Прокуратурата работи по всички версии за взрива в Елин Пелин

Огледът на местопроизшествието ще продължи
28 юли 2024 20:53, Анисия Иванова
209
Прокуратурата работи по всички версии за взрива в Елин Пелин
Снимка: БГНЕС

Едва днес успяхме да приближим до основната част на складовото помещение на фирмата, за да започнем оглед. Бяха открити две тела – и  двете силно овъглени. Единият труп категорично е на мъж, според съдебния медик. Едното тяло беше намерено затиснато под бетонов елемент. И двете тела бяха до сервизното помещение на фирмата. За другото тяло ще може да дадем отговор след съдебно-медицинската експертиза. Това заяви прокурор Наталия Николова във връзка с взривовете и жертвите в Елин Пелин.

Телата са откарани за аутопсия и медицинска експертиза, която ще е готова вероятно в понеделник, ще бъде проведена и идентификация с ДНК анализ, каза още тя.

„Работим по всички възможни версии – от човешка небрежност, повреда на някое от изделията, техническа неизправност и случайно деяние. Ще проверим и версията за умишлено причинено деяние”, заяви Николова, цитирана от Нова тв.

Изискана е цялата документация от съответните институции и тя ще бъде предоставена на следствените органи, които ще започнат работа още утре, каза още Николова. Разпитани са около 8 свидетели, сред които и охранителя на обекта, посочи тя.

Установени са обстоятелствата, поради които оцелелия по време на взрива мъж е бил в склада, посочи Христова от Национална следствена служба.

Николова допълни, че огледът на местопроизшествието ще продължи.

Взривовете продължават, на моменти са интензивни, на моменти стихват, по-глухи са, значи вероятно са в затворено помещение, каза вътрешният министър Калин Стоянов.

Той успокои, че няма завишение на стойностите за чистота на въздуха.

Стоянов каза още, че складът няма да гръмне, тъй като е обезопасен. Той посочи, че работата ще продължи взависимост от това кога ще спрат гърмежите.

Вътрешният министър разказа, че оцелялото момче е присъствало на случващото се около 10-15 до 20 минути и е успял да се обади на 112. Той подчерта, че личните му впечатления са, че момчето е много интелигентно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


209
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Сигурно са оставили всичко да изгори, защото е имало лаборатория за дрога. Този където е избягал и се е крил е бил дрогиран. Телата са на въглен за да не могат да се направят проби. Наркотиците са начин на живот на голяма част от българите. Тези прасета от ГЕРБ затриха България за десет години
78
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Абе, аз не съм видял в никой град където имат магазини да е гръмнал магазин. Нещо са объркали като са забърквали фокусите. Щом е била поръчка за сватба, нещо е трябвало да изписват в небето, може надпис с имената и завинаги или някакви други екстри. Иначе ако е било само за заря стотици зари се правят нищо не е ставало. Кой знае какви цветове, бои и химикали са бъркали с барут, за да станат ефектите и да хвърчат сърчица? Само някой много специален клиент може да поръча това. Клиентът да питат!!!
77
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Застрахователите на каква експертиза се надяват? За тях може би е важно да се докаже небрежност и вина на присъствалите?
76
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Взрив или пожар? Кое е възникнало първо? Момчето беглец казва, че първо чуло взрив, след това видяло огън. Но той бил под някакъв навес и изчаквал да откара продукцията за тържеството. Свидетелите са само двама. Охранителят е давал различни показания и е променял ключови данни. Дали е било от шока или се укрива нещо ще е много трудно да се разкрие. Язък за загиналите хора.
75
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
През деня до 17 часа всеки ден работели по 20 човека. Добре, че тези хора вече ги е нямало там.
74
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Хората от Елин Пелин не казват складовете, а казват завода. Може би в това се крие ключа за бараката.
73
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ох милите квази прокурори на прасето Цацаров работили по всички версии и така ще работят три години, ще построят три хотела и ще обвинят климатичните промени. Тези две жени на снимката нямат знания и за продавачки, но го раздават прокурорки като дуловската. Един затвор само за бг прокурори и децата им
72
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен0011 преди 1 месец
"Той подчерта, че личните му впечатления са, че момчето е много интелигентно." Браво на него, в такъв случай да го правят служебен вътрешен министър, че от този нищо не става!
71
1
 
2
 
! Отговори
Целофанов преди 1 месец
Тавариши, отваря се голяма пазарна дупка за пиратки, нема ли некой тавариш с дебел портфел да купи на едро нови пиратки от китайците?
70
1
 
10
 
! Отговори
Емблема преди 1 месец
С такъв смешен и не много умен министър кой би имал доверие в МВР?
69
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Както пишат по-долу коментиращите, тази фирма си е свикнала да гърми! Дали е с един и същи собственик или не, няма как да разберем, защото упорито му се крие името.
68
4
 
8
 
! Отговори
Заключение преди 1 месец
Основната вина за развитието и последствията от случая е на клоуна Калин Стоянов, който докато се снимаше на фона на наредените пожарни автомобили гореше склада на Фантастико. Никой не дръзна да гаси, защото пожарните бяха фон на политическия PR на бургазлията. Резултатът е над 50 000 000 лева косвени щети. Това е цената на PR кампанията на Калин Стоянов с псевдоним Калина-Малина. Сещате се защо.
67
1
 
10
 
! Отговори
Статистик преди 1 месец
Сега ще започне да кипи безмислен труд.Който и да е бил виновен вече не е на този свят.
66
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 86. Паднал си си на главата. Ай къш.
65
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ще работи ли по версията за взриватели на 150 мм снаряди изнасяни за фашистите в Украйна?
64
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Karl Shelby 83. Виж сега как елинпелинчаните си кротуват, не смеят да шукнат и чакат да им оценят щетите и да земат некой лев. Колкото дадат се кяр е.
63
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Karl Shelby 83. Еми елементарно е : тоя и такива като него типове са държавата. Не е ти и аз.
62
3
 
7
 
! Отговори
Пазач в шалом преди 1 месец
Приятели четете протоколите на ционските мъдреци . Резултатите са на лице , Говорисе че съвсем скоро Нетаняху ще дойде в България за да донесе документа, който премиера и Резидента на България щв подпишат - България да се включи с войски към натовският блок в подкрепа към Украйна - септември. Скачайте от леглата на оръжие пред парламента или поемете съдбата си!
61
0
 
10
 
! Отговори
Министър Калинчо преди 1 месец
Министър Калинчо защо е там? Да бае на пожарникарите ли?
60
0
 
4
 
! Отговори
еейй преди 1 месец
До Гого// "кафа акъллия", тичай това да го кажеш на прокурорката да си го запише в тефтерчето, щото тя май изтърва тази версия.