Майстори убили Йордан и Марияна, после почистили с белина следите

МВР първо разкрило извършителите, след това разбрало кои са жертвите
Обновена: 29 авг 2019 07:37 | 29 авг 2019 07:00, Анисия Иванова
108
Майстори убили Йордан и Марияна, после почистили с белина следите
Жилищният блок на жертвите. Снимка: Булфото

Двама строителни работници са задържани за зверското престъпление край Негован. Те са познавали жертвите си и са били наемани за ремонт на жилищата им. Мотивът за убийството е пари, заяви на брифинг зам.-главният прокурор Иван Гешев снощи.

Части от трупове бяха намерени от рибар до язовира в Негован преди 2 седмици. Телата бяха в напреднал стадий на разложение и не можеха да бъдат идентифицирани дълго време. Вчера полицията съобщи, че убитите са 75-годишният бивш треньор по борба Йордан Атанасов и съпругата му Марияна.

“Първо стигнахме до евентуалните извършители, след това стана ясно кои са жертвите”, каза вътрешният министър Младен Маринов.  

Още по темата

Двамата задържани са криминално проявени, единият от тях имал регистрации за противозаконно отнемане на моторни превозни средства, кражби, притежание на оръжие и е излежал присъда в затвора. Те са на 44 и на 39 г.

Убили Йордан и Марияна в един от апартаментите им в кв. “Иван Вазов”. Само през последните 10 г. двамата съпрузи са продали 7 свои жилища в престижни квартали на София като “Гоце Делчев”, “Красно село”, “Иван Вазов”, на бул. “Цар Борис Трети” и в центъра. Дълго време са печелили от наеми. Парите за жилищата Атанасов спечелил като треньор по борба в Нигерия, където живял дълги години. Съпругата му Марияна била учителка.

След убийството майсторите нарязали телата и ги превозили до язовира в Негован, като са минали през цяла София. После се върнали в жилището и започнали да чистят с белина, но не успели да заличат всички биологични следи, каза зам.-главният прокурор Иван Гешев.

В Техническия университет в столицата са били открити два пистолета, с които разследващите предполагат, че е извършено убийството. Според Гешев извършителите нямат сериозна връзка, която да ги свързва с университета. Те са имали трудов договор за техническа поддръжка. 

Директорът на СДВР Георги Хаджиев обясни, че жертвите и убийците са се познавали за период повече от година и половина.

„Аз съм потресен от начина, по който е извършено убийството. В близките години такова зверско убийство не помня да е извършвано по този начин. Това, което мен ме притеснява, е как без притеснения задържаните лица съвсем спокойно са се връщали да изчистят апартамента, което говори за сериозни личностни деформации“, каза още Гешев.

МВР първо стигнало до евентуалните извършители на зверското убийство. Това се случва 7 дни преди да стане ясно кои са жертвите. Двамата работници са следени постоянно. Съвсем спокойно си работили, хапвали и дори обикаляли района, където е кървавият апартамент. Анализирано е движението им в последните месеци по клетките на мобилния оператор, каза още министър Маринов.

Йордан и Марияна не били обявени за издирване, което много затруднило разследването. Близка на семейството се свързва със служител на МВР едва в понеделник, за да съобщи, че ги няма. Така разследващите сглобяват сложния пъзел по заплетения случай. Майсторите са задържани на строителен обект извън София в сряда.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По този начин статията звучи несериозно. На слушахме се и се нагледахме на художествени измислици, които дори не са художествено написани.
29
6
 
2
 
! Отговори
До 34 преди 4 години
До АнонименEстествено, че преди смъртта си ще препишат имота на друг/други. При условие, че старците са били яко имотни (купил/продал 7 апартамента), мислиш ли, че на тая мома 1/4 й стига, при условие, че може да има всичко?! Лично аз познавам доста родители (семейства), в недобри отношения с децата си, които преписват имотите си на трети лица (примерно някой който се грижи за тях, или племенници) и изрично в завещанието пред нотариуса настояват директните им наследници да нямат право на 1/4.
28
10
 
17
 
! Отговори
така де преди 4 години
По-добре бързи пари, отколкото да чакаш УВЕЛИЧЕНАТА средна работна заплата на ''успешния" Премиер.
27
10
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много се смях на умозаключението на гебро-тъ пунгерите, които първо били разкрили извършителите, а после били разбрали кои са жертвите.Е, честно няма такава държава.Наистина.
26
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Лейтенант КоломбоНе можем да знаем. Ако имаш наблюдения над разследването, сподели ги, не се срамувай.
25
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 21Аре ся ми обясни, как при тяхна естествена смърт ще препишат, каквото и да е? Това се прави приживе, а да не споменавам, в родното законодателства има запазена част (1/4 от имуществото винаги трябва, да се разпредели между наследници - знам, глупост е, но я има).
24
1
 
32
 
! Отговори
Неработеща система преди 4 години
Пак четем за рецидивисти, които са се самозабравили, заради изключително адекватните наказания в НК. От какво да се притесняват? И тоя па се чудил, че не били притеснени да ходят да си замитат следите. От кво да са притеснени? Нали след 5 години за добро поведение пак ще убиват, понеже ще са на свобода? Толкова ни е "адекватно" законодателството по отношение на присъди, че ще е чудно, ако някой престъпник изобщо се запритесни за каквото и да било!
23
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Такива изверги и като оня убил детето, не е зле да ги самоубиват в затвора. Иначе ги храним няколко години, спазваме им стриктно правата, галим ги с перо и накрая излизат и почват да убиват с още по-голяма вещина. А най-добре е държавата да върне смъртното наказание. Вижте какво прави САЩ?
22
4
 
20
 
! Отговори
мдаа преди 4 години
Ако имаше бесило,тия биха се позамислили.Сега ще си признаят и при добро поведение и правейки ремонти по обектите(труд),ги виждам след 10 години настанени в затворническо общежитие и след още 5 са на свобода.
21
3
 
38
 
! Отговори
Ти да видиш.. преди 4 години
Стария е продал 7 апартамента и колко има още ? А вие Цветанов , та Цветанов .Човека остана само с 4 апартамента , без работа и с 100 000 лв. заем.Горкия.
20
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нищо чудно дъщерята да ги е поръчала.....Живее в Нигерия, там е пълно с измамници и скемъри, пък и казаха, че не се разбирала с родителите си.
19
1
 
20
 
! Отговори
ай сиктир преди 4 години
Това добре разкрили са ги поне така твърдят да видим сега съда каква ще я свърши. Няма да се учудя, ако се стигне до споразумение и ги осъдят на 25 години, а не до живот това ще рече, че след 18 години ще си живеят мизерния животец на свобода.
18
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това е дело на имотната мафия на Цветан Цветанов. Всичките пари и апартаменти на убитите са отишли в скрина на тъщата на Цветанов.
17
4
 
5
 
! Отговори
до 21 преди 4 години
Възможно е.Ако се е опитвала да накара някой друг майстор да свърши работата и той не е приел.Като е разбрал,е отишъл в полицията.Оттам ще да е оперативната информация и се насочват към майсторите.
16
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Лейтенант КоломбоМоже да са инвестирали в имоти,и да са взимали всеки месец наеми на ръка,които да са съваднали с деня на убийството.
15
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А може би дъщерята живееща в Нигерия е поръчала убийството!Лоши отношения с родителите си, платила им е на тия нещастници хубави пари, те ги убиват. Тя лапва апартаменти и имоти (а хората са имали много). Не се знае при тяхната естествена смърт дали нямаше да ги препишат на друг, а не на дъщеря си.
14
3
 
12
 
! Отговори
хахо преди 4 години
За да стигнат първо до евентуалните убийци,100% някой от тях или и двамата най-вероятно на по чашка и размътен мозък са се изтървали на маса пред друг,който се явява оперативна информация/действия.Като е разбрал по новините,че тия не си си измислили хвалбата.
13
9
 
16
 
! Отговори
Лейтенант Коломбо преди 4 години
Много интересно как като ги убиеш ще им вземеш парите? И какви пари ще вземеш? Джобните за кисело мляко и хляб ли? Пенсиите? Влоговете в банките?Тия заптиета съвсем ни взеха за калинки. Мотивът е психо-емоционален.
12
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Затов а избягвайте, да работите със селски простаци ...
11
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 14Идеята на тези сериали е да правят пари, нищо повече.Последната трилогия за Батман беше гледана от много повече народ от всичките серийни крими драми с Хорацио и други такива, взети заедно. Идеята на с филмите за Батман е да се правят пари, а не да се насаждат идеи.