Почина Стив Джобс

Съоснователят на Apple си отиде след дългогодишна битка с рака
Обновена: 6 окт 2011 14:32 | 6 окт 2011 06:53, Красимир Ангелов
306
Почина Стив Джобс
Снимка: Reuters

Съоснователят и бивш изпълнителен директор на Apple Стив Джобс почина в сряда на 56-годишна възраст след дългогодишна битка с рядка форма на рак на панкреаса, съобщи Ройтерс.

"Блясъкът, страстта и енергията на Стив бяха източник на неизброими иновации, които обогатяват и подобряват живота ни. Светът става неизмеримо по-добър благодарение на Стив", се казва в кратка декларация на Apple.

Джобс се оттегли през август като изпълнителен директор на най-голямата технологична корпорация в света и предаде управлението й на Тим Кук.

Освен съосновател на компанията, Джобс бе смятан за сърцето и душата на Apple, коментира Ройтерс. На 1 април тази година компанията Apple навърши 35 години от своето създаване.

В специална съболезнователна телеграма президентът на САЩ Барак Обама описа Джобс като велик американски новатор.

Още по темата

"Стив бе сред най-великите американски новатори - достатъчно смел, за да мисли различно, достатъчно дързък, за да вярва, че може да промени света, и достатъчно талантлив, за да го стори", подчерта Обама.

Основателят на "Майкрософт" Бил Гейтс също коментира кончината на дългогодишния си конкурент:

"В света рядко може да се срещне човек с толкова дълбоко влияние, каквото упражняваше Стив, ефектът от което ще се усеща от много поколения наред.

За онези от нас, които имаха късмета да работят с него, това е безумно голяма чест".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


306
Още по темата: AppleСтив Джобс
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
241
4
 
12
 
! Отговори
НаблюдателЕE преди 12 години
@ неква скръндза: Доста са ти примитивни разсъжденията, интересно кой те е възпитал и къде... :-)Има анонимни дарители и се счита, че SJ е един от тях. В същност, половината от американските милиардери предпочитат да даряват анонимно...
240
21
 
7
 
! Отговори
Е преди 12 години
Колкото направи, толкова и взе. То не може или едното или другото. И двете трябва. Евреите много му помогнаха, и той им помогна на тях. Но нали знаете, който има парите, той поръчва музиката. Да е жив и здрав. И евреите и те. И ***. И ние, ама ние най-малко
239
7
 
30
 
! Отговори
Веселин преди 12 години
Ако го нямаше Стив Джобс сега твоят Galaxy S2 щеше да прилича на Nokia или Blackberry
238
26
 
8
 
! Отговори
неква скръндза преди 12 години
Може би защото е сириец (биологично) или защото е осиновено дете, но това беше най-скръндзавият милиардер в щатите. Нито цент за благотворителност - нищо чудно заради това си поведение е получил дар Icancer от всевишния..
237
2
 
23
 
! Отговори
читател преди 12 години
Светла му памет. Велик и неповторим!
236
8
 
26
 
! Отговори
хорейшио преди 12 години
Ако нямаше такива хора като Стив Джобс човечеството още щеше да живее в пещери и да е жертва на дивите животни.Полза от празноглави всезнайковци няма.
235
2
 
27
 
! Отговори
/v преди 12 години
J.M. има едно послание към всички ни: Wake Up! Разберете, че Apple и Steve *** са различни неща. Може да не харесвате Apple, но това не трябва да влияе на оценката ви за Steve ***. Да той е просто човек, като нас, но ако не признаваш успеха му, това означава, че лъжеш себе си. Фактите сами говорят. Аз не го изкарвам светец, дори не ползвам apple продукти и не смятам да ползвам в бъдеще, защото не споделям вижданията и идеите им, но фактите са си факти. Спрете да мразите. Събудете се!
234
5
 
13
 
! Отговори
KOM6IATA преди 12 години
EDIN OT DESETTE NAI VELIKI 4OVETSI PREZ POSLEDNOTO STOLETIE
233
3
 
36
 
! Отговори
az преди 12 години
Почивай в мир велики човече!
232
1
 
3
 
! Отговори
НаблюдателЕE преди 12 години
@243:Сигурен ли си, че някога е имало SXJ на Huawei? Някакъв линк?
231
3
 
4
 
! Отговори
но не е само той преди 12 години
Зенитхинг дори е по-раншен, като ZT-1 се продава от 1.3.2009 на цена 180$ в щатите...
230
3
 
4
 
! Отговори
до набл... преди 12 години
SXJ на хуявей. Все още се продава по китайските онлайн магазини на цени по 35$...
229
1
 
6
 
! Отговори
НаблюдателЕE преди 12 години
@ 233:Кой е този таблет с A1.0, който си купил година преди iPad, какъв му е модела?
228
21
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Apple имат добри продукти /естествено не най-добрите, защото Samsung Galaxy S2 е най-доброто в момента/ , но притежателите на iPhone в България са комплексирани селяни без грам техническа грамотност. Този форум доказва това за пореден път!
227
4
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
SJ беше един от ТЕЗИ, които определиха посоката на развитие на информатиката през последните 35 години! Влиянието му през последните години се увеличи значително, а марката Apple и нейните продукти станаха нарицателни...Приносът на SJ (300 патента съдържат неговото име, вярвайте ми, приносът му е бил истински) и на създадената от него фирма Apple в еволюцията на информатиката и създаването на по-достъпни, удобни, красиви и ефективни продукти за повече потребители, има историческа стойност...
226
4
 
7
 
! Отговори
до 231 преди 12 години
Ти си от малкото не зомбирани в консуматорското общество.Поздрави!
225
4
 
13
 
! Отговори
АС преди 12 години
Интересно колко от притежателите на Iphone в България използват Mac, сигурен съм че са под 0,01% ...Искам да ви запитам нещо! След като спазвате авторски права, защо си JAILBRAKE-вате телефоните?!?!
224
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Apple си е секта, а Джобс беше техният бог! Този форум е доказателство за това! Овце...напишеш едно мнение и веднага 30 човека ти цъкат + или -, в зависимост от това дали се подходящ за тяхната идеология!
223
10
 
7
 
! Отговори
до 234 преди 12 години
Нали си наясно, че пишеш пълни глупости...Какви авторски права, всичко е направено за да им кихаш пари. Не можеш да отвориш Iphone / в случай че искаш да му смениш батерията/, не можеш да отвориш Ipod /в случай че искаш да изчистиш праха под стъклото трябва да закупиш специален ключ, пак от техен магазин/ ...да продължавам ли??
222
3
 
11
 
! Отговори
до 229 преди 12 години
Прекрасно казано! Велик човек с велики идеи! Да почива в мир! Никога няма да бъде забравен!