Пеевски сезира прокуратурата за заобикаляне на санкциите срещу Русия

България е един от вариантите за лесното им заобикаляне
Обновена: 27 ное 2023 12:02 | 27 ное 2023 12:01, Камелия Цветанова
110
Пеевски сезира прокуратурата за заобикаляне на санкциите срещу Русия
Снимка: БГНЕС

Председателят парламентарната група на ДПС Делян Пеевски сезира изпълняващия функциите на главен прокурор  Борислав Сарафов и председателя на ДАНС Пламен Тончев във връзка с журналистическо разследване, доказващо заобикалянето на санкциите срещу Русия в България, съобщиха от пресцентъра на ДПС.

Поводът за сигнала е разследването на журналиста от bTV Стоян Георгиев "Слонът в стаята. Санкциите не работят",  за това как руски олигарх и политик заобикаля санкциите и върти милиарден бизнес в България, се посочва в съобщението.

Пеевски заявява, че независимо от декларираната готовност на България за спазване на санкциите срещу Русия, журналисти доказват, че България е един от вариантите за лесното им заобикаляне. Настоявам за задълбочено разследване и наказания, при доказана вина, посочва председателят на ПГ на ДПС.

Председателят на ПГ на ДПС  настоява да бъде извършена цялостна, задълбочена и всеобхватна проверка, при която, ако бъдат установени конкретни лица, извършили нарушение на закона, което е довело до заобикаляне на наложените на Русия санкции от Европейския съюз, да бъдат предприети всички, предвидени от закона мерки. Това е поредният сигнал, с който Делян Пеевски сезира Прокуратурата и ДАНС, свързан със системното нарушение на санкциите срещу Русия, след този за имотите на руската държава в България и серията от сигнали, относно дейността на "Лукойл", припомнят от пресцентъра на ДПС.

Необходимо е държавата с всички свои инструменти да се противопостави на налагащото се тревожно впечатление, че международните санкции срещу Русия, които целят да бъде спряна агресията и да ударят военната машина на Москва, олигархията и самия президент Владимир Путин, на практика не работят в България, настоява Делян Пеевски, цитиран от партийния пресцентър.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


110
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
2
 
10
 
! Отговори
българина преди 9 месеца
за ЮП пеевски взе едни пари авансово, ЮП няма, пари не е връщал, БМБ за да отърве кожата буквално, построи с китайско темпо турската тръба, и се отчете, а сега пеевски търси суап с руснаците. аз няма да ви закачам ако не върна парите
59
1
 
5
 
! Отговори
българина преди 9 месеца
г на знае ли в коя страна от януари въвеждат официално възможността доставчика ти на ток да ти редуцира подаването до 2 кв/ч? и кое го налага? няма да задавам повече въпроси, който иска да се образова по темата, ЖОКЕР СЪС САНКЦИИТЕ Е СВЪРЗАНО
58
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Абе незнам каква е ролята на Пеевски, но премиерана България, Академик Денков му дава писмени обяснения...
57
0
 
8
 
! Отговори
Tornado преди 9 месеца
Пази боже сляпо да погледне
56
3
 
5
 
! Отговори
Здраствуй преди 9 месеца
Здраствуй /ЗАвинаги с Русия и Руския народ.Братя Руснаци освободете българите.Непобедима силна .на колене ГРух моли се за милост
55
0
 
16
 
! Отговори
НАБЛЮДАТЕЛ преди 9 месеца
Ей, какъв радетел стана този на евроатлантизма! Драпа да излезе от списъка Магнитски.. това е..
54
17
 
4
 
! Отговори
Коко преди 9 месеца
Отвратителен хейт посока Пеевски. Тук всеки тръгнал нещо да свърши в тази държава бива тричан от нищоправещите маси. То не бяха закани, куршуми и глупости. Мишоците скрити зад клавиатури незнаещи къде се намират. Пеевски ще е страхотен премиер- именно защото няма по- силен от онзи изживял собствения си катарзис. Лошото е, че масите си искат Копейкин, който ако имаше възможностите на Пеевски да е завзел държавата и да е отворил Белене- сигурно щеше да живее в замък крадльото от варненското гето.
53
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Пеевски бе трябвало да благодари на Руснака който е откраднал пари от Путин за да построи бизнес сградата в София.
52
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Абе Копейкин защо не смее и дума да обели срещу Делян Пеевски и ДПС? Стах ли го е?
51
1
 
3
 
! Отговори
Истината преди 9 месеца
А Зингаревич кога?
50
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
А ДРУГАТА *** СЕ КРИЕ И ТРАЕ В КО.ЧИНАТА В БАНКЯ
49
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Koпейки, на едно нещо му се кефя на Пеевски - вашия лидер Баш Копейкин, не сме е и думичка да каже против него, даже не смее и да му спомене името! Явно страха е голямо нещо
48
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Тоя селяндурин няма ли пари да си купи един костюм по мярка, ами носи този от дебелашките му годинки! :)):)):)):))
47
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
БЪЛГАРИЯ С УДОВОЛСТВИЕ ЩЕ ГЛЕДА КАК РУСНАЦИТЕ ПОРЯТ ПРАСЕТО И ТИКВАТА.
46
21
 
2
 
! Отговори
Евроатлантик преди 9 месеца
Браво на г-н Пеевски! Истинския Български и европейски политик заел правилната позиция. България се нуждае от хора като него!
45
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Няма лошо че някой руснак гепил едни 100,200 милиона от Русия и ги е заровил в някой билдинг в София.
44
0
 
9
 
! Отговори
ЕВРОАТЛАНТИК преди 9 месеца
БРЕ, МУТРИТЕ РЕКЕТИРАТ ЛУКОЙЛ С ПРАСЕ. ХАХАХА НЯКОЙ ПАК Е НАТАКОВАЛ ТИКВАТА С ЛЪЖИ В СЪБЛЕКАЛНЯТА И СЕГА ИЗРИГВА НА ТЕРЕНА НА ПРОСТОТИЯТА...
43
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
ГЕРБ ИСКАТ ДА КУПЯТ ЛУКОЙЛ ЗА ДА ИЗНУДВАТ БЪЛГАРИЯ. НЯМА ДА УСПЕЯТ.
42
0
 
13
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 9 месеца
Защо к.вичи Делян Пеевски? Защото иде Коледа! Апропо защо ни занивамате, и защо изобщо се занимавате с писане на статии за един неграмотен човечец който само глупости говори?
41
0
 
11
 
! Отговори
taschunka witko преди 9 месеца
Шишо само бленува как да купи Лукойл без пари.