Майстори убили Йордан и Марияна, после почистили с белина следите

МВР първо разкрило извършителите, след това разбрало кои са жертвите
Обновена: 29 авг 2019 07:37 | 29 авг 2019 07:00, Анисия Иванова
108
Майстори убили Йордан и Марияна, после почистили с белина следите
Жилищният блок на жертвите. Снимка: Булфото

Двама строителни работници са задържани за зверското престъпление край Негован. Те са познавали жертвите си и са били наемани за ремонт на жилищата им. Мотивът за убийството е пари, заяви на брифинг зам.-главният прокурор Иван Гешев снощи.

Части от трупове бяха намерени от рибар до язовира в Негован преди 2 седмици. Телата бяха в напреднал стадий на разложение и не можеха да бъдат идентифицирани дълго време. Вчера полицията съобщи, че убитите са 75-годишният бивш треньор по борба Йордан Атанасов и съпругата му Марияна.

“Първо стигнахме до евентуалните извършители, след това стана ясно кои са жертвите”, каза вътрешният министър Младен Маринов.  

Още по темата

Двамата задържани са криминално проявени, единият от тях имал регистрации за противозаконно отнемане на моторни превозни средства, кражби, притежание на оръжие и е излежал присъда в затвора. Те са на 44 и на 39 г.

Убили Йордан и Марияна в един от апартаментите им в кв. “Иван Вазов”. Само през последните 10 г. двамата съпрузи са продали 7 свои жилища в престижни квартали на София като “Гоце Делчев”, “Красно село”, “Иван Вазов”, на бул. “Цар Борис Трети” и в центъра. Дълго време са печелили от наеми. Парите за жилищата Атанасов спечелил като треньор по борба в Нигерия, където живял дълги години. Съпругата му Марияна била учителка.

След убийството майсторите нарязали телата и ги превозили до язовира в Негован, като са минали през цяла София. После се върнали в жилището и започнали да чистят с белина, но не успели да заличат всички биологични следи, каза зам.-главният прокурор Иван Гешев.

В Техническия университет в столицата са били открити два пистолета, с които разследващите предполагат, че е извършено убийството. Според Гешев извършителите нямат сериозна връзка, която да ги свързва с университета. Те са имали трудов договор за техническа поддръжка. 

Директорът на СДВР Георги Хаджиев обясни, че жертвите и убийците са се познавали за период повече от година и половина.

„Аз съм потресен от начина, по който е извършено убийството. В близките години такова зверско убийство не помня да е извършвано по този начин. Това, което мен ме притеснява, е как без притеснения задържаните лица съвсем спокойно са се връщали да изчистят апартамента, което говори за сериозни личностни деформации“, каза още Гешев.

МВР първо стигнало до евентуалните извършители на зверското убийство. Това се случва 7 дни преди да стане ясно кои са жертвите. Двамата работници са следени постоянно. Съвсем спокойно си работили, хапвали и дори обикаляли района, където е кървавият апартамент. Анализирано е движението им в последните месеци по клетките на мобилния оператор, каза още министър Маринов.

Йордан и Марияна не били обявени за издирване, което много затруднило разследването. Близка на семейството се свързва със служител на МВР едва в понеделник, за да съобщи, че ги няма. Така разследващите сглобяват сложния пъзел по заплетения случай. Майсторите са задържани на строителен обект извън София в сряда.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
11
 
22
 
! Отговори
Да ама... преди 4 години
5 апартамента там, 10 мезонета тук, 20 имота под наем, 100 вили около София - И пак са си останали стиснати ограничени цинции без грам мозък, сакън да спестят за леб завалиите. КАК пък от 28 000 строителни фирми на разположение, които могат да се проверят, над които има някаква форма на контрол и могат да си ги наемат с трудови договори и всичко, с професионални що годе работници - са си наели баш някакви рецидивисти и тотални изр*уди. Мързелът първо мъчи после мори - доказано...
69
6
 
19
 
! Отговори
До попа игнатий преди 4 години
Предлагам да си изпълниш съвета да не даваш съвети. Защото такива мнения в услуга на убийци въобще не ми се четат. Като са ти драги убийците, прибери си ги у дома. Никой не е длъжен да ги търпи. Никой не е длъжен да им трепери. Щото като те хванат психопати почнат жив да те режат парче по парче, със сигурност ще се молиш за смъртно наказание. Уверявам те. Само че тогава ще е късно, чадо, за разкаяние.
68
20
 
15
 
! Отговори
Поп Игнатий преди 4 години
Някои хора тук искат да се връща смъртното наказание. Това не е добра идея, защото утре вас ще набедят, че сте извършили тежко престъпление и ще ви убият по грешка. Неведнъж се е случвало преди да убият невинен човек, така че внимавайте какво искате. Искате смърт, но ако ви дадат на вас да натиснете спусъка, ще се дърпате. Зрелища ли си все гледат с публични екзекуции? Както едно време са се събирали да гледат гилотината или бесилото. Гледайте си Биг Брадърите и моля да не давате съвети.
67
2
 
