Велчев зове за светкавични арести за насаждане на омраза

Обвинител №1 изпрати указания до прокуратурите след случая "Катуница"
Обновена: 27 сеп 2011 14:46 | 27 сеп 2011 14:35,
290
Велчев зове за светкавични арести за насаждане на омраза
Борис Велчев. Снимка: Булфото

Наказателните производства и предварителните проверки за насаждане на етническа и религиозна омраза да се третират като приоритетни в прокуратурата.

Това се посочва в указания на главния прокурор Борис Велчев, изпратени до всички ръководители на прокуратури в страната след напрежението, заляло различни градове след случая „Катуница“.

Обвинител №1 посочва, че произнасянето по производствата за насаждане на етническа и религиозна омраза трябва да става "в най-кратки срокове", а прокуратурата следва да реагира на всеки законов повод, включително публикации в интернет.

Още по темата

"Такива поводи могат да бъдат жалби и сигнали на граждани, държавни органи и неправителствени организации, публикации и изяви в средствата за масово осведомяване и глобалната мрежа, които са непосредствено възприети от органите на досъдебното производство", се посочва в указанията.

Борис Велчев препоръчва да се укаже на органите на МВР да използват "незабавно и в пълен обем" правомощията си да арестуват извършителите на прояви, свързани с насаждане на омраза.

Насаждането и подбуждането към насилие или омраза, основана на расова, национална или етническа принадлежност, се наказва според закона с лишаване от свобода от 1 до 4 години и глоба от 5000 до 10 000 лева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


290
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ще съдя ВиК, ще съдя държавата за дискриминация! Когато аз не платя, се водя престъпник, а когато *** не плати се води малцинство! Ако сте съгласни с мен, сложете това на стените си и нека да създадем ние закон, който управниците да приемат и да не страдаме повече от ***!
38
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
В ПОДКРЕПА НА АРЕСТУВАНИТЕ БЪЛГАРИ В СЕЛО КАТУНИЦАОбщност66 836харесват това.Тези всичките ли ще арестувате, глобите и пратите по затворите, които и без това са пълни ?! Държавата все по-силно се изправя срещу собствените си граждани ... БРАВО !
37
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Не може да арестувате всички,,
36
0
 
31
 
! Отговори
чичо преди 13 години
ПЪЛЕН ****ЯР!
35
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Днес, ох, отново и днес четем за убийство извършено от ***, вчера четохме как *** продават децата си, по предния ден четохме как *** изсичат незаконно горите ни, или по - накратко всеки ден четем как *** изнасилват нашите баби, как обират къщите ни, как крадат релси и т.н.. Не искам да чета такава криминална хроника, вече не! Защо *** не плащат ток, вода, данъци, а аз да! Защо *** имат помощи, а аз не! Управници, къде сте? Няма да се предам! Ще съдя ЕON,
34
2
 
20
 
! Отговори
аха - молчат! преди 13 години
ами ето, да се ориентира оттук "незабавно и в пълен обем" за адресите им: "***, ще ви изрежем главите на всички!" или то туй пак го водим културна особеност
33
1
 
13
 
! Отговори
arhar преди 13 години
Очаквах главният прокурор да каже дали в продължение на много години пред Съдебната палата на ул. ' Позитано ' се е изкупувало крадено злато ... Но очевидно казването на истината НЕ е приоритет ?
32
1
 
28
 
! Отговори
Е - Ники преди 13 години
Този Борист е голям ***! Както и институцията му, де!
31
0
 
37
 
! Отговори
Патриот преди 13 години
Напълно подкрепям Гражданина. Не може сутринта по Би Ти Ви в национален ефир да се излъчват роми, крещящи , че ще колят, режат глави и да размахват автомат, ножове и да няма отговорност за това. Къде е СЕМ, къде е МВР?
30
4
 
17
 
! Отговори
шпеер преди 13 години
На червените мафиоти,мястото им наистина е със СергЕЙЯ към Северна Корея.
29
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ami bravo!
28
0
 
29
 
! Отговори
ззз преди 13 години
Напълно съгласен: да арестуват веднага цялото правителство, и това и предишните няколко, които със пълното си безхаберие, или по лошо - умишлено даде абсолютна увереност за безнаказаност на *** с които си действия нагнети и настрои работещите и плащащите данъци срещу етническите ***.Е това ако не е насяване на етничека омраза - здраве му кажи
27
1
 
43
 
! Отговори
АЗ МРАЗЯ БТВ,А ТИ?? преди 13 години
БОРИС ВЕЛЧЕВ,ЩО НЕ СИ *** *** МАЙНА *** *** СМОТАНТОЧНО ТИ СИ НАЙ КОРУМПИРАНИЯ *** В ТАЯ СТРАНАТОЧНО ТИ СИ ЕДИН ОТ НАЙ ГОЛЕМИТЕ ВИНОВНИЦИ ТЕЗИ СЪБИТИЯ ДА СЕ СЛУЧВАТНО НЕ,КРАЙ ВЕЧЕ,НАРОДА НЯМА ДА ТЪРПИ,НАРОДА ЩЕ ВИ ИЗМЕТЕМ ВСИЧКИТЕКАКТО ЕГИПЕТ ИЗМЕТОХА ТЯХНИЯ ПРОКУРОР И ВСИЧКИ ДР.ТИ СИ ПЪТНИК ВЕЛЧЕВ,НО ОЩЕ НЕ СИ ГО ОСЪЗНАЛ
26
1
 
13
 
! Отговори
p преди 13 години
zna4i pak prokuraturata 6te za6titava pravata na ***
25
0
 
56
 
! Отговори
СМЕШНИК!!! преди 13 години
А БЕ ПАЛЯЧООООООО....ТАЯ ОМРАЗА Я НАСАДИХТЕ ВИЕ ПОЛИТИЦИТЕ СЪС СВОЕТО 21 ГОДИШНО БЕЗДЕЙСТВИЕ СПРЯМО ЦИГАНИИТЕ В ДЪРЖАВАТА....ПРЕНЕБРЕГВАХТЕ ОПЛАКВАНИЯТА НА БЪЛГАРИНА, ЗА ДА НЯМАЛО ЕТНИЧЕСКО НАПРЕЖЕНИЕ, АМА СЕГА СИ ГО ЯЖТЕ....НАСЪБРАЛО СЕ Е ВЕЧЕ И НЕ СЕ ИЗДЪРЖА....ВИЕ СТЕ ВИНОВНИ...ЕЛИТ...ПФУУ!!!
24
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Такива като тоя на снимката са истинските убйци на момчето със своето бездействие и корупция.
23
2
 
27
 
! Отговори
насъсквачи на омраза преди 13 години
А защо Велчев не опандизи най-големите насъсквачи на омраза унас - Цецо Лажецо и пожарникаря?
22
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ВНИМАНИЕ!!! МВР вече няма да бие и удря...Най-полезното средство на МВР за разпръскване на тълпите от протестиращи в големите градове пак ще е Веско Маринов - щели да го пращат да пее там, където има протести срещу ромските произволия
21
0
 
42
 
! Отговори
Лисан преди 13 години
Импийчмънт и затвор за главния прокурор заради престъпното му бездействие спрямо престъпниците по време на мандата му !
20
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Сещам се преди време коментари от рода "Ходете в Северна Корея", но като гледам цензурата тук ги задмина!