернивикаш, само бонбандировача индентинфицира по ангцунг в цунгцванг. направо си за писател на конституций.
101
1
 
4
 
! Отговори
Тома неверни преди 1 месец
Слушах интервюто с това недоразумение-министер.....Както се беше наел да говори компетентно,вместода каже-да се индентифицират овъглените тела,каза ФИКСИРАТ ...А що кавги бяха за този,да го бъде или не....
100
1
 
1
 
! Отговори
Домбил Бомбасов преди 1 месец
тоя дето "се е спасил" да не е от боята случайно? чисто профилактично питам