14
 
! Отговори
До 66 преди 4 години
Те откраднали злато и други скъпоценности, а на теб не ти се вярва да са го направили и да са убили, с идеята, че няма да ги търсят при това положение? Верно ли не ти се вярва? И що? Това си е съвсем реален мотив при тукашното беззаконие.
66
7
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От моя двугодишен опит като инвеститор се убедих, че самотно работещите "майстори" са до един деградета и с тях ще имате само проблеми. Това са някакви тежки индивидуалисти, които не са могли да се впишат в колектив, изживяват се като незаменими и са способни на всякакви ирационални действия.
65
3
 
33
 
! Отговори
Щерю преди 4 години
Потресаваща история! Навън хората се движат, работят, а в апартамент, насред София, двама *** режат с ножове човешки трупове, парче по парче...
64
3
 
29
 
! Отговори
От Берлин преди 4 години
Да не ти влезне ,, майстор,, в къщата...!!!Искам да знам и от кой етнос са майсторите...?
63
6
 
26
 
! Отговори
Ужас преди 4 години
Първо стигнахме до евентуалните извършители, след това стана ясно кои са жертвитеТова нещо не го разбрах. Как са стигнали до убийците, без да знаят кои са жертвите? Та нали като се е разбрало кои са жертвите, тогава са разбрали на кого е апартамента и са започнали там разследване?? Или по други улики са стигнали до тях, а жертвите и апартамента по-късно са се включили в разследването? Статията не ми е много ясна...
62
4
 
15
 
! Отговори
бг закони преди 4 години
Ще полежат 10 години за добро поведение при отсъдени 15 и ще си свирукат на поредния строеж....
61
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Шляпашки? Някой чувал ли е такава фамилия.Това е името на този, който е признал, че е извършил убийството. Били се надявали треньорът да държи парите у дома си. Кой в наше време е л.у.д да държи вкъщи пари от продажбата на 7 апартамента?Убийците били намерили в дома на убитите злато и други ценни предмети. Не ми се вярва само поради тази причина да са извършили убийството.
60
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И думата Майстор отдавна е без съдържание.Още преди 10на години, в бума на строителството, куцо, кьораво и сакато си купуваше четка и мистрия и ставаше автоматично майстор. Щот нямаше работна ръка, а работата беше много.Сега е пак същото. Майсторите не стига че са предимно тси-гани, ами с и недостатъчно. Читавите отдавна са по Англия, Германия, Франция.
59
8
 
8
 
! Отговори
Леле, преди 4 години
тук някои се вкараха във филми! Тайни поръчители rи т. н. До какво ли не води прекаляването с холивудски измишльотини...
58
4
 
5
 
! Отговори
Оф преди 4 години
Някои пишат истории невероятни, все едно за пари в брой не са чували.
57
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На мене "майсторът" ми каза, че трябва да му дам 5000 лв допълнително, щото бил направил грешка при съставянето на офертата. След като вече бяха разпокрили къщата.
56
7
 
6
 
! Отговори
Гoшу преди 4 години
...не ги потърсих. Повече с майстори работа не съм си имал. Викам си фирма да ми е спокойна главата. Щото шефчетата на строителните фирми са по-мутри от *** и алкохолиците, дето се наричат майстори и ги е страх от босовете с джиповете, за които бачкат
55
3
 
12
 
! Отговори
До Пенчо преди 4 години
Пенчо Пенчооо, арабин да работи!? Най-много търговия да завърти!
54
12
 
4
 
! Отговори
Гoшу преди 4 години
Аз като си купих апартамента имаше някой неща които исках да променя и затова си викнах по препоръка някакви "майстори". Дойдоха двама с мутри на серийни убийци, казах им какво трябваше да се прави, смятаха, какво смятаха, накрая искаха колкото да си наема доказана строителна фирма за ремонта. Беше 9 сутринта. Предложих им водка за отскок, те поискаха бира. Купих им, изпиха я и и минаха с мен на водка. Разликата е, че аз си имам пари и не работя, а те трябваше да бачкат. Като си тръгнаха повече
53
8
 
7
 
! Отговори
До Светозар (46) преди 4 години
Правилно се питаш.И аз мисля, че тези строителни работници не могат да източат банкови сметки, нито да прехвърлят имоти по незаконен начин. Други лица обаче могат да направят това, те ползват типове като тези строителни работници само за да им свършат черната работа.Затова арестуваните трябва да са благодарни, че вече са на топло. Защото ако се бяха помотали още някой и друг ден на свобода, нищо чудно да им се случеше някой битов инцидент, токов удар или друга случка, та да замълчат завинаги.
52
2
 
24
 
! Отговори
До 42 преди 4 години
Много е просто бе, умничкия ми! Като знаеш, че ще получиш куршум в главата едва ли ще тръгнеш да планираш убийство. Или поне планиращите ще намалеят драстично! Сега разбрали, умничкия ми, какъв е ефекта от смъртната присъда?
51
10
 
3
 
! Отговори
Пенчо преди 4 години
До 41, НякойАко не си разбрал, Брекзит-а е основно заради наплива на източноеврпейци. А и германците не ги мисли особено, сирийците не им създават проблеми, а им са млада работна ръка при застаряването в Германия.