Прокуратурата поиска над 15 години затвор за Лупи

Обвинението настоява да му се отнеме и имущество
Обновена: 25 яну 2011 19:02 | 25 яну 2011 13:30,
74
Прокуратурата поиска над 15 години затвор за Лупи
Защитата на Томов обаче иска оправдателна присъда. Снимка: Булфото

Прокуратурата поиска над 15 години затвор, конфискуване на имущество и лишаване от право да заема държавен пост за Александър Томов.

Бившият президент на ЦСКА е обвинен в длъжностно присвояване на 3.5 млн. евро от футболния клуб и за длъжностни престъпления, с които е ощетил комбинат „Кремиковци” с 29 млн. лв.

Освен него са обвинени и бившият изпълнителен директор на “армейците” Александър Гарибов, Иван Иванов, член на Управителния съвет на "Кремиковци", и директорът на фирма "Финметал" Божко Бонев.

Според прокуратурата има достатъчно доказателства, че подсъдимите са извършили престъпленията, за които са им повдигнати обвинения.

Още по темата

Прокурорът по делото Божидар Джамбазов заяви пред съда, че Томов и Гарибов са действали като длъжностни лица, за да получат кредит за футболния клуб, който е обезпечен чрез пари на „Кремиковци”.

Става въпрос за сделка в изключително големи размери, от която са настъпили вредни последици за клуба.

Защитата от своя страна представи нотариален акт, с който едно от обезщетенията, за които обвинението твърди, че Томов е нарушил закона, е върнато на комбината.

Адвокатите настояват за оправдателни  присъди. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Недоволните от присъдата да се обръщат към ''некорумпирания '' БГ съд
51
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Е най-после се започва,прокуратурата да изчака Бойко-престъпника да падне от власт и него да шитне при Лупи.
50
0
 
7
 
! Отговори
4 годинки преди 13 години
4 години като обжалва ще минат на 2 г.,но е много важно и милионите да върне...ще и аз ще лежа за 4г. за толкова пачки.
49
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Много лошо за Евролъжицата, какво ще прави без крадливия си лидер? Най добре ще е вместо да се самозакрива да слее структурите си с БСП.
48
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Вярно е разбира се , Днес бг бавно преписват от другите сайтове , след малко ще и сложат най отгоре снимката - с прическа и модерни очила и дежурното - '' Не разбирам в какво ме обвиняват '' ...
47
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Дай, Боже да е вярно това за Мургина, пък макар и само 4 години, но се съмнявам. Има сериозно лоби в ГЕРБ, така че едва ли ще и направят и на нея нещо, както на бившия съученик и приятел на Бойко от Банкя - Вальо Топлото.
46
3
 
14
 
! Отговори
ю-идън преди 13 години
и на другите другари ще им дойде времето ..само ,че българина иска всичко да стане за един месец -крадците в затвора ,а пък той с ново БМВ.Бойко се скъса да търси инвеститори в чужбина ,Цветанов си е малко ***,но отвличанията и големите кражби спряха... и пак ги плюят е кво искате бре ...! комунистите на власт или пък костов дето раздаде българия без пари ... за това време и за такива хора като нас -мързеливи и крадливи само здрава тояга...
45
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Мургина получи току що 4 години , да влиза на топло и тоя . да се готвят , Масларова и другите червени крадци
44
0
 
9
 
! Отговори
боян преди 13 години
те на вальо топлото като му дадоха 14 години, да е влезнал у панделата?днеска и на мургина са й лепнали 4 години, ама да не мислите, че и тя ше лежи?
43
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Лупи крадеца в затвора!Станишев крадеца в затвора!Доган хидрогеолога в затвора!Борисов, покровителят на мутрите и контрабандата - също в затвора!ИСКАМ ВСИЧКИ МОШЕНИЦИ ДА СИ ПОЛУЧАТ ЗАСЛУЖЕНОТО!
42
3
 
13
 
! Отговори
wiktor преди 13 години
Товарете го и тоя заедно с останалите и по затворите за престъпления срещу нацията.
41
0
 
5
 
! Отговори
anonimen преди 13 години
за кражба от държавно имущество не го оправдавам , но за това че съсипа цска и медал му бих дал да съсипе и другите отбори с *** футбоилисти и да ги прати те да работат в кремиковци без пари а не да ги дават по телевизията като пример и да подчертая не гледам футбол и не съм пристрастен но сам радостен че футбола в българия е в разпад нека да станат хит малко библиотеките
40
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Бих се радвал да го осъдият, но не вярвам особено.Едва ли биха осъдили човек, който има общ бизнес с половинката на Примиера.
39
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Затвор за този мошеник. Остави без работа над 60 хил. БЪЛГАРИ и СЕМЕЙСТВАТА ИМ.Или по-добре го пуснете на феновете на ЦСКА и на бившите работници на Кремиковци. Те знаят какво да направят с мошеника.
38
8
 
3
 
! Отговори
До18 преди 13 години
Премиерът за какво пък да го съдят бе,червена,ялова тикво.
37
3
 
13
 
! Отговори
Dan преди 13 години
Абе Лупи е честен като Първанов, като заговори едно благо сладко...и дечурлигата заспиват и като замига като първанов като честна невеста....къса ми сърцето , аз мисля ,че по-справедливо ще е ако го закарат Лупи в Кремиковци и го пуснат в някой по-голям цех, ама предварително да кажат датата та и феновете на ЦСКА да са там!
36
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Парите на Томов са пари на собственика Митал и Митал може да дава на ЦСКА колкото си иска пари. Друг е въпросът че Иван Костов и Александър Божков от СДС подариха Кремиковци на Митал без пари и срещу добра комисионна
35
1
 
7
 
! Отговори
се преди 13 години
Тоя е много много богат доста краде в кремиковци.
34
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Бе-Се-***! Бе-Се-***! Слава! Слава! Ураааааааа!
33
0
 
11
 
! Отговори
иик преди 13 години
и тоя няма да е първия осъден, ще почакаме още :) се пак мноого откраднал, ще има за всички, тъй че ще си ходи, то впрочем и сега си ходи....Ама не мога да разбера: обвинен, че завлякъл десетки милиони и е на свобода? Ако е невинен, да каже къде са парите... в крайна сметка сичко е мноого просто