Почина Стив Джобс

Съоснователят на Apple си отиде след дългогодишна битка с рака
Обновена: 6 окт 2011 14:32 | 6 окт 2011 06:53, Красимир Ангелов
306
Почина Стив Джобс
Снимка: Reuters

Съоснователят и бивш изпълнителен директор на Apple Стив Джобс почина в сряда на 56-годишна възраст след дългогодишна битка с рядка форма на рак на панкреаса, съобщи Ройтерс.

"Блясъкът, страстта и енергията на Стив бяха източник на неизброими иновации, които обогатяват и подобряват живота ни. Светът става неизмеримо по-добър благодарение на Стив", се казва в кратка декларация на Apple.

Джобс се оттегли през август като изпълнителен директор на най-голямата технологична корпорация в света и предаде управлението й на Тим Кук.

Освен съосновател на компанията, Джобс бе смятан за сърцето и душата на Apple, коментира Ройтерс. На 1 април тази година компанията Apple навърши 35 години от своето създаване.

В специална съболезнователна телеграма президентът на САЩ Барак Обама описа Джобс като велик американски новатор.

Още по темата

"Стив бе сред най-великите американски новатори - достатъчно смел, за да мисли различно, достатъчно дързък, за да вярва, че може да промени света, и достатъчно талантлив, за да го стори", подчерта Обама.

Основателят на "Майкрософт" Бил Гейтс също коментира кончината на дългогодишния си конкурент:

"В света рядко може да се срещне човек с толкова дълбоко влияние, каквото упражняваше Стив, ефектът от което ще се усеща от много поколения наред.

За онези от нас, които имаха късмета да работят с него, това е безумно голяма чест".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


306
Още по темата: AppleСтив Джобс
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
261
3
 
39
 
! Отговори
Zornitca преди 12 години
Велик човек! Светла му памет! Историята ще помни!
260
5
 
13
 
! Отговори
Етнически Турчин преди 12 години
Големи разбирачи тука бе, аман от всичко разбират тия българи! Нито книги им трябва нито нищо, те си знаят всичко,забравих все пак съм във български форум! Жалко за човека...
259
4
 
3
 
! Отговори
Инкогнито преди 12 години
До 260: Galaxy S2 с по-слаб дисплей от Iphone 4? Честно? Голям майтап :))))Иначе за iOS vs Android съм съгласен. Докато приказката, че 4S е по-добър и балансиран (wtf?) модел от Galaxy S2, е пълна глупост. ;)
258
7
 
5
 
! Отговори
НаблюдателЕE преди 12 години
@ Мариян:Всичко е относително! GS2 има определено по-слаб дисплей от iPhone, iOS работи по-добре от A, инфраструктурата на Apple е с години напред...Да не говорим за iPhone 4S, който e далеч по-добър и балансиран модел от GS2...
257
14
 
5
 
! Отговори
Мариян преди 12 години
Лека му пръст на човека,но признайте си,че Galaxy S2 е най доброто в момента!!!
256
13
 
6
 
! Отговори
VIKING преди 12 години
Ima tolkova mnogo deca,koito umirat vseki den,ama nito duma....No za njakakv tuka edi koisi goliam forum....
255
1
 
26
 
! Отговори
до 245 преди 12 години
Много ми е интересно кои са "десетките по-големи такива" и по какъв критерии ги оценяваш? Защото по пазарна капитализация Apple са номер едно (в момента). По темата: Стив Джобс притежаваше изключително проницателен и креативен ум! Днес светът загуби един от най-големите новатори в технологичния свят!
254
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Притежаването на продуктите на епъл - разграничава глупавите от умните хора с много пари хахахахаха - смешни са ми с тиа айфоуни за по хиляда и триса книта как се перчат а дори не използват и 1% от възможностите му - хахахахахахахахаха
253
1
 
29
 
! Отговори
Мария преди 12 години
Креативен, иновативен, дързак ум, променил света към по-добро! Почивай в мир !
252
22
 
2
 
! Отговори
Slavchev преди 12 години
Спрете да се занимавате с глупости ами прочетете как и изкараите някои и друг лесен ЛЕВ отгоре wix/lrnforfree/pariotneta#!
251
2
 
20
 
! Отговори
Чолаков преди 12 години
Eпъл няма да е същото без Стив както се казва в статията той беше сърцето и душата на Епъл ии все още е ноо Господ си прибира добрите хора рано при него :) нека почива в мир той сега е на по добро място !
250
2
 
14
 
! Отговори
Темерут преди 12 години
Не знам, но Стийв Джобс беше един от най-големите иноватори в света на информационните технологии! Успяваше да изрази визията си във всички продукти на Епъл, и аз не съм убеден, че без него Епъл ще ги бъде... Почивай в мир Стийв!
249
3
 
18
 
! Отговори
T-World преди 12 години
Почивай в мир Стив , ти направи достатъчно за този свят ! Сега е време да твориш в други светове :((
248
2
 
8
 
! Отговори
Инкогнито преди 12 години
До 245: Не мога да разбера дали говориш сериозно или си ***, но в момента Apple е втората най-голяма корпорация в света като на 9 август дори задмина за малко Exxon Mobile и стана номер 1.
247
3
 
32
 
! Отговори
Христов преди 12 години
Лека му пръст на Стив, но се плаша като чета коментари от некви хора с които се разминавам всеки ден.Боже колко злоба сте събрали в себе си и то защото е бил богат. Разбирам че човек се озлобява като вижда как другия има милярди а той няма стотинки, но това мислене ще ни побуби.
246
4
 
6
 
! Отговори
Виртуален Палячо преди 12 години
Ако беше моторист, голямо плюене щеше да е от комплексарите. Не че сега няма де..
245
1
 
4
 
! Отговори
поклон преди 12 години
и благодарност!
244
25
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И зашо ми сложи минус, ***, на коментара "най-голямата технологична корпорация в света"?След като и бебетата знаят, че това са глупости и че има поне няколко десетки по-големи такива?Ако трябва на всяка цена да изтъкнеш, че ползваш надценените продукти на Отхапаната ябълка, кажи си го направо или се похвали на колегите си, те ще се впечатлят.
243
19
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
най-голямата технологична корпорация в света???
242
1
 
4
 
! Отговори
brigante преди 12 години
ами лека му пръст:( иначе не харесвам политиката и нещата на ейпъл