Невена Зартова подозира: Нотариуса е имал особено влияние върху прокуратурата

Да се разследва кръгът около Пепи Еврото, заяви районният прокурор на София в оставка
Обновена: 14 фев 2024 20:45 | 14 фев 2024 20:05, Анисия Иванова
96

Пет оставки в ръководството на ревизираната от и. ф. главен прокурор Борислав Сарафов Софийска районна прокуратура.

Целият екип от четирима заместник-районни прокурори подаде оставките си. Малко след тях същото направи и началникът им – районният прокурор на София Невена Зартова. В понеделник те заедно разговаряли и решили всички да поискат освобождаване. В молбата си обаче, заместниците се дистанцират от ръководителя си.

"Категорично се разграничаваме от действията на административния ръководител, районен прокурор на СРП - г-жа Невена Зартова и приветстваме изцяло усилията на и.ф. главен прокурор за реформи", заявиха заместник-районните прокурори.

"За мен остава загадка от каква точно дейност се разграничават те, след като работихме в синхрон до последния възможен ден", каза за Bulgaria ON AIR районният прокурор на София в оставка Невена Зартова.

А часове след оставката ѝ и.ф. главен прокурор предложи Светлана Митова за нов началник на районната прокуратура

"Номинирането на прокурор от Върховна прокуратура се налага с оглед предприемането в спешен порядък на мерки за подобряване на организацията на работата в СРП в контекста на констатираните при проверка, извършена през втората половина на 2023 г., сериозни пропуски в дейността на досегашния административен ръководител", съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

Още по темата

Зартова потвърди, че от лятото насам на Районната прокуратура се правят непрестанни проверки. По думите ѝ резултатът им е друг. "Всяка една от тези комплексни проверки завърши единствено с препоръки", каза още каза районният прокурор на София в оставка.

А започналата в петък проверка по случаите на Мартин Божанов – Нотариуса е поредната, каза Зартова.

"Вярвам, че е имал особено влияние. Както и другият кръг, който трябва да бъде разследван – кръгът около Пепи Еврото", категорична е Зартова.

Подозира се, че Нотариуса е имал влияние върху Районната прокуратура.

"Имам подозрения, но те са подозрения основани на това, което сме коментирали помежду си с колеги, не се основават на конкретни факти", заяви Зартова.

Борислав Сарафов поиска оставката на Невена Зартова малко след като встъпи в длъжност със заявката да разчисти прокуратурата от близки до бившия обвинител номер едно Иван Гешев. Конкретният повод бе убийство в Лозен.

"С Гешев не съм имала по-различни отношения от отношенията, които е имал с всеки административен ръководител", каза още районният прокурор на София.

Зартова очаква още рокади в обвинението.

Вижте повече в репортажа на Теодор Лазаров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
0
 
24
 
! Отговори
юююююююю преди 7 месеца
Това представлява цялата прокуратура,в целата държава.От най-ниско,до най-високо ниво.Незебавно уволнение на всички прокурари,и назначаване на нови и млади-с максимум до 3 г.стаж.Ако някой е с сповече стаж-негоден.Няма друг начин,системата трябва да се изчисти.Негодници.
66
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Какво ни интересува това нас нормалните кравароробски геiове?
65
0
 
21
 
! Отговори
Страхотна Шумотевица преди 7 месеца
За да стане чак такава шумотевица около този убития, аз си го обяснявам, че този който го е поръчал е предотвратил още по-голяма шумотевица.
64
0
 
5
 
! Отговори
ВСС преди 7 месеца
Влезте в сайта на ВСС и гледайте вчерашното заседание. В предаването бяха: Стайков от Антикорупционния Фонд и Съдийката, заплашвана от Мартин Божанов по прякор Покойника.
63
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Сарафов оневини Тиквата за Барселона гейт. А се искаше само да го принудят да даде ДНК и бащинството на ко *** лето на Мис га щи щеше да лъсне...И какво очаквате от този плъх Сарафов с физиономия на под лец? Всичко е написано на лицето му - под лец
62
0
 
13
 
! Отговори
Елементарно е преди 7 месеца
Проверете какви закони са приели ГЕРБ в Народно Събрание, които са облагодетелствали далаверите на Марти Господний. За всичко има стенограми. Просто трябва да се навържат датите с жалбите срещу Марти сина на Господ.
61
1
 
3
 
! Отговори
ББ преди 7 месеца
Другаря ръководител на ПП Ред от Хаос в Хаоса Работа Работа Работата Те Прави Свободен и нам си Развитие на България изказа ли се по темата? Или и той досущ като Слави трифонов си знае едно и това си бае - ПП са лошите, всички други са слънце. А?
60
0
 
11
 
! Отговори
Съдията преди 7 месеца
Да добавя: след това 20 години по съкратена процедура за това, че нищо полезно не е свършила и е злоупотребявала с властта си. Изобщо, има ли поне един мастит юрист или "политик", който да повдигне темата защо издигането в прокурорската кариера не е 100% право пропорционално на успехите в съдебна зала? Кратък отговор: "юристите" на правилните хора и "политиците" имат далавера от нищо правещи прокурори, за да правят буквално каквото си искат.
59
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Брях, много подозрителна тъя женъ бе... А колко десетилетия трупа тия подозрения и сега се сети ?
58
0
 
18
 
! Отговори
Данчо Полицая преди 7 месеца
Къде е сега моралния, честния, доблестния Джовани Гешев Фалконе, да вразуми тези дураци?! По негово време всичко беше ред в хаоса и прокурорите мислеха единствено за работа, работа и пак работа.
57
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Нотариусът е имал влияние, Aнucuя, нотариусът, не нотариуса. Сложно ли е?
56
0
 
9
 
! Отговори
Видехте ли ги преди 7 месеца
И ние чекаме от тях справедливост... ЗАКРИВАЙ!
55
0
 
10
 
! Отговори
:D преди 7 месеца
Са че ме изкефи някой от прокурорското ОПГ да започне да чурулика. :D
54
0
 
4
 
! Отговори
Щерю преди 7 месеца
- Да, безспорно! Дядо Йоцо гледа... порно!
53
2
 
6
 
! Отговори
Коя е тая преди 7 месеца
Махнете тая сийка. Изкарайте онуй с очилцата на Миа Калифа, да си ударим по една чикийкa.
52
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Сега става ли ви ясно, защо не идват чужди инвеститори в България, въпреки плоския данък. Хората си проучват за какво става дума и отиват някъде другаде, поради същата причина и от 9 милиона станахме 5.
51
0
 
11
 
! Отговори
Съдията преди 7 месеца
10 години строг тъмничен, само защото изглежда на продухана флигорна. *** и миндила!
50
1
 
3
 
! Отговори
Отец Нафърфорий преди 7 месеца
Курника потъна да го eva. Пак някой е пушил в барутния погреб. Тея шyшляци с ватeнки така и не се научиха да пушат само на означените места.
49
1
 
6
 
! Отговори
Тук преди 7 месеца
В тая територия е концентрирана управленска, държавна човешка генповреда и най-добрата селекция от роби за всички времена от съществуването на човечеството.Толкова години как пък до сега поне един повреденяк от всевише не можа да си получи заслуженото.
48
6
 
3
 
! Отговори
До 30 преди 7 месеца
Костов се опита да направи реформа, но го спря конституционния съд.