Марковска иска защита от медийната агресия

Съдийката настоява да издирят автора на сигнала срещу нея
Обновена: 7 ное 2012 18:07 | 7 ное 2012 18:06,
118
Марковска иска защита от медийната агресия
Венета Марковска. Снимка: архив Булфото

Венета Марковска настоява да бъде издирен авторът на сигналите срещу нея, става ясно от писмо на магистрата до  министъра на вътрешните работи и главния прокурор.

Марковска беше избрана за член на Конституционния съд от квотата на парламента. Около името й се заформи скандал, защото срещу нея в Народното събрание постъпиха сигнали за конфликт на интереси. От Европейската комисия пък предупредиха, че може да изготвят извънреден доклад заради начина на избора на конституционни съдии.

Още по темата

В писмото си Марковска настоява да бъде издирен “соченият за автор на сигнала срещу нея Георги Тонев Колев и да бъде уведомена за адреса му“.

Съдийката обяснява, че “анонимен“ - по нейните думи, сигнал е станал повод “за масирана медийна агресия срещу нейната личност и човешко достойнство“.

Според нея въпросният сигнал е и “повод за заплаха срещу Република България“, защото е изпратен до Европейската комисия.

“Република България е правова държава и се управлява от Конституцията и законите, а не – от доноси“, се казва в писмото.

В него Марковска посочва, че Георги Тонев Колев трябва да бъде издирен, за да се избегнат неблагоприятни международни последици за България от ЕК и опетняване авторитета на българския парламент, гласувал за нея.

Съдийката обяснява още, че така ще защити и своето лично достойнство, гарантирано от Конституцията.

В писмото се обяснява, че Тонев трябва да бъде издирен, “ако изобщо съществува такъв“, което за пореден път показва, че Марковска отхвърля сигнала и настоява на версията си, че става дума за анонимен донос.

Скандалът тръгна след избирането на Венета Марковска за конституционен съдия въпреки постъпилия сигнал срещу нея за търговия с влияние и конфликт на интереси. Независимо от това тя беше подкрепена от всички партии в парламента без „Синята коалиция“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


118
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
34
 
! Отговори
Help! преди 11 години
Аз пък искам защита от органите на правосъдието и охраната на обществения ред в България, както и от правителството и партиите!!!
20
0
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Марковска показва,че е психически лабилна и със слаби нерви ! Това не е добре за евентуалната и работа,като конституционен съдия и за това по-добре да се отказва !
19
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Марковска и всичките и колеги трябва да бъдат сменени с чужденци, защото само взимат заплати и подкупи и нищо не правят!!!!Най-тежкото наказание в Р България е задържане под стража за 72 часа!!!
18
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Мутро-милиционерите назначават или мутренски кадри (Марковска), или милиционерски кадри (Атанасов). Няма какво повече да говорим...
17
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
""Съдийката настоява да издирят автора на сигнала срещу нея"" ?.................................................................................................Taia drugarka po4va silno da me sumniava ... Ako be6e zagrijena za durjavata 6te6e prosto da si podade ostavkata.
16
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
TAZI NE E NAPUSKALA KOMUNIZMA ! TI LUDA LI SI MA PATKO ? DA GO IZDIRIAT I DA TI DADAT ADRESA MU ? AMI NALI UTRE STE GO GRAMNAT I STE GO SLOJAT NA GAZA TI ? BG - UMNICI !I TAZ PROSTA4KA STE E V EDNO OT VISITE U4REJDENIA NA BG .
15
5
 
39
 
! Отговори
ГЕРБАВИТЕ!ХАЙДЕ КЪШ преди 11 години
НАГЛОСТ - ТОВА Е ДРУГОТО ИМЕ НА ГЕРБ И ГЕРБАВИТЕ ИМ ПОСЛУШНИЦИ. ТАЯ НЕ РАЗБРА ЛИ,ЧЕ ЕВРОПА НЕ Я ИСКА. ЗАЩО СЕ НАТИСКА ЗА СЛАДКАТА СЛУЖБА. КОЛКО СА Й ОБЕЩАЛИ ЗА СЪДИЙСКИЯ Й ЧАДЪДЪР. АМИ И ТАЯ МЪЖКА КАЛИНКА АНАСТАСОВ - ТОЯ НАГЪЛ САМОЗАБРАВИЛ СЕ *** С *** МАНТАЛИТЕТ. ДОКОГА ГОСПОДИ ЩЕ НИ НАКАЗВАШ С ТИЯ ***.
14
0
 
54
 
! Отговори
Що е то КС ? преди 11 години
В Конституционния съд има 11 съдии. Избират се за 7 години. Получават заплата като на зам.председател на НС, всеки от тях има кабинет секретарка, служебен автомобил и шофьор от НСО. През т.г. тези 11 храненика са разгледали едно дело, а миналата година - 2 дела. Ето за това Венетка и Анастасчо няма да се откажат, ако ЕС да ги не иска.
13
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
интересното е , че от ЕС така и не казаха за кого са доносите. как тя се сети че са за нея и започна да се оправдава
12
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
САМО ТАКСАТА НА КРАСЬО ЧЕРНИЯ БЕШЕ 200 000ЛВ. ЗА ТАЗИ РАБОТА
11
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Въпросната съдийка иска да ни убеди че 2+2= 22.Явно келепира от тази длъжност ,ще да е бая голям щом се натиска така здраво за там.Или пък така си мисли
10
2
 
37
 
! Отговори
А другия ? преди 11 години
Другия (Анастасов) тихомълком се покри като бълха *** и замълча. Него също никой не го иска (освен тиквите). Той е ***, ама в буквалния смисъл на тази дума. Познавам го, мазен марляч е. Завършил е "Право" в Първи факултет на ШМВР-Симеоново. Представяте ли си какво и колко разбира от право този *** ?
9
0
 
29
 
! Отговори
ДО 8 преди 11 години
ЗАЩОТО РАБОТИ ЗА ОПРЕДЕЛЕНИ ХОРА . ТЯ НЯМА ДУМАТА.
8
0
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Всеки уважаващ себе си човек би си подал оставката на момента.Това не се отнася за тази на снимката.
7
0
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Венето , Георги Тонев Колев е съвестта ти!Явно нямаш такава!
6
0
 
46
 
! Отговори
До пост № 3 преди 11 години
Прав си. Ако тази жена продължи да рови, ще стане още по зле за нея. Тя още не може да разбере , че не е желана за КС-съдия, нито от ЕС, нито тук, от нас. Не разбирам, защо още се натиска като текезесар за мъжко прасе.
5
0
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Венетке , подавай оставка!Така каза Бойко!Колкото ги бъркаш ла.ната , толкова повече миришат!
4
0
 
40
 
! Отговори
Сполай преди 11 години
Да се пенсионира по болест и по-живо по-здраво...
3
0
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Баси гьонсурата.
2
0
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
За какво ти е източника? Да му изпратиш мутрите на Румен Петков ли?