Почина Стив Джобс

Съоснователят на Apple си отиде след дългогодишна битка с рака
Обновена: 6 окт 2011 14:32 | 6 окт 2011 06:53, Красимир Ангелов
306
Почина Стив Джобс
Снимка: Reuters

Съоснователят и бивш изпълнителен директор на Apple Стив Джобс почина в сряда на 56-годишна възраст след дългогодишна битка с рядка форма на рак на панкреаса, съобщи Ройтерс.

"Блясъкът, страстта и енергията на Стив бяха източник на неизброими иновации, които обогатяват и подобряват живота ни. Светът става неизмеримо по-добър благодарение на Стив", се казва в кратка декларация на Apple.

Джобс се оттегли през август като изпълнителен директор на най-голямата технологична корпорация в света и предаде управлението й на Тим Кук.

Освен съосновател на компанията, Джобс бе смятан за сърцето и душата на Apple, коментира Ройтерс. На 1 април тази година компанията Apple навърши 35 години от своето създаване.

В специална съболезнователна телеграма президентът на САЩ Барак Обама описа Джобс като велик американски новатор.

Още по темата

"Стив бе сред най-великите американски новатори - достатъчно смел, за да мисли различно, достатъчно дързък, за да вярва, че може да промени света, и достатъчно талантлив, за да го стори", подчерта Обама.

Основателят на "Майкрософт" Бил Гейтс също коментира кончината на дългогодишния си конкурент:

"В света рядко може да се срещне човек с толкова дълбоко влияние, каквото упражняваше Стив, ефектът от което ще се усеща от много поколения наред.

За онези от нас, които имаха късмета да работят с него, това е безумно голяма чест".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


306
Още по темата: AppleСтив Джобс
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
221
7
 
18
 
! Отговори
до 232 преди 12 години
Защото не си прав, мойто момче, затова ти цъкат всички минусите! Apple са компания, която зачита изключителните авторски права на всички звукозаписни компании. Айде замисли се сега защо умишлено не се поддрържа подобна функционалност в едно stock устройство...
220
10
 
9
 
! Отговори
do qwerty преди 12 години
Значи пич, първият си таблет закупих горе-долу 1 година преди да излезе айпад-а, беше с андроид 1.0... Единствено сигурно е, че джобс даде сериозна домашна на всички, занимаващи се с PR и маркетинг и образно казано научи този тип хора как с трици се ловят маймуни. Прави ми впечатление, че българите в 99% са си чисти месианци. Или чакаме някой да ни оправи, или възхваляваме измислени от медиите герои на новото време. Това е трагично! За прогреса на света джобс е направил много по-малко от Хитлер
219
6
 
10
 
! Отговори
231 преди 12 години
За какво ми цъкате минуси, защото съм прав ли?!?! Техниката на Apple е за хора тип "коне с капаци", на които всичко трябва да се казва как точно да стане! Никаква възможност за персонализация, иновативност и т.н....Стив Джобс беше не само велик бизнесмен, но и отличен психолог, затова знаеше това!
218
43
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Този човек е велик, да почива в мир! Той преброи глупаците в света!!! Само *** може да си купи телефон, на който не може да му зададеш произволна MP3ка за ringtone или да я изпратиш с bluetooth!
217
5
 
43
 
! Отговори
qwerty преди 12 години
Стийв Джобс е променил света това е сигурно. Тези който не харесват Apple могат да го кажат само благодарение на това, че всички продукти, който те смятат за по-добри са създаден, за да се конкурират с Apple. Защото, колко от вас бяха чували за таблет изобщо преди да излезе Ipad. Освен това, благодарение на количествата части, които Apple купува могат да се направят частите на всичи конкуренти достъчно евтино.
216
4
 
59
 
! Отговори
Милен преди 12 години
Стив бе един от многото, които имат добри идеи, но един от малкото, които дръзнаха да ги реализират. Човекът оставя дълбока диря в света на компютърните технологии, каквато малцина успяват. Лидер, който показа как трябва да се управлява една технологична компания.Лека му пръст.
215
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Хахахаха, Патриоте, върви да целуваш портрета на Волен Сидеров и недей да се опитваш да разсъждаваш върху неща, от които очевидно не разбираш!
214
5
 
16
 
! Отговори
марина преди 12 години
Поклон!Почивай в мир !Ние ще останем такива, каквито ти ни пожела да бъдем: ГЛАДНИ И НЕРАЗУМНИ! Дано успеем да променим с нещо света, така както ти успя!!!
213
33
 
9
 
! Отговори
Патриот преди 12 години
докато има балъци на този свят да им купуват сакатите телефони и компютри ще има и апъл!Освен това особено много ме погнусява начина по ,който се афишират ,като някаква младежка и бунтарска компания а в същото време телефоите им ,програмите им те следят и снасят информация на биг брадър и са затворени системи ,като *** ***!
212
6
 
15
 
! Отговори
мм преди 12 години
Ако не бяха хората като него,едвали форумните мишки сега щяха да имат поле за изява ,така ,че поклон пред човека!
211
4
 
20
 
! Отговори
антикомунист преди 12 години
Защо винаги има *** с неуместни коментари?
210
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Да почива в мир човека, но според десетте божи заповеди.2. Не си прави кумир и никакво изображение на онова, що е горе на небето, що е долу на земята и що е във водата под земята, не им се кланяй и не им служи.Гледам доста хора са я нарушили, а може би само мюсолмани има тук.
209
4
 
5
 
! Отговори
НаблюдателЕE преди 12 години
@ Патриот:Пишеш безсмислици и глупости, като ученик 10 клас! :-)Не вярвам да си в тази крехка възраст, но е време да се научиш да ЧЕТЕШ, по възможност в оригинал, преди да пишеш по форумите...
208
12
 
9
 
! Отговори
4oko преди 12 години
Steve *** беше селски тарикат ,който носеше торба пълна с евтини номера.А вие сте еб**и низките роби.Steve *** "ти ни отвори очите,ти ни показа пътя,ти промени света" МИШКИ ИЗМИСЛЕНИ!!!
207
3
 
10
 
! Отговори
za 217 преди 12 години
Проста пръчка си ми ти :) Ябълката в момента струва повече от Майкрософт
206
8
 
8
 
! Отговори
Стивън преди 12 години
Говорите все 1 го познавате. Никой не е незаменим, има по-велики изобретатели в сверата на комп. и винаги ще има !
205
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Поклон пред паметта на Стив Джобс. Ние, хората свързани с IT винаги ще те помним.
204
12
 
9
 
! Отговори
Патриот преди 12 години
Осен това апъл с цялата си наглост твърдяха че са измислили тъчскрийн технологията ,което е направо безумно,както и услуги за споделяне на песни чрез интернет ,почти всяка тхна "иновация' е кражба от някой измислил го много ама много преди тях!Аре бегайте ми от главата с тия въшкари апъл и пропадналата им фирма!
203
13
 
12
 
! Отговори
Патриот преди 12 години
Не искам да говор лошо за мъртвите, но прекалено много и незаслужено идеализирате апъл и Стив Джобс!Ето какви с фактите не Стив Джобс а Стив Возниак е геният ,който стои зад апъл ,той пише програмите и построява първия апъл компютър,Джобс е просто тарикат който се присламчва към него и окупира компанията той в началото хал хабер си е нямал от компютри!Апъл КРАДЕ графичната операционна система и мишката от Ксерокс!Продуктите на апъл са скъпи посредствени *** произвеждани в Китай!
202
6
 
14
 
! Отговори
R.I.P. преди 12 години
Колт, Уиндоус и Ябълката на Джобс са символите на американската технологична хегемония. Общото че и трите са създадени от гении.Поклон на Стив, почивай в мир. Милиони хора ще те помнят с добро.......