Кома и черепномозъчна травма - лека телесна повреда?

След случая "Дебора" изплуват и други
10 авг 2023 12:25, Стела Стоянова
32
Кома и черепномозъчна травма - лека телесна повреда?
Снимка БГНЕС, архив

След случая „Дебора“ от Стара Загора на бял свят излизат и други водени дела, при които жертвите очакват справедливи присъди, но има проблеми с експертизите.

Близки на загинало през 2019 г. момче споделят, че мъж, който е блъснал и убил сина им, в момента е на свобода с условна присъда. Въпреки че 25-годишният Живко е със счупена челюст, при падането изпада в кома и умира от черепномозъчна травма, прокурорът настоява, че загиналият е имал лека телесна повреда, твърдят близките, предава Нова тв.

Още по темата

Семейството на починалия вече 4 години търси справедливост. Според бащата на жертвата в епикризата пишело, че синът му има счупена скула. Това било достатъчно основание нараняванията да бъдат окачествени като „тежка телесна повреда”. Съдът обаче не взел под внимание написаното, допълва бащата.

По думите на лелята на Живко Йорданка Пеева не било уточнено дали смъртта на племенника ѝ е настъпила заради удара, или заради самото падане.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още по темата: лека телесна повреда
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
целта на всичко и всички тези случаи е приемане на истанбулската конвенция как сега изведнъж се сетиха о раздухаха случая последния ама прав евеждито
23
1
 
7
 
! Отговори
На площадка преди 10 месеца
Или на площада такива съдебни експерти, прокурори и съдии! То явно, че няма да доживеем китайско правораздаване, ами има и други начини!
22
1
 
2
 
! Отговори
До славянин преди 10 месеца
Подкрепям! И малко отгоре - да не излизат от кома!
21
0
 
5
 
! Отговори
Прокурорите бг преди 10 месеца
Са кърлежа на съдебната система!
20
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
В затворите ни е пълно с народ дето лежи по 2-3-5-10г за притежание на 1гр трева, 100л ракия, откраднат петел, откраднато колело итн. А на свобода е пълно с хора убили 2-3-5-50 човека, изнасилили половин България и ограбили 60 пъти хазната.
19
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Най-накрая ще си дойдем на думата. Не е въпрос на закони, а на прилагането им. Ако прокурора за изнасилване поиска 100лв глоба от съда, такава ще бъде наложена, без значение какво пише в законите. Същото важи за всякакви други провинения. Ако имаш достатъчно пари да си платиш на държавното обвинение - т.нар. прокурор няма да лежиш и ще получиш смъмряне и поругаване пред строя. Ако пък нямаш пари и си откраднал 1 ябълка от дървото на съседа и прокуороа не е на кеф 2000г затвор.
18
4
 
15
 
! Отговори
славянин преди 10 месеца
Всички прокурори и съдебни доктори, които настояват че потрошаването до кома е ''лека телесна повреда'' заслужават също да бъдат ''леко телесно повредени''!
17
1
 
7
 
! Отговори
Сата НАТО преди 10 месеца
До SS......Единия има късмета ,че ме удари и ги смях от бой и двамата ------///------ Можело е спокойно да ги очистиш. Това се води нападение в група срещу сам човек и тогава "пределите на неизбежната отбрана", реципрочност, съразмерност, не важат. Предполага се, и съвсем основателно, че могат да те убият, така че нападнатият е свободен да се брани с всички средства.
16
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ако беше жена, щеше да е друго.
15
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Анонимен 1Защото не са к*р*и. Затова не протестират. Макар, че като видях снимката на племенника и тук не всичко е както го представят, май.
14
3
 
10
 
! Отговори
Сата НАТО преди 10 месеца
Приведеният частен случай какво общо има с това счупената челюст как ще се третира? Там е имало съмнение не за тежестта на нараняването, а затова кой го е причинил - дали е следствие на удара или на падането. Там пак е виновен съдията, а не текста в закона.
13
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Тия да не са боксьори двамата :)))
12
2
 
7
 
! Отговори
от БАН преди 10 месеца
Изводът е само един. Справедливост НЯМА, правосъдие НЯМА, всеки да се спасява поединично. Дали в България, дали в чужбина, всеки сам си решава. Надежда всяка оставете...
11
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
"A защо никой не протестираше за тях?"-------------Защото е мъж. Според гледната точка на феминистките организации участващи в протестите, както и новата политика на глобалния елит, мъжът не е човек, а жената е със статут на божество.
10
1
 
13
 
! Отговори
една жена преди 10 месеца
Отново се сблъскваме с обичайния проблем - законите не важат за всички. Има корупция и политически чадър. Това трябва да се реши, а не срока на интимната връзка.
9
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Дипломите са о.к., но явно някои съдебни лекари вземат рушвети. Апропо, за да сме честни, имаше няколко"самоубили се" съдебни лекари по знакови дела. Един го бяха "самоуобесили" на детска площадка.
8
2
 
9
 
! Отговори
USA forever преди 10 месеца
"не било уточнено дали смъртта на племенника ѝ е настъпила заради удара, или заради самото падане" ... или заради това, че баща му не го е направил много здрав когато го е правил. Какви ли тъпотии не измислят вече когато обвиняемия си плаща
7
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Е как да не ти се иска да нанесеш лека телесна повреда на този прокурор?
6
1
 
4
 
! Отговори
До 3 преди 10 месеца
Те могат и без заплати.
5
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Защото тогава никой не смееше да протестира.Оня от джипката ви казваше,че сте богати и щастливи благодарение на него и няма от какво да се оплаквате.