ВКС заседава по делото на Семерджиев

То е на базата на жалби от защитата му
Обновена: 26 сеп 2024 09:47 | 26 сеп 2024 09:39, Стела Стоянова
14
ВКС заседава по делото на Семерджиев
Снимка БГНЕС, архив

Днес Върховният касационен съд ще заседава по едно от делата срещу Георги Семерджиев, който през 2022 година уби с колата си Христина и Хариет на булевард „Черни връх“ в София.

Делото бе образувано по жалби от защитниците на Семерджиев срещу решението от 22 април тази година на Софийския апелативен съд, с което е потвърдена присъдата, издадена от градските магистрати през 2023 година и с която Семерджиев е признат за виновен.

На подсъдимия бе наложено едно общо най-тежко наказание „лишаване от свобода“ за срок от 16 години, което на основание чл. 24 от НК е увеличено на 20 години. Присъединено е наказанието „глоба“ в размер на 7000 лв. Семерджиев е осъден да заплати обезщетения на гражданските ищци по предявени искове за неимуществени вреди.

С касационните жалби от защитниците на подсъдимия са заявени всички основания за проверка по чл. 348, ал. 1 от НПК. С едната жалба са направени искания при условията на алтернативност – за отмяна на въззивното решение и оправдаване на подсъдимия, за отмяна на решението и връщане на делото за ново разглеждане от въззивния съд или изменение на атакуваното решение, като бъде приложен закон за по-леко наказуемо престъпление и бъде намалено наложеното наказание. С втората жалба от ВКС се иска да отмени решението на апелативния съд и да върне делото за ново разглеждане.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още по темата: ВКСГеорги Семерджиев
Още от Темида
Масов бой с пострадали в дискотека във Варна
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
1
 
0
 
! Отговори
Фитока преди 7 часа
Ще му с намалят за ПТП с три-четири години.Немско ли му бе возилото?И то се огънало и разпаднало.Някой руски майстор в понеделник го е сглобявал.И все пак е необичайно да не се разпита сочената,че е шофирала,но след като алтернативни е поискал намаляване,това и ще получи и без да помни какво е било.То,ако не беше му се разцепило возилото при това опиянение обвинението да е за евентуален умисъл,а не непредпазливост В Швеция пък щяха да го изкарат невменяем по време на катастрофата и да го лекуват
12
0
 
4
 
! Отговори
Убивайте убийците ! преди 12 часа
Задължително трябва да се върне смъртното наказание за нагли и арогантни убийци !!! Око за око, зъб за зъб !!!
11
3
 
3
 
! Отговори
Фитока преди 13 часа
И аз не съм убеден,че е осъден правилния човек.Името на оцелялата стюардеса е Весна Вукович,а до взрива на борда на самолета се е стигнало поради датската небрежност на летището в Копенхаген.Да пуснат самолет дд излети,когато се знае,че има куфар,чийто собственик не е на самолета.Думи нямам.Как тъй няма да разчитат посочената жена,че е шофирала,защото била заявена като свидетел и не се явила и я изключили като свидетел?
10
0
 
7
 
! Отговори
Една българка преди 14 часа
Никаква милост за този човек, всичко бих разбрала, но да се укриваш като мишка с ясното съзнание, че си виновен - да гние в затвора! Малко са му 20 години!
9
0
 
9
 
! Отговори
Аман от разбирачи преди 14 часа
Абе луди ли сте тука, какво коментирате! Затвор, забрани и глоби да яде!!! Уби две момичета!!! Укри се!!! Лъга с помоща на полицейски служител!!!!
8
5
 
3
 
! Отговори
ароматния пръч преди 14 часа
Докато не разпитат посочената от свидетелката жена,че е шофирала няма как да приема като пправилно каквато и да е присъда.ВКС не може да я разпита,но Апелативния може чрез полицията да я издири и разпита.Експертизата може и да сочи,че на задната седалка няма как да оцелее никой,но нима някой експерт би дал заключение,че при взрив в самолет на 10000 м височина някой би оцелял?Е,имаше такава оцеляла на 26.01.1972 на югославските авиолинии след бомба от хървати и почина преди няколко години.
7
0
 
6
 
! Отговори
Васил преди 15 часа
До АнонименПредполагам, че много хора биха били в състоянието, което казваш и биха постъпили така.НО едва ли това същество (защото не бих го нарекъл човек) би имало смелостта да го направи.
6
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 15 часа
Ако бях на негово място сам щях да си тегля въжето. Как да ям, спя и живея с мисълта, че съм отнел живота на две млади момичета и съм почернил живота на две семейства?
5
0
 
16
 
! Отговори
Да преди 15 часа
Кое не е ясно? Др0гиран, погубил два живота. Кое не е ясно?
4
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 15 часа
На харесвате САЩ, ама там за такова нещо щеше да получи 300 години затвор, а в някои щатове и смъртна присъда!
3
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 15 часа
До Анонимен Няма как да има куршум, той е от НАШИТЕ РЕБЯТА - НЕДОСЕГАЕМИТЕ!!! Не го ли разбрахте това, наивници?
2
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 16 часа
Още ли ни занимавате с тази, хайде да не казвам какво, че ще ме изтрият. Куршумът и да го няма. Двете невинни момичета изгниха в гробището, този още го размотават. Почерни две семейства, отне три живота, майката на Христина също почина от мъка.
1
0
 
13
 
! Отговори
От Троян преди 16 часа
Това дело дали ще приключи следващите 20 години!